27.10.2012

Vastausta haasteeseen

Sain Annalta joku tovi  sitten(köhöm) kivan haasteen ja nyt kun järjestys on vaihdettu talvimalliin otin sen viimein työn alle.

"Kerro lempipaikasta kotonanne/ kotonasi, kuvaile sen tunnelmaa ja esineitä, ja kerro miksi juuri se paikka on sinulle mieluisin. Heitä haaste eteenpäin viidelle bloggaajalle."

Ihan helppo ei ollu keksiä sitä lempipaikkaa, niitä on useempi...veranta, keittiö, tää olkkarin jatke....ja sitten makkari.
Makkarissa on jokunen juttu jotka pitäs muuttaa, että ei se todellakaan mikään täydellisyys oo. Ehkä valittin sen siks, että siellä vietän suurimman osan ajastani ja teen lempipuuhaani, n. 7 h/yö ja joskus päivälläkin, tosin sillon vaan noin tunnin kerrallaan :P
Ikkuna on iso ja ainoita ikkunoita tässä talossa, jonka väliin ei oo tungettu mitään tavaraa :D Syynä, että se on pelastustie ja se pitäs saada rivakasti tarvittaessa auki.
Sänky on keskellä huonetta eikä se mahdu kun noin ja sitten ikkunaa vasten...siis että pääpuoli tuolla ikkunan alla. Niin se oli kesän. Kohta pitää laittaa patteria päälle ja patteri on ikkunan alla, joten se on siis pidettävä tyhjänä. 
Härpäkkeet on ollu seinällä melkein siitä asti kun muutettiin ja niitä ei vaan pysty ottaan pois vaikka ne kyllästyttääkin...varmaan sitten kun laitetaan joskus uudet tapetit...Rautajutut on kirpparilta joskus ostettu. Mustat siivet on Miehen puolella ja valkeet mun. Mies valitti aikanaan mustat itelleen :D :D
  Makkarissahan on kovin sininen tunnelma ja ehkä vähemmän sininen ois parempi :D Sininen kyllä tekee rauhallisen ja vilposen olon, että sen puoleen kyllä nukuttaa ihan hyvi.
Yöpöytää ei oikeestaan mahdu kun yks ja nyt sen virkaa hoitaa pari pahvirasiaa ja matkalaukku. 
Se huono puoli, että mahtuu aikasta paljon rojua tälle "pöydälle" :D Vein siitä ennen kuvaamista noin 10 kirjaa kirjahyllyyn...
Sängyllä pötköttäessä vasemmalle kattoessa näkyy entinen käytävä Pojan huoneeseen. Poika halus "oikeen" huoneen ja käytävä laitettiin umpeen. Mies upotti yhden ikkunanpokan väliseinään. Väliköstä on käynti vessaan ja vaatehuoneeseen.Ovi otettiin pois jo heti muuttaessa, niinkun suurin osa tän talon väliovista, ahdistavia.
Kaapin oikeella puolella on takka ja se näytti kuvissa niin kauheelta että ei pysty laittaan kuvaa :D :D
Senkin maalaus/fiksaus on ollu puheissa muutosta asti.
Takan päälinen on hyvä tavaravarasto. 
Kummilusikat on  jemmassa seinällä. Taulun alapuolella oviaukko, josta tullaan sisään.
Tipun sänky on tästä oikeella. Sitäkään en nyt kuvaillu...:P

 Tää on Tipun sängyn oikeelta puolelta. Oven takana on tankokomero. Oven kahvassa on Kiinan tuliainen. 
Kehyksissä on Tipun ristiäisjuhlamekko ja kengät. Vasemmalla Pojan kädestä kipsiversio.
Noi valot palaa meillä aina öisin. 
Ikkunaan laitoin justiinsa tässä tommoset uudet naruhelmiverhot. Ne käytiin ostamassa Tipsun sängyn päälle, muttei ollu hyvät, niin heitin ne sitten ikkunaan. Meillä on valosan ajan aina pimentävät sivuverhot ja talvella sitten vaan joku ohut, läpikuultava tai pitsihärpäke. Laitoin ikkunaan taas ton joku vuosi sitten tehdyn systeemin...siinä on siis korttiteline jossa on kiinni joulukoristeita.
Naruverhon takana pilkottaa lakkiaislahjaks saamani pöllö. Se on kanssa niitä on ja pysyy vaikka voisin sen paikkaa vähän miettiä :D
Äiten hääpukukin on nyt jo jonku vuoden tuolla nurkassa roikkunu :)
Sängyn päätyssä on venäläisen sotavangin tekemä arkku. Se on Äiten kotona ollu lapsena ja meilläkin siis sillon kun mää oon ollu laps. Jostain syystä ollaan maalattu se vuonna nakki ja peitsi ton väriseks. Alkuperänen väri oli räyhäkkä sininen ja sehän ois niin upeesti sointunu meijän makkariin :D
Semmonen on makkari, yks mun lempipaikka kotona.
Mukaan saa haasteen napata ken haluaa :) 

8 kommenttia:

 1. Olipa mukava kierros teän makkarissa!En muista ainakaan sitä nähneeni tässä mittakaavassa.Nättiä teillä kyllä on.Ja jotenkin niin persoonallista niin kuin sinulla aina :)Isokin mokoma!!Mehän nukutaan siipan kans olohuoneessa.Ihan melkein ulko-ovea vastapäätä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kyllä tainnu kuvatakkaa ku jotain yksittäisiä juttuja. KUvat vähän hämää, ei oo kyllä kovin iso :D

   Poista
 2. Tuo arkku on todella hieno. Etsiskelen samantyylistä mutta toistaiseksi vastaan on tullut liian kalliita yksilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä aika hinnoissaan. Toivottavasti osuu kohille hyvän hintanen :)

   Poista
 3. Näyttää isolta :) Tuon hääpuvun voisi ottaa jo pois ettei Vävy saa mitään "oireita" :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää :D Ei kai se nyt enää mitään saa :D

   Poista
 4. Ihanku olis ollu paikan päällä, niin hyvin esitelty makkari :) Ihania juttuja ja varmaan tuolla viihtysin itekki. matkalaukku-yöpöytä kerrassaan mahtava...ja teillä on takkaki siellä...Vähänkö kade.

  Meillä myös ikkuna ja sänky samassa paikassa. Ärsyttävää, kun ei voi vaihtaa koskaan sängyn paikkaa...ees kesällä. Meillä niin pieni makkari. Olis kiva napata haaste, mutta mullon nii paljon lempipaikkoja täs talossa, että olis vaikeeta valita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Aattelin kun muutettiin, että kiva kun on takka makkarissa, mutta ei sitä oo lämmitetty muutamaan vuoteen.

   No, nappaa ihmeessä ja koita valkata joku niistä lempparipaikoista :)

   Poista