17.4.2011

Mämmi-appelsiinikakku

Resepti omasta päästä:

Pohja: 240 g (pkt) kanelikeksejä
100 g margariinia

Mämmitäyte: 700 g mämmiä
1 prk Flora vanillaa (vaahdotettuna)
4 liivatelehtee

Appelsiinitäyte: 1 prk Flora vanillaa (vaahdotettuna)
200g appelsiinituorejuustoo
1 appelsiinin kuorta
3 liivatelehtee

Lopputulos aikasta pehmonen. Pohjassa ois ehkä voinu olla margariinia vähän enempi, niin murenis vähemmän. Täytteet oli mukavan pehmoset, teen monesti vähän tinksummat (enempi liivatetta).

Tykkään mausta kovasti, koska tykkään mämmistä. Äite ei niinkään välittäny, muuta kun appelsiinitäytteestä :D 

12 kommenttia:

  1. Voi ihanuus, mikä kakku!
    Komea kuin mikä!
    Ihana banneri :)

    VastaaPoista
  2. Näin otsikon ja ajattelin että yäk Sori:P Kaunis se kyllä on. Hyvää pääsiäis-aikaa!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää! Ehkä kuvittelisin ulkonäön perusteella maun hieman toiseksi ;) . Pääsiäisenä pitää mämmiä ainakin yksi kupillinen syödä, sen verran tykkään.
    Äitini teki kerran jotain mämmikakkua, näytti suklaiselle, mutta ei se sitten niin suklaiselle maistunutkaan....

    VastaaPoista
  4. Varmasti hyvää jos tosiaankin pitää mämmistä... minä en ..:(

    Aurikoista ensiviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  5. voi tuo olis varmasti hyvää.. minä ainakin tykkään mämmistä vaniljakastikkeen kera tietysti ;D

    VastaaPoista
  6. Kuulostaapas mukavalta kakulta. Pidän kyllä mämmistä, täytynee kokeilla:)
    -Hanne-

    VastaaPoista
  7. Ihastelin minäkin banneriasi. Hyvinköhän appelsiinin ja mämmin makuliitto toimi? Mielenkiintoinen resepti :)

    VastaaPoista
  8. Herkullisennäköinen kakku!
    Uskallankohan kokeilla......isäntä on kerran maistanut mämmiä, ja ei ollut oikein mieleen....muuttuuko tässä kakussa mämmin maku!
    Iloista pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista
  9. tykkään mämmistä, mutta miten lienee tämän kakun laita. näyttää kyllä herkulliseltä, pitäisiköhän kokeilla..voi olla että yksi pala riittää.hih
    Iloista pääsiäistä.

    VastaaPoista
  10. Mikä tätä taas riivaa...onnistuin TAAS hävittään kaikki mitä kirjotin...

    Seijastiina, kiitos :) bannerikuva on meidän yläkerran rapusta. Ostin joskus taulut kirppikseltä ajatuksella, että sitten kun on omakotitalo, niin laitan yläkerran rappuun. Ostettiin tää talo, niin huomasin, että oli naulatkin valmiina sopivilla väleillä tauluille :D

    Anna-Clarissa: Aattelin vielä viis vuotta sitten samalla lailla. Kiitos samoin sulle :)

    Peppi, kiitos :) Juu, kylä tässäkin kakussa mämmikerros näyttää hyvin paljon suklaalle...

    Irmastiina: Kiitos samoin sulle :)

    Mimmi: Mää syön kanssa vaniljakastikkeen tai -vaahdon kanssa, ihan parasta niin.

    Hanne, jos et epäile appelsiinin ja mämmin yhdistelmää, niin sitten eikun kokeileen :D

    Johanna; kiitos. Bannerista juttua kommentissa, minkä laitoin Seijastiinalle. Mun suuhun sopi appelsiinin ja mämmin yhdistelmä. Mutta makuasioitahan nää :)

    Kirsikka, Kiitos :) Mämmin oma maku kyllä laimentuu ja lisäähän sitä saa laimennettua kun laittaa enemmän vaniljavaahtoo. maistelemalla varmaan löytyy sopiva. Toisaalta sitten taas jos hirveesti laimentaa, niin kannattaakohan sitä mämmiä edes laittaa :D
    Kiitos, iloista Pääsiäisen aikaa sullekin!

    Liisa, jos oot "vanhanliitonmämminsyöjä", niin ei ehkä sitten kannata :D Itte söin ko. kakusta mahan kipeeks eilen...loput pakastin ja syön ne huomenna :D Ja Pääsiäisen herkuttelut tais olla siinä....
    Kiitos, samoin sulle :)

    VastaaPoista
  11. Ei Äite ole vieläkään oppinut syömään mämmiä, kakku oli kyllä ihan hyvää. Olen ihmetellyt missä sinä olet mämmiä oppinut syömään, et ainakaan kotona :D Mämmi maistui aikas vähän tuossa kakussa.

    VastaaPoista
  12. Nam, mikä kakku!Mulle maistuis :)
    Kipaise hakemaan blogistani tunnustus!

    VastaaPoista