3.3.2016

Synttärivalmistelut käynnissä

Tipu täyttää kuun loppupuolella 7 vuotta. Pääsiäisen takia kaveripirskeet on ihan kuun lopulla ja sukulaisten kanssa juhlitaan huhtikuun puolella.
Koska lomalla on aikaa, aloteltiin kutsujen teko. Tähän asti ollaan  kavereille laitettu tekstiviestikutsut ihan sen takia että tarhaan ei saa kutsuja viedä. Nyt pälkähti kiva idea niin kortit lähtee postikustin kyydillä perille :)

Synttärien teemaks valikoitu pitkällisen jatustelun ja jahkailun jälkeen Satumaa. Luin Tipulle Päivikin sadun ja Mestaritontun seikkailut ja idea lähti siitä.Toinen vahva vaihtoehto oli Kissajuhlat. Mm. discosynttärit kävi puheissa. 
Sovittiin, että kirjan juonta ei sotketa juhliin vaan yleisesti mennään satuteemalla.
 
Kutsuina lähtee "satukirjat".
Netistä kaiveltiin aiheiseen sopivia kuvia, joissa ykssarvisia, prinssejä ja prinsessoja, noitia, keijukaisia, menninkäisiä, merenneitoja jne.

Tipu saa sepittää kuvien yhteyteen satua, joka on samalla kutsuteksti.
Vierailta toivotaan aiheeseen sopivaa pukeutumista. Tipu on merenneito. Puku on tilauksessa Kiinasta. Lisäks ollaan suunniteltu että askarrellaan simpukkaseppele ja tuunaillaan mun yks vanha virkattu poncho merenneidolle sopivaks.
Ollaan sekavasti kaikkee vähän suunniteltu, tarjoilua ja ohjelmaa, lisää niistä myöhemmin :)
 

13 kommenttia:

 1. Kiva, että jaksat tehdä kutsukortit itse. Niitä harvoin nykyään enää näkee. Itse tein aikoinani aina kutsu-ja kiitoskortit. Niitä oli mukava näpertää. Kivoja kirpparilöytöjä olet tehnyt. Odottelen valmiita "maalauksia", miten hienoja saat niistä aikaan. Itsellä on nyt taukoa kirppistelystä. Välillä innostun ja kaikkea kivaa löytyy kaapit täyteen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää tietokoneaika ajanu ohi perinteisestä postista kaikin puolin. Empä muista koska ois ihan oikee kirje tullu postilootaan...niitä ja kortteja on mukava saada :)

   Poista
 2. Kiva idea :)
  Näin nokialaisena pisti silmään toi, ettei tarhaan saa kutsuja viedä, mikä siihen on syynä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syynä on kiusaamisen ehkäisy.
   Henkilökohtasesti oon sitä mieltä, että ne "en kutsu sua mun syntäreille jos"-keskustelut käydään joka tapauksessa ja kaverisynttäreistä puhutaan hoidossa joka tapauksessa vaikka sitä aikuisten puolelta koitetaankin hillitä.
   Käytäntö on ollu jo useemman vuoden.

   Poista
  2. Itse olen töissä eskarissa Pirkkalassa ja meillä kutsut saa jakaa. Lapsille on selitetty, että kotona vanhempien kesken päätetään montako vierasta saa kutsua. Kaikki kuitenkin pääsevät jonkun kaverin synttäreille.
   Mielestäni kiusaamista esiintyy paljon enemmän muissa yhteyksissä, esim ei oteta leikkiin mukaan.
   No tässä paikassa on tehty tälläinen päätös. Omien lapsieni tarha-ajoista on jo aikaa, enkä muista silloin olleen tällaista käytäntöä.
   Mutta olet todellakin ratkaissut asian hienosti. Itsekin soisin postilaatikosta löytyvän useammin muutakin postia kuin laskuja.
   Mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi!

   Poista
  3. Samaa mieltä oon!
   Kiitos samoin :)

   Poista
 3. Täytyy nostaa hattua sun innokkkuudelle ja mielikuvitukselle! Itse menen aina synttärijutuissa siitä, missä aita on matalin, vaikka muuten tykkäänkin värkkäillä kaikenlaista.. Nuo sun omat synttäritkin kuulostaa aika hauskoilta :). Kiva idea postittaa kutsut, tosi harvoin tulee enää kivaa postia ellei sitä itse järjestä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos vaan....mutta oon kyllä muuten melko saamaton ihminen...juhlavärkkäilyistä tulee useemmiten innostuttua ihan kunnolla (eli liikaa :P).

   Poista
 4. Ihanan kuuloiset teema partyt tulossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näitä varrotaan...en kyllä tiedä kumpi enempi äiti vai tytär :D

   Poista
 5. Vau, tulee hienot kutsut ♥ Veikkaan että siellä Äiti taitaa olla melkoisen täpinöissään ja hyvä niin koska Tipulle siitä on pelkkää hyötyä :D

  VastaaPoista