6.2.2011

Hamahelmikortit

Muutaman kortin sain tänään aikaseks.


Hamahelmiin tutustuin lähemmin vasta eka kerran tänä vuonna. Piti niitä sitten kotiinkin ostaa. Aika vaikeeta kuitenkin keksiä niistä mitään "järkevää". En oo kyllä ees googlaillu, että kaippa niitä juttuja ois. Yhden muffinssirintakorun tein joku aika sitten. Korviksia piti kanssa tehdä, mutta korviskoukut olikin liian pieniä mun muffinsseille. En tiä mistä sain päähäni tehdä muffinsseja, varmaan jossain joskus nähny. En kuitenkaan ekaa kertaa Villaketulla , koska mun ekat muffinssit oli valmiina kun toi Ketun postaus tuli :) Onkin muuten hauskasti toi kuorrutus laitettu :D
Ystävänpäiväkorttien kanssa päätin niin, etten edes yritä ehtiä niitä tehä. Lapset tekee kummeilleen ja mummeilleen. Tipu teki omansa jo tänään ♥

17 kommenttia:

 1. Kiva idea! Mä oon yrittäny tehdä hamahelmi jääkaappimagneetteja mutta magneetit ei jostain syystä suostu pysymään kiinni =P

  VastaaPoista
 2. Moikka aNNa :) Mulla oli ongelmaa rintaneulapohjan kiinnittämisessä. Kuumaliima ei pitäny. Pikaliima piti, mutta oli kamalan lirua ja valu rumasti kiilteleen sinne etupuolelle.

  VastaaPoista
 3. Tosi nättejä kortteja!Muffinssit näyttää herkuilta :))

  VastaaPoista
 4. Ihania kortteja ja mitkä muffinssit! Hyvä kun kerroit ettei kuumaliima pidä,jos noista omista hamahelmeilyistä rintaneuloiksi asti joskus olis.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä vinkistä! Lapsilla on vähän väliä kaverisynttäreitä niin voisikin väsätä tuollaisia, hama-helmiäkin löytyy askartelukaapista :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä idea, kiitos. Meillä lapset, varsinkin nuorempi, tekee innokkaasti hamahelmistä kaikenlaista ja ongelmana on ollu, että mitä niistä keksis. On tylsää pitää niitä vaan jossain laatikon pohjalla.

  VastaaPoista
 7. Nyt tiedän mihin annan meidän hamahelmet, ovat olleet vuosikausia käyttämättä :D Hienoja kortteja, ei ole tullut mieleeni että helmiä voi noin hyödyntää ♥

  VastaaPoista
 8. Tosi hienoja, pitääpäs laittaakin kaikki hamahelmi jutut kortteihin tästä lähtien;D meillä ne kaikki on aina laitettu jääkaappimagneeteiksi..;D

  VastaaPoista
 9. Onpa kiva idea, noista meinaan sais varmaan ihan kökköjäkin kasaan :D

  VastaaPoista
 10. Voi, mulla oli pienenä noita helmiä ja tein niillä kaikennäkösiä juttuja, mut en koskaan sulattanu niit yhteen

  VastaaPoista
 11. Tämä onkin mukava idea. en ole ajatellutkaan että hamahelmistä vois kortteja tehdä. Korvakorut mulla kyllä on hamahelmistä, muffinsit, kuten sinun korteissä.

  Iloa viikkoosi.

  VastaaPoista
 12. Kiitoksia kaikille kommenteista :) Mukavaa saada kommentteja vaikken itte ehdikään oikeen enää mihkään kommentoimaan.

  Birdiebabe, mun rintakorupohjat oli kokonaan metallisia mutta nyt ostin Tiimarista semmosia joissa on muovinen läpyskä mihin liimataan se koruosuus,että en tiä pitäskö semmosessa. Hukkasin kyllä jo johki noi Tiimarin systeemit, mutta testailen kun ne jostain taas löytyy tai ostan uudet :D Voihan se olla kuumaliimasta ja sen merkistäkin kiinni. Mulla taitaa olla sekin Tiimarista.

  Tipun synttärikutsuihin meinaan tehdä hamahelmikakut, idea on Pojan joka alko semmosia kakkuja väsään kun yhdessä tehtiin.

  VastaaPoista
 13. Kauniita kortteja! Ai, sinulla ei ole lapsena ollut hamoja. Minä muistan etäisesti, että meillä olisi ollut, mutta niitä ei kyllä koskaan silitetty! Nyt tämä uusi tai vanha silitysjuttu onkin kovin kietovaa!

  Paula

  VastaaPoista
 14. Paula, juu, ei oo kyllä ollu eikä oo minkäänlaista havaintoo, että muillakaan ois ollu....ollaankohan me asuttu jossain katvealueella...:P :D Luulen kyllä, että ei niitä vielä 80-luvulla (alkupuolella) ollu vai oliko :-O :D

  VastaaPoista