14.12.2010

Yöllinen pikapostaus

Pikkusen meinaa kiirua olla, mutta koska olin aatellu, että nää tänne tänään (no, okei eilen) laitan, niin määhän laitan :D :D

Pojan kanssa tehtiin sunnuntaina saippuoita. Poika teki mm. kummeilleen. Tai homma meni niin, että koska en anna vielä kuuman massan kanssa olla tekemisissä, niin sai valita muodon, värin ja tuoksun. Kaks nallesilikonimuottia löyty Hämeenlinnasta kirpparilta viimeks kun oltiin. Niitten yläpuolella on sillä Lidlin kukkamuffinssimuotilla tehty saippua. Esittelin muotin aiemmin syksyllä.
Nyt totesin, että en tosiaan tee mitään syötäviä enää näillä muoteilla, kyllä se saippuan tuoksu vaan jää ja mitä muuta sitten sen lisäks vielä vaikka koneessa pesin. Joten Äite, saa tuoda silikoni-ihmeen torstaina lainaan jos joutaa :D Tekisin satsin luumukonvehteja.

Porvoossa ihastelin taas niitä patenttikorkillisia saippuoita ja löylytuoksuja. En vaan koskaan raaski maksaa 20€ saippuapullosta, olkoonkin vaikka kuinka ihana :P :D Ens Joulua varten jo mietin, että pullotan itte juttuja ja teen etiketit. Pikkusen jo testailin. Ihan ittelle vaan. Rumasta muovipullosta tervasta löylytuoksua kirpparilta ostettuun pulloon. Kaulaan pakettikortti, jossa lukee mitä sisältää ja annosteluohje. Etiketihommaa pitää vielä viilailla.
Ostin myös tuoksutonta nestesaippuaa ja tilasin tuoksuöljyä. Toivottavasti ehdin Joulusaunaan tehdä cocktailin :D Tulee samalla testattua, että miten tuunattu nestesaippua toimii. Jos toimii, ens vuoden joululahjat on sitten siinä. Koivunlehtiä pitää kanssa muistaa kesällä sitten kerätä kuivaan.

Eilen kävin pikavisiitillä ekaa kertaa Alfa kirpputorilla nyt kun se on siellä Loukonlahdessa uudessa paikassa. Ahtaan olonen entiseen verrattuna. Tää tuli sieltä meille :D





23 kommenttia:

  1. Hihii! Minä bloggerissa näin tuon ensimmäisen kuvan, niin herahti oikein kunnolla vesi kielelle kun luulin kyseessä olevan karkkia! Vaan kun tänne tulin lukemaan, niin selvisi niiden olevankin saippuoita! :D

    Nuo on kyllä hurmaavia!

    VastaaPoista
  2. Sama juttu kuin Marikalla, olisin syönyt! :D

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköisiä saippuoita :) Olet ollut taas tosi ahkera. Ja hyvä idea tuo saippuapullojuttu, pitäisikin kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä idea tuo uudellleen pullotus ja niitten tuunaus!

    VastaaPoista
  5. Ajattelin myös kokeilla tuota ideaa pesusaippuan pullottamisesta. Nyt vaan hamstraamaan lisää noita vanhoja pulloja kirppiksiltä.

    VastaaPoista
  6. Ja täälläkin sama tilanne, ai kun ihania saippuoita, ihania ♥
    Väritkin iloiset!

    VastaaPoista
  7. Nam, nam - ai ne olikin saippuoita!;o)
    Kaunis lasinen purkki. Mitä maksoi? Kyselee, kun on tekemässä kirppispostausta ja ärsyyntyi niihin eilen.

    Paula

    VastaaPoista
  8. On kyl herkullisia saippuoita :)

    VastaaPoista
  9. Vai karkkeja :D :D Kiitos kommenteista :)

    Paula, purkki oli 5€. Lapussa oli että on joku Riihimäen Lasin purkki, mutta en oo vielä ehtiny tutkiin pitäneekö paikkansa. Vähän isompi toi on kun mun muut lasiset, siks oli perusteltua maksaa vähän enempi :D :D

    VastaaPoista
  10. Voi kuule, jos ei tietäis,niin poskeensahan pistelis:) söpöjä saippuoita!!
    Ja tuo on kiva idea, että itse tekis nestesaippuansa. Vaikka täällä on aikas halpaa, 3 litran kannu vaan jotain pari kolme euroa.Mutta jos itse tekee niin saa mieleisen tuoksuista.

    VastaaPoista
  11. *Ihan täällä pökertyy sun tehokkuudesta ja ideoiden runsaudesta kun muutaman päivän tauon jälkeen taas ehdiin postauksiasi lukemaan. Kauniita lahjoja, askarteluja jne kädentöitä! <3 <3

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana postaus, taas :) Olet sinä uskomaton ideanikkari ja tekijä.
    Tosi on, että silikoonivuuat ottaa tuoksut itseensä, jostain luin, että pitäisi liottaa kylmässä sitruunamehussa, jotta haju lähtee, vaan ei kyllä kokonaan lähe. Ei ole kivaa, jos karkki tuoksuu saippualle :( harmi.
    Vaan jos on ihan omat vuuat saippuoille, niin sitte ei haittaa:)
    Oikein mukavaa viikkoa sinne
    tuksu

    VastaaPoista
  13. Liisa: Nimenomaan tommosen kanisterin tuoksutonta ostin. Kokeilen jos siihen sais tuoksua tuoksuöljyllä. Voi olla että pitäs olla monta desiä sitä tuoksua :P :D Eteeriset öljyt ois tuoksuvampia, mutta niissä on niin paljon kaikkia rajotuksia (ei munuaisvikasille jne), etten uskalla.

    Maaka: Ai minkä tehokkuuden :D :D Nyt nimenomaan tuntuu, että mitään ei tapahdu. Tai kivaa. Kaikkia arkisia velvollisuustekemisiä vaan.

    Tuksu: Joo, ei parane kyllä käytää niitä enää ku askarteluhommiin. Onneks ei oo ollu kalliita...paitti se Tuppervaaran...:P Niitäkin kyllä näkyy kirppiksellä olevan myynnissä vitosella.
    Kiitos samoin! :)

    VastaaPoista
  14. Moikka! :)

    Naureskelin tuossa jokunen päivä sitten, että olihan niistä liimoista sun muista vinkattuna siinä kirjassakin.. ;D En ollut vain lukenut vielä tekstejä, kun pelkät kuvat olivat olleet niin kauniita.. :D Ihan mahtava opus!

    VastaaPoista
  15. Jep,nallekarkeillehan ne näyttää ensisilmäyksellä :D
    Meilläkin yhet lapsivieraat kysyivät, että saako noita maistaa...oli saippuoita lasipurnukassa :))))
    Mukavia ovat teidän saippuat!
    Pullo on nätti ja oiva idea!

    VastaaPoista
  16. Näin Malmön Panduro Hobbyssa saippuamuotteja ja tuli heti sut mieleen :) Kivoja ootte taas tehny.

    VastaaPoista
  17. Janina: Ei sitä aina kerkee tekstejä lukeen :D Kirjassa mainittu 2-komponenttiliimamerkki ei oo mulla tullu vielä vastaan muuten. Kaippa ne kaikki on samanmoisia :)

    Kiitos Marika :) Katoin nyt vähä nallekarkki-silmällä ja niinhän ne näyttää :D

    Anna-Clarissa:Pitäskin joskus ihan ajan kanssa jossain kunnon paikassa kattoo oikeita saippuamuotteja. Mää oon erikoistunu noifin muffinssivuokiin D

    VastaaPoista
  18. Ne muotit oli just sellaisia muffinssivuokien näköisiä, et eiköhän ne sun ole ihan ok :)

    VastaaPoista
  19. Mulla käy aina kans samalla lailla, että kalliit ihanissa pulloissa olevat saippuat jää ostamatta... Mut loistava idea pullottaa niitä ite ja tehä etiketit! On vielä tunne arvooki ku on ite näpertäny :)

    VastaaPoista
  20. Minä katoin että karkkeja, mutta saippuoita! :) Ihania...varmaan koittaisin silti vähän maistaa kulmasta...ettei kuitenkin olis karkkeja. Heh heh. Ja kiva löytö...pumpulipalloille tai sokeripaloille...vai mitä olet sinne ajatellut laittaa?

    VastaaPoista
  21. Anna-Clarissa: Jaa, no jos noi sitte o :D

    Sari: Aivan :)

    Kodinhenki: Meni ihan puistatus kun ajattelin, että purasis saippuaa :D Kippo meni piirongin päälle mun lasipurkkikokoelman jatkoks. Ne on yleensä ihan tyhjillään koristeena, mutta nyt Joulun aikaan niissä on namuja yms.

    VastaaPoista
  22. Joo, ne kuvat sokaisi mut täysin ja tekstit jäi lukematta.. :D Ok, täytyy katsoa mitä löytyy.. Varmaan on silti aikalailla samaa tavaraa.. :)

    VastaaPoista