1.12.2010

Talvilintuja ja pipareita


Paula oli tehny ihania lintusia, kuin myös Jenna. Innostuin tekeen omat versioni. Ala-asteella varmaan joskus tehtiin haitarisiipilintuja ja halusin nyt samantyyppisiä. Siiviks taittelin servettejä. Laitoin kaks vastakkain, niin ei se nurja rumempi puoli näy.
Nää tuli synttäriperhosten tilalle. Oli jo aikakin ottaa perhoset pois :D
Koitin saada kaikkia kolmee ryhmäkuvaan, mutta en saanu edustavasti.
Tykkään näistä tosi paljon. En oo keksiny vielä mihin tekis lisää :)

Pipareita koristelin vähän kun kävi vieraita. Minisydämet tein lapsia ajatellen ja hyvin tekivätki kauppansa. Ikkunnallisiin löytyy hyvää vinkkiä  Mieti! Joulukalenterista Eveltä. Olisin kokeillu samalla lailla, mutta tein piparit jo toissa päivänä. Itte oon aina laittanu vaan vähän mitä sattuu hedelmäkarkkeja ja sen ne on vähän olosiakin :D Seuraavalla kerralla sitten paistan kanssa kokonaisia nalleja.


20 kommenttia:

  1. Oi miten kauniita lintuja ja herkullisen näköisiä pipareita!

    VastaaPoista
  2. No mutta! Paremmaltahan ne näyttää kuin nallet!

    Voi vitsi... mä muistan noi linnut... ihana nostalgia-aalto! <3

    VastaaPoista
  3. Nättejä lintuja. Niihin kyllä innostuu, itsekin tein niitä vielä lisää.:)

    Nam, mitä herkkupipareita! Luulin, että tuo kuukauden runo on uusi juttu, mutta ei se taidakaan olla. Pitääpä käydä lukemassa myös ne muut, mutta nyt nukkumaan! Öitä!

    Paula

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköisiä pipareita!!!

    VastaaPoista
  5. Oikein herkkupipareita ... nam :)!
    Mukavaa loppu viikkoa !

    VastaaPoista
  6. Minäkin oon joskus ala-asteella tehnyt tuollaisia lintuja. Kivoja, ja noita meidänkin neidit vois varmaan tehdä. Ja tarvikkeetkin löytyis kaapista.Kuka nuo kaikki piparit syö? :D Minä kun oon aikasempina vuosina tehnyt sen muumipiparkakkutalon, niin hyvä kun sitäkään on kukaan jaksanut syödä pois. Mutta teillä taidetaankin olla sitten oiken piparkakku "herkkupeppuja" ;)

    VastaaPoista
  7. Kauniita lintusia!! Muistan joskus minäkin tehneeni samanlaisia lentelemään ikkunalle,m utta ne on matkan varrella hukkuneet.

    VastaaPoista
  8. Kiitos Olivieno :)

    Eve: Siistimmät ja "tanakamman" oloset ikkunat oli sun tähdissä...saattaa kyllä johtua siitä, että mää silppuan aina ja silppua ei ehken oo ihan tasasesti...:P :D

    Paula: Kiitos :) Koitan jonkun paikan keksiä, mihin lintuja tekisin vielä. Joo, koko menneen vuoden oon laittanu noi kuukauden runot. Nyt vähän mietin, että josko en enää ens vuonna jatka. Runoja ois vaikka kuinka paljon, mutta kuvarintamalla aika köyhää.
    Kivaa päivää! :)

    aNNa: Eikä vaan näkösiä vaan myös makusia, piti muutama natustella kanssa. No, karkit nyt on aina hyviä, oli ne jonkun päällä tai ei :D

    Sinisen talon kuulumisia: Kiitti. Samoin sinne! :)

    Birdie: Ihan varmasti pystyy tekeen. Määkin kaivoin vaan kaapista mitä löyty. Helpompi ehkä lasten taitella siiviks ihan paperia, kopiopaperia tai jotain vastaavaa. Servetti on aika lurpsua. Jos en kauheesti valehtele, niin oon varmaan 5 kg tehny tänä syksynä jo pipareita :D Kaikki menee sitä mukaa. Mies niitä eniten popsii, joka kahvikupillisen kanssa :D Tää Joulun odotus on vähän spesiaalimpaa, ei meillä tavallisesti joka päivä herkkuja napostella muuten(seli seli :D).

    Liisa: Nyt sitten kipin kapin uusia tekeen! No, näitähän voi tehdä vaikka Joulun jälkeen, oikeestaan ihan ympärivuotisia kavereita :D
    Aattelin, että jos seuraavat tekis kuviopaperista ja siivet valkosesta servetistä...

    VastaaPoista
  9. Voi, olen joskus tehnyt samanlaisia lintuja... pitää varmaan tees tehdä... kauniita ja varmasti maukkaita pipareita. Ei ihme , että tekevät kauppansa...:

    VastaaPoista
  10. Nythän oikein tuli muistelot noista linnuista.Tuollaisia tehtiin lapsena paljonkin.Ihan oli unohduksissa.
    Aion kyllä tehdä.

    Pipareita pitäis tehä,Ihania ootkin tehny.

    Ehitkö sie nukkumaan ollenkaan.

    Mukavaa päivää.

    VastaaPoista
  11. Ihania lintuja!
    Niistä tulisikin kauniita joulunajan koristeita tänä vuonna:)
    Ja lapset pystyy kanssa tekemään!

    VastaaPoista
  12. Irmastiina: Ompa moni tehny näitä tän tyyppisiä lintuja joskus! :)

    JaanaElina: Aikas ajattomia muutes nää linnut. Vaikka luulen, että niitä sillon 80-luvulla ainakaan aikuiset tehny vaan lapset kerhoissa ja kouluissa. Tai en tiijä, sattohan sitä joku tehdäkkin :)
    Mulla on taas kilo taikinaa odottelemassa :D
    Juu, kyllä mää nukun, sen mitä Tipun öisiltä seikkailuilta kykenee :D Nyt sitä paitsi tuntuu, etten oo saanu mitään aikaseks. Ois niitä lahjajuttujakin mitä pitäs oikeesti alkaa tekeen ja vielä pitää ne salassakin. Korttihommat menikin tänä vuonna taas valokuvaversioiks, vaikka muuta suunnittelinkin.
    Kiitos, samoin sulle! :)

    Niinu: Kiitos. Lasten kanssa lintutehdasta pystyyn! :)

    VastaaPoista
  13. Ihanat linnut! <3 Mekin tehtiin noita koulussa aikoinaan!Kiva idea tehdä siivet servetistä!

    VastaaPoista
  14. Nuo linnut ovat aina vaan niin kauniita, lapsena jo tehtiin♥

    Suloisia pipareita, nams :P

    VastaaPoista
  15. Hei hetkinen, miten en ole tämän ihanan blogin lukijana?! Vääryys tulee korjattua saman tien!! :)

    Ihania pipareita,namnam :b
    Kaikkea muutakin ihanaa bongasin kun nopsaa selailin postauksiasi, nyt täytyy jatkaa ajan kanssa selailua :)

    Kivaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  16. Sarppa: Kiitti, kiva kun kävit :)

    Seijastiina: Kiitos :)

    Ruusa: Tervetuloo mukaan :) Kiitos samoin sulle! :)

    VastaaPoista
  17. Olikos noiden lintujen nimi Karjalan käki? Jotain käkiä ne kummiskin oli :) Meillä teki tonttu kolme vuotta sitten ohjeet noista käistä (noinko se taipuu??) mukeloiden joulukalenteriin, ja ainakin 6v sekä 8v osasi tehdä linnun kokonaan itse, 2,5v osasi taitella haitarin siiviksi ja 5v osasi tehdä koko linnun, jos vaan olisi malttia ollut matkassa loppuun asti :)
    Mietin tässä että olikos se meidän lapsuudessa niin, että käet oli punaisia, siivet valkoista silkkipaperia, ja joskus niihin siipiin leikattiin "kuvioitakin" niin kuin lumihiutaleisiinkin. Ne oli kyllä hauskoja :)

    VastaaPoista
  18. Joo, käki kuulostaa kyllä jotenkin tutulta! Ja punavalkonen myös!! Ompas eteviä mukeloita. Tai sitten niillä on vaan ollu kärsivällinen opastaja. Itte en valitettavasti kuulu niihin :P

    VastaaPoista
  19. Noi linnut on kyllä ihania. Mä tein täällä kerran jonkun lapsenlapsen kanssa, ihan silkkipaperista kyllä nuo siivet. Lautasliina on hieno idea. Joskus niitä ohuitakin saa halvalla Riihimäeltä :)
    Mukavaa viikonloppua sinne...meille hirvee siivo, kun eteinen on nyt rempan alla :/
    tuksu

    VastaaPoista
  20. Tuksu: Joo, mää ostinkin sieltä nyt vaan niitä ohuita satsin. Pitääkin siiviks kokeilla niitä jossain välissä.
    Kiitos ja remppailoo sinne! :)

    VastaaPoista