25.4.2010

34-vee kahveet :D

Tänään siis juotiin mun synttärikahvit; muutamaa päivää etukäteen. Vieraita pikkusen vähemmän mitä Tipun synttäreillä sairastumisen takia. Tämmösellä pikkuporukalla on mun synttärikahvit juotu jo monena vuonna.
Oiskohan aika luopua jo havuista.... :D

Tarjoomuksina oli tällä kertaa Viivulta bongattua rouskuvaa iltapalaherkkua eli Palttoonappeja tonnikalatahnalla. Toiset tein Viivun ohjeen mukaan muuten, mutta tuorejuustoo pistin toisenkin 100g mukaan. Lisäks tein laktoosittoman vaihtoehdon, johon tuli vihreäpesto-tuorejuustoo ja tomaattitonnikalaa. Molemmat oli oikein hyviä!
  

Pari suolasta piirakkaa. Mistä lienen reseptit joskus ottanu, toista kyllä muuttelin ankaralla kädellä ettei molemmissa ois ollu paprikaa. Broileripiirakkaa, pohjana valmis ruisperunataikina ja Saunapalvispulipiirakka, pohjana Sunnuntain piirakkapohja.


Muffinsseja tietenkin. Kokona mini, suklaata taikinassa ja tuorejuustokaakaokuorrutus.
Rasti seinään, en tehny hyydykekakkua. Tilalle tein salmiakkirahkamurokuppeja, valmista murotaikinaa ja sisälle turkinpippurirahka parilla liivatelehdellä. Harmillisesti kaapista löyty liian vähän turkinpippureita ja tekeytyneenä ei salmiakki niinkään maistunu, vaan se rahka. Tekovaiheessa salmiakki maistu sopivasti.
  

Perhoskakku. Mallin olin joskus aikoja sitten jostain Perhekerhon sivulta kattonu, nyt googlettelin vähä kuvia. Omasta päästä kuiteskin koristelut, jotka kylläkin on hyvinkin yksinkertaset :D Valmis 3-kerroksinen kakkupohja. Väliin Tipun synttärimuffinsseista jäänyttä  Lemon curdia, suklaamunista jäänyttä vaahtokarkkilevitettä, kermaa ja banaania. Yllättävän hyvä. Tuntu muutkin tykkäävän. Pojan mielestä oli liikaa kermaa :D
 

Perhossokeripaloja, muutama, tottakai :D
  
Kivat kahveet oli, vieraina oli vaan lukutaidotonta sakkia. Nimenomaan laitoin, ettei lahjuksia, niin kaikkee ihanaa sain silti! :D Kiitos!<3





12 kommenttia:

  1. Kyllä oli kaikki namia, kiitos :D Kommentoin ihan puolueettomasti.

    VastaaPoista
  2. Ooo,mitä herkkuja taas ollu tarjolla..slups! :D
    Kylläpä kehvevieraiden kelpas!

    VastaaPoista
  3. Hyvä että maistu, niin maistu mullekin..ja maistus kyllä vielä tänäänkin...:P Koitan unohtaa herkut kaalia syömällä...

    VastaaPoista
  4. Onnea paljon!! Näyttää herkullisislta tarjoiluilta! Se lukutaidottomuus lahjojen suhteen taitaa olla aika yleistä... :)
    Taas ihailin tuota teidän verantaa... Ihana!

    VastaaPoista
  5. Paljon onnea! Ihan saa tarjoomuksia vesi kielellä kattella :) Mullakin on synttärit vajaan kuukauden kuluttua ja jotaki herkkuu pitäs pöytään keksasta, kiitos siis vinkeistä!

    VastaaPoista
  6. Kiitos! :) Synttäritarjoomuksia on hauska suunnitella, vaikka täytyy kyllä tunnustaa, että nyt jäi viime tippaan.Ja olis se perhosmuotti pitäny vaan käydä ostaan, jäi osa sen puuttumisen vuoks toteuttamatta. Mulla on muistikirja(joja), johon kerään kaikki ideat ja reseptit ja muistilistat. Hauska niitä sitten vuosienkin päästä kattella, että mitäs sitä tulikaan laiteltua.

    VastaaPoista
  7. Onneeee!!!!
    Minä oon taas kerran unohtanu sun synttärit.
    Mikä päivä ne oikeesti on??

    <3 <3 syrämmiä ja haleja ystävä

    VastaaPoista
  8. Niin ja täällä mitkä tarjottavat, tahtoo kanssa =)

    VastaaPoista
  9. Kiitti Eltsu :) Ei tosiaan niin vakavaa jos unohtuu. Tänäänhän ne siis virallisesti on.

    Kiitos Annimuorille käynnistä, tervetuloo uudestaan :). Pitää tulla vastavierailulle kuhan tässä taas joutaa.

    VastaaPoista
  10. Hyvän näköisiä herkkuja!
    Tulikin juuri tarpeeseen nämä ideat, sillä synttäri juhlia suunnittelen.

    VastaaPoista
  11. Voih!
    Mitä ihania herkkuja!
    * Lips * :)

    VastaaPoista
  12. Kiva jos tuli jotain virikettä omiin juhliin. Pitää käydä vakoilemassa, josko ois jossain vaiheessa jotain herkkupostausta. :)

    VastaaPoista