3.12.2009

Vanhoja juttuja

"Joulusukat" laitan pönttöuunin reunaan viimestään pikkujouluna. Ompelin nää pari vuotta sitten kun Avotakassa oli jossain kodissa samantapasia tai siis justiinsakin tämmösiä korkokenkiä.  Korkokenkiä tuli ommeltua sitten lahjoiks vaikka sun kelle erilaisilla kankailla, mm. karvasesta seeprakankaasta :). Suurimmalle osalle kuitenkin ihan joulukankaasta.
Pikkujouluna viimestään laitellaan myös keittiön ikkunanväliin joulumaisema. Tilpehöörit pysyy kuta kuinkin samana vuodesta vuoteen, mutta jotain pientä järjestyksen vaihtoo tapahtuu. Tänä vuonna oli ideat vähän hukassa, enkä saanu laitettua mitään luntakaan sateleen. Ainakaan vielä. Viime vuonna tein sabluunalla lumihiutaleita, toissa vuonna tein bulgarian jugurtilla sormenjälkiä. Joka näytti kyllä ihan räntäsateelle... :D. 
Nallekranssi on Joulun ajan verannan ovessa. Sen kasasin varmaan viisi tai kuus vuotta sitten. On pysyny hyvänä, koska on nyt ollu tosiaan sateelta suojassa. Nallen ostin valmiina ja kiinnitin siivet selkään sekä vääntelin rautalangasta ja helmistä pienen sädekehän.Verannan ikkunoiden väliin virittelin viime vuonna ekaa kertaa kuusisilhuetteja (yhdessä välissä on hirvi). Niitä löyty halvalla Jyskistä.  Maalasin vaan valkeeks. Verhoissa roikkuu äitini virkkaamia lumihiutaleita.Äitini virkkaama enkeli kahden kaverinsa kanssa roikkuu verannan kynttiläkruunussa.Tämän laittelin myös tänä vuonna ekaa kertaa kun kerättiin hautausmaalta pudonneita lehtikuusen oksia. Kynttilänpidikkeet ostin keväällä kirpparilta. Kynttilät on somisteena, niitä en polttele. Taustalla "avaruuden ikkuna".

 

1 kommentti:

  1. Voi kuinka kauniita joulusukkia....oikein korkokenkia:) Kiva on tämä blogisi!

    VastaaPoista