21.3.2011

Synttäritarjoomukset

Tipsu täyttää keskiviikkona 2 vuotta ja männä lauantaina juotiin synttärikahveet kera sukulaisten ja kummitädin. Tällä kertaa olin kaks edeltävää päivää töissä, niin tein suurimman osan pakastimeen jo alkuviikosta. Lauantaina ihmettelin kun kerrankin ei ollu kiire...täytekakkuun olis tietenkin voinu keskittyä siis vähän paremmin kun kerran olis ollu aikaa, mutta ei taida se keskittyminen kuulua luonteenpiirteisiin :D :D 





Tarjolla oli: Kinkku-salamikakkua
(ohje Joulupukin tuomasta kirjasta Lempileivonnaiset). Tein ohjeesta poiketen korkeemman version. Satuin vähän aika sitten löytään Tokmannilta neljällä eurolla ihan toimivan voileipäkakkukuvun, niin siihen sopivaks kakun muotoilin. Täyte riitti loistavasti, myös yhteen gluteenittomaan miniversioon, mutta kuorrutetta tartti kaksinkertasen määrän. Koristeet meni vähän lyttyyn kun iski kuvun päälle :D

Tässä ohje:

18 kpl sekapaahtoleipäviipaleita

Täyte: 
250 g palvikinkkua
100 g salamimakkaraa
1 1/2 dl viinirypäleitä
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g kermaviiliä
200 g raejuustoa
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 1/2 rkl sinappia
ripaus mustapippuria


Kostutus:
noin 3 dl lihalientä


Kuorrutus:
200 g ruohosipulituorejuustoa
75g ranskankermaa


Koristelu:
ohuita metvurstiviipaleita
viinirypäleitä
minimozzarellajuustopalloja
herneenversoja


Leikkaa leivistä reunat pois. Levitä työtasolle reilusti kelmua. Kuutioi salami ja kinkku, poista viinirypäleistä siemenet ja kuutioi joukkoon. Lisää tuorejuusto, kermaviili, raejuusto, hienonnettu persilja, sitruuna mehu ja sinappi, mausta pippurilla ja sekoiuta tasaiseksi.
Laita yhteensä 6 kpl paahtoleipiä 2x3:n riveiksi kelmun päälle, kostuta leivät. Lisää puolet täytteestä leipien päälle. Aseta 6 leipää päälle ja kostuta ne. Levitä loput täytteet, aseta viimeiset leivät päälle ja kostuta. Kääri kakun alla olva tuorekelmu kakun ympäri ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.
Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi, levitä kuorrute kakun päälle ja sivuille. Koristele kakku.


Karppipannaria broilerilla. Unohdin taas sen tomaattipyreen :P Broileria laitoin 400 g, ja sitä oli ehkä vähän liikaa.

Haltiakummin pesto-juustokiekkoja . Nää puuttuu näimmä kuvista. Lämmitin ne vasta ihan just kun kaikki meni pöytään. Tein nääkin jo alkuviikosta pakkaseen ja olivat ihan hyviä. Vaikka ihan parhaita just paistettuina. Hyvin tekivät kauppansa. 



Marenkimustikkamuffinsseja. Näitten ohje kanssa Lempileivonnaiset-kirjasta. Tein miniversioita menee paremmin kaupaks.

(Huom.muistin Tipun synttäreitä ajatellen liimatun ruusukerrosvadin!!! :D)

Muffinssien ohje( 16 kpl): 

3 munaa
1 1/2 dl sokeria
150g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
1 1/2 dl mustikoita
80g valkosuklaaya

Marenkihuiput:
3 munan valkuaista
1dl mansikkatomusokeria
1dl sokeria
260g tummaa suklaata
1-2tl öljyä

Koristelu:
nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon ja margariinin kanssa joukkoon. Älä vatkaa massaa tarpeettomasti. Lisää lopuksi mustikat ja rouhittu valkosuklaa. Lusikoi massa muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15-20 min.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut sokerit joukkoon pienissä erissä kunnes vaahto on kovaa. Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota tasaisesti jokaisen muffinssin päälle. Paista vaahdolla kuorrutettuja muffinsseja uunin alatasolla 150 asteessa noin 6-8 min.
Pilko suklaa ja sulata mikrossa öljyn kanssa vähän väliä sekoittaen. Jäähdytä tasaisesti sulanutta suklaata hieman. Pursota muffinssien päälle ja koristele nonparelleilla. Nosta muffinssit jääkaappiin kovettumaan.


Dallaspullia, joitten ohje jo pariin kertaan mainitusta kirjasta. Ohje tässä (32kpl):

taikina:
500 g vettä
100g hiiva
450g voita
1dl maitojauhetta
1 1/2 dl sokeria
2 tl suolaa
n. 17 dl vehnäjauhoja


Täyte:
150 g sulatettua voita
3 dl vanilliinikreemijauhetta
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria


Liuota hiiva haaleaan nesteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää neste ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä peitettynä noin 20 min.
Valmista täyte. Sulata voi ja sekoita kaikki täytteen ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi. 
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja levitä täyte levylle. Rullaa levy tangoksi ja leikkaa siitä noin 3 cm:n paloja. Käännä häntä pullan alle ja litistä pullaa hieman päältä.
Anna pullien kohota, voitele ne kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 min.


Mangosuklaahyydykekakku. Tää oli oma viritelmä. Suklaata ois voinu ehkä laittaa toisenkin levyn ja mangotäytteeseen ois pitäny pistää vaikka mangonpaloja sekaan. Koitin tolla runsaalla päälisellä korvata sitä mitä sisältä puuttu...:P :D Oli kyllä ihan hyvää, mutta ois voinu olla vähän parempaa. 




Täytekakku sokerimassapäälisellä. Ideana oli muovisella pitsiliinalla kaulita kuvio, mutta en tietenkään löytäny oikeeta liinaa ja kuvio jäi liian hentoseks. En saanu sitä kuvattua...tosin kakku ei nyt muutenkaan oo semmonen, että haluaisin siitä lähikuvia julkisesti esitellä :D Välissä oli mm. valkosuklaa-appelsiinitäytettä. Ohje samaisesta Lempileivonnaiset-kirjasta (tein kaksinkertasena):

2dl vispikermaa
100 g appelsiinituorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata
1/2rkl appelsiininkuorta raastettuna


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja raastettu valkosuklaa joukkoon. Lisää lopuksi hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste.



Lisäks oli muutamaa vaaleenpunasta keksiä, suklaakuvioita, suklaamunia ja namusia.

18 kommenttia:

  1. Nam, kylläpä alkoikin tehdä mieli jotain hyvää :) Reipas olet ollut, kun noin montaa lajia olet leiponut!

    VastaaPoista
  2. ...ja siellä kaikilla oli niin mukavaa.... oi jospa oisin saanut olla mukana!!!! Ihanat tarjoilut!

    VastaaPoista
  3. Kylläpäs siellä onkin ollut oikein oikeet kemut :)
    Onnea vielä pienelle tytölle :)
    Aivan ihanat kattaukset! olet sinä ahkera
    tuksu

    VastaaPoista
  4. Onnittelut Tipsulle.

    Upeat tarjoomiset,Varmasti maistuivat juhlijoille.

    Ihana tuo ruusukerrosvati.Milloinkahan saisi aikaiseksi.Nyt olisi liimakin.

    Mukavaa viikonjatkoa.

    VastaaPoista
  5. Ohho, kylläpä on ollut pöytä koreana kermuissa! Tais vieraitakin tosin olla vähän enemmän, kuin oma perhe vaan? :) Kovasti olet kyllä leiponut ja laittanut, onneksi on pakastin mikä mahdollistaa tuommoiset megaleipojaiset.

    Ihanaa synttäröitymistä keskiviikkona Tipuselle! :)

    VastaaPoista
  6. Virpi, mukava leipoo montaa sorttia. Huono puoli vaan että pakko koemaistaa kaikkee moneen kertaan...:D

    Irmastiina: Kiitos, oli kyllä mukavat ja lepposat pikkujuhlat.

    Tuksu: Tipu kiittää :)

    JaanaElina: Kiitos Tipun puolesta :)
    Mullakin ois vielä liimattavaa materiaalia...vaikka kuinka...:P :D Jotain pitäis saada aikaseks. Tai keksiä niistä jotain muuta.
    Kiitos samoin! :)

    Haltiakummi, joo oli vähän enemmän kun oma perhe. Ei kyllä ihan kamalasti, noin kymmenen aikuista. Mutta liiottelija on toinen nimeni :D :D
    Kiitos vaan itelles mahtavasta pesto-juustokiekko-ohjeesta! En meinannu pakastimeen saada niitä yhtään kun ne vietiin käsistä :D
    Kiitos Tipun puolesta :)

    VastaaPoista
  7. Nam mitä herkkuja!! Onnittelut 2-vuotiaalle!!

    VastaaPoista
  8. OiJoi mitä herkkuja!Oot sinä ahkera leipuri :)
    Meillä on tulevana lauantaina Pojan pienimuotoiset synttärikeffet ja oon myös koko viikon tiiviisti harjottelussa.Aattelin mennä ihan vaatimattomilla tarjoiluilla...
    Mutta kiitos inspiroivista kuvista,
    ne innostavat leipomaan :)

    VastaaPoista
  9. Onnea päivänsankarille . oi joi, miten herkullisia tarjottavia.

    VastaaPoista
  10. No onpas siellä ollu herkkuja! Tuli mieleen tuossa lukiessa, et vois ite vaikka semmosta "isännän korviketta" kokeilla sokerimassan/marsipaanin kuviointiin. Tiiäthän semmonen, jolla saa kaikki tiukat purkit auki.

    Vois tulla ihan kiva reikäkuvio, ja varmaan kaapista löytyy muutaki, johon vois tuota pitsiliinaideaa soveltaa. Aika kalliita ovat semmoset kuviokaulimet nääs...

    VastaaPoista
  11. Tipsu kiittää :)

    Johanna, joo on tosiaan kalliita...siks alunperin toi liina iskikin mieleen. Mutta onhan noita vaihtoehtoja kun vähän aikaa mietiskelee ja kattelee kaappeja ja laatikoita sillä silmällä :)

    VastaaPoista
  12. Onnea tätäkin kautta pienelle rintsessalle <3 toivottavasti kortti löysi perille?

    Näheskellään kai KTn keikalla sitten, laitan tekstaria :D

    VastaaPoista
  13. Ihanat tarjoilut, herkkuja on joka lähtöön.
    Onnea kaksivuotiaalle näin jälkikäteen ♥

    VastaaPoista
  14. Eltsu: Kiitos, kortti tuli perille ja luettiin tarkkaan :). Oon silmät auki keikalla (siis muaallekin kun lavalle), puhelin saattaa taas olla jossain kalsarin taskussa äänettömällä :D

    Seijastiina: Kiitos :)

    VastaaPoista
  15. Voi nyt hyvänen aika mitä herkkuja! Aijai.. :)

    VastaaPoista
  16. Voi vitsi, kuinka ihania tarjoiluja! :)
    Samalla tässä testailen Taijan kanssa tätä kommentointia.. Mielenkiintoista blogiasi olen kyllä jo pidempään lueskellut.

    Toukokuussa viimeistään nähdään! :)

    VastaaPoista
  17. Ohops, tännehän oli tullu kommentteja :D Oon vähä huono bongaan näitä vanhempia :P

    Päivi, niin tehään! :D

    VastaaPoista