13.11.2016

Tämän vuoden piparkakkutalot

Viime viikonloppuna Tipun kanssa värkkäiltiin piparitalot. Muutaman vuoden jälkeen taas sienimökkiä pukkas :D
Tipu teki vaahtokarkeista lumiukkoja. Unohdettiin ostaa suolatikkuja, niin pisti sitten cocktailtikut. Pikkasen on muutakin joulua jo laiteltu. Keittiössä on jouluverhot ja Tipu teki jouluikkunan :)

14 kommenttia:

 1. Ompa kiva! Miten oot nuo sienet tehnyt? Mä olen ollut laiskana pari vuotta ja onnistuneesti lasten pyynnöistä huolimatta välttänyt piparitalon teot. Nyt ajattelin kun muutenkin näyttää tämä jouluhössötys menevän taas överiksi, niin yrittää tehdä edes jonkinlaisen. Keittiöjutut ei oo mun vahvinta alaa, niin vähän kyllä jännittää. Vois kyllä keksiä jotain uutta mallia, eihän sen tosiaan tarvi perinteinen talo olla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienet on ihan helppo tehdä :) Melkeimpä helpompi kasata kun perinteinen (vähemmän osia). Isomman jalka on tehty kahdesta pringlespurkin puolikkaasta. Puolikkaat on kiedottu folioon ja siihen vaan sopiva taikina kaistale päälle paistuun. Pienemmän muottina on puolikkaat talouspaperirullat. Katot on sopivan kokoset kulhot. Mulla on yks metallinen pieni taikinakippo, niin sen päälle isompi ja pienemmän tein lasisen jälkiruokakulhon päälle. Niihinkin pistin folion väliin. Kannattaa irrotella varovasti, saattaa joutua vähän veitsellä irrottaan reunasta.
   Ei oo munkaan vahvinta alaa, mutta tää nyt on sellasta räpellyspuuhaa :D :D

   Poista
 2. Aivan mahtava, vaihtelua piparimökille ♥

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka hauska satusienimetsä! Tuota voiskin koittaa kokeilla! Löytyisköhän multa sopivia kippoja....

  VastaaPoista
 4. Miksi muuten tämä sun blogi on näkynyt mulla iPadilla jo kauemman puoliska näytöllä ihan pienenä vaan. Oletkos mä ainoa? Saahan tämän onneksi suurennettua 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! En mää vaan tiedä! En oo moneen vuoteen mitään asetuksia muuttanu :-O

   Poista
 5. Kärpässieniä tottakai ;) Ei mut aivan ihania!! :D<3

  VastaaPoista