27.11.2011

Keittiön Jouluikkuna ja muutakin jouluista

Yleisön pyynnöstä muutama kuva lisää keittiön ikkunanvälistä :)
Tää rakentuu aina samalla kaavalla. Mää tein samalla lailla ja nyt Poika jatkaa samaa linjaa.
Tietenkin noi ukkelitkin määrittelee sitä jonkin verran.
Pukki on menossa tapaan lumiukkoja. Kaikki hahmot on jostain Tiimarista tai halpahallista ostettuja.
Kuusia on olemassa useempia. Isoimman oon saanu seiskalauokalla kaverilta joululahjaks ja muut oon vuosien varrella ostanu kirppareilta.
Isoin mäenlaskija on uusin. Taidettiin ostaa se viime vuonna..tai toissa.
Pohjalla on ihan naamavanua marketista. Mäki muodostuu kahdesta votiivilaatikosta.
Possusauna on Pojan suosikki. Toi ovi on aukeeva. Piipussa nukkuu aina minitonttu.

Viereinen pienempi ikkuna on sitten mun heiniä nykyään. Saan sitten aina  kaikki jämätyypit :D

Tänään on  päivä menny hirmusta vauhtia piparkakkumaustettua kahvia juoden ja joulujuttuja laitellen. En kerenny kaikkee laittaan mitä aattelin, mutta aikas hyvin kuiteskin.

Takanpäälisoksahässäkkä (joka on ollu muidenkin kun mun mielestä hivenen eksoottinen :D) sai valkosia lasilintuja oksille. Tilattiin täältä juttuja ja sieltä otin laatikon noita lintujakin. Maalasin noi viis valkeeks ja loput aattelin käydä laittaan pihalle puihin kuhan nyt vähän kuuraantuu keli. Tosin varmaan pari ainakin lisää maalaan tohon.

Olkkariin vaihdoin verhot. Ja kappas kummaa kun taas oli yks verho karkuteillä- Siks moinen keskelle viritys...reunoille laitoin Äiten virkkaamia lumihiutaleita, jotka on aina ennen ollu verannalla.
Viime vuonna tehdystä rautalankasydämestä virittelin tampintynkää.

Hyasintit on sokerihuurrettujen (valkuaista alla ja hienoo sokeria päällä) mustikanvarpujen keskellä.

Korkokenkäsukat ei oo nyt takan reunassa, vaan siirsin kun siirsinkin ne...tosin kaikki normaalipituset varmaan kiittelee...:D :D

Äiteltä sain havuja, niin niitä laittelin aika yksinkertasesti vaan ruukkuun. Pikkusen valkosia helmiä ja hopeista rautalankaa.

Rautalankakranssi oli viime vuonna verannalla, mutta se tuli nyt lintujen paikalle olkkarinjatkeen lamppuun. Vähän hassun näkönen tossa kuvassa kun lamppua ei näy.

Afrikkatavarat sun muut muutti taas tvkaapin päältä kirjahyllyn päälle.  Vinoselkänen kolumbialaisneito on uusin porukassa.
Tv-kaapin päälistä pitää vielä miettiä. Siellä on nyt se potkuri, jossa kori, missä havuja. Kelkkaa työntää lammaspariskunta, joka on aina ennen ollu verannalla. Poron jalkaa liimasin taas, se luultavasti nuukahtaa tosta ennen aattoo...
Verannalle kanssa vaihdoin verhot ja sohvan vermeet. Ikkunanväleihin ne vanhat kuuset ja kuvassa näkyvän poron vai onko se hirvi.
 Nyt kun joku vielä kertois että mistäköhän löytyy keittiön joulumatot(verho muuten löyty! vaihdoin senkin)...niin ja verannan....

Oman Muumi-kalenterinikin virittelin makkariin takan reunalle. Se on se, mistä tulee niitä muumihahmoja ja se talo. Ne pääsee sitten Joulun jälkeen Tipun huoneen ikkunan väliin :)

Mukavaa Joulun odottelua kaikille :)

























15 kommenttia:

  1. Kyllä vaan on niin kaunis ikkunan väli että käy kateeksi kun jaksat tehä tuota kaikkea. Itsellä energia tahtoo mennä iltaisin töistä toipumiseen, vanha kun oon jo;);)

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihana! paljon olet ehtinyt..itseltä puuttuu aikaa. hyvää uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  3. oho, jopas sä oot väkertäny ja paljon ! :D tulee oikein paha mieli ku ei itellä oo noin paljoo väännettävää. =D

    VastaaPoista
  4. Ihanat jouluvalmistelut sulla siellä!Tunnelma kohillaan,kun hohkaa tänne asti :)
    Mukavaa joulun odotusta myös <3

    VastaaPoista
  5. Ihanat jutut olet väkerrellyt :) Näyttää niin jouluiselta ja on kanssa jouluinen, hirmusti ehdit laittaa kaikenlaista :) Veranta on kyllä hieno, kynttilöiden loisteessa ♥

    VastaaPoista
  6. On sulla taas NIIN nättiä siellä!
    vain lumi puuttuu ulkoa :)

    VastaaPoista
  7. Ihania jouluvalmisteluja!! Meillä alkaa olla joulukoristeet paikallaan, muutamia vielä ripotellaan sinne tänne :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos, kiitos eilen saapuneesta lähetyksestä! :))))
    Miten mulla on jäänyt lukematta koko postaus.... mä oon tainnut hyytyä kesken kotiteollisuuden kuvien ja jäänyt alemmas kelaamatta! :D Itseasias hyvä niin, oli se vaan niin ihana yllätys illalla kun mies laitto paketin eteeni. Mä oli niin kypsänä, se tuli töistä ja lähti het kaverin kans laminaattia lyömään ja mun olis pitänyt joitain juttuja käydä hoitamas, mut ku oli jumis autotta... kun se tuli kotio yhdeksän mais illalla.... Oli tosi hyvä kun antoi ensinmäisenä postipaketin käteeni :DDD Yllätys ja vielä niin hyväntuulinen sisältö :) Kiitos! <3

    VastaaPoista
  9. Kiitoksia kaikille kivoista kommenteista :) On ne laittelut ollu taas menneen viikon ihan jäissä, että ei ne täälläkään nyt niin vauhdilla loppujen lopuks etene.

    Maaka, arvasin että sulla oli menny postaus ohi. Olipahan sitten yllätys poikein paikallaan :)

    VastaaPoista
  10. Viime vuonna nappasin ton ikkunanvälinkoristeluidean täältä ja oon odotellu inspiraatiota sen taas toteuttaa ..nyt ku nä kuvat näin ni taidan alkaa tuumasta toimeen :)

    Ihanan jouuista teillä <3

    VastaaPoista
  11. aNNa, pitää kytätä blogistas kuvia :) Tuntuu vaan mulla taas hurahtavan vaikka mitä kivoja postauksia ohi...:P

    VastaaPoista
  12. Muistutus täältä löytyi! Tuo ikkunan väli! Taas on teillä niin kaunis ja tahtoo kanssa! ..ideakin oli ja se vähäksi aikaa unohtui.. mutta sieltä se täytyy vetää takaisin.. Kunhan saisi yhden pienen tontun toteuttamaan sen :)

    t.Paula

    VastaaPoista