24.11.2009

Pussukka ja housun lahkeitten lyhennys

Kädentaitomessuilla oli myynnissä kaikkia kivoja pieniä vetoketjullisia pussukoita, joissa on kätevä säilyttää esim. rahoja, kortteja, meikkejä jne sillon kun käsilaukku on mallia mini eikä sinne mahdu vaikka kameran lisäks rahapussia. Messuilla niitä joka vuosi kattellaan ja tänä vuonna tuli puheeks, että jos ihan itte koittas ommella. Sanoin siellä, että en todellakaan osaa ommella vetoketjua, jotain trauman tynkää ylä asteen kässäntunneilta...No, ostin kuitenkin testimielessä pikkusen vetoketjun ja tänään polkasin pussukan siitä jouluverhosta (eli pienestä osaa siitä). 
Pussukka tuli.  Suotta pelkäsin sata vuotta vetoketjun ompelemista vaikkei tulos nyt (tietenkään) mikään täydellinen oo..Harjottelua vaatii vielä, mutta kyllä tossa roinat pysyy.

Sitten toinen Ompeluhomma, jonka tein viime viikolla. Tämmönen persjalkanenhan joutuu aika usein lyhentään lahkeita ja se on niin tylsää ja jälki on mitä on... Oon metästelly netistä mustapohjasta koristenauhaa ajatuksena pistää housun lahkeeseen hippityyliin (90-luvun alku tulee mieleen...:P)ajatellen että vaihtelu virkistää. No, eipä oo löytyny. Mutta messuilta löyty! Samainen firma löytyy myös täältä.
Nyt vaan leikkasin lahkeet, hurautin siksakilla ja ompelin nauhat päälle. Kyllähän tuolta tota lankarääpettä roikkuu, mutta ei haittaa mua ja sakset on keksitty.

3 kommenttia:

  1. Toi pussukka on tosi kiva. Mun pitäs kanssa saada tollanen, mutta se vetoketju...sehän on suoraan saatanasta!

    VastaaPoista
  2. :D Sieltäpä hyvinnii..Ei vaan, ei se oo. Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  3. hienoja juttuja olet keksinyt, alkaa tuo ompelukin sujumaan.Mummin peitto homma oli hyvä keksintö, tuli käyttöön sekin :)

    VastaaPoista