15.2.2012

Perhosparvi

Perhosia piti saada, lähinnä aattelin jo Tipun maaliskuisia synttäreitä. Ostin sieltä Suomalaisesta niitä papereita, niin niistä. Kokeilin yhden origamiperhosenkin, mutta tuli sellanen möykky ettei oo perhosta nähnykkään ja täyty keksiä muuta.
Keppiheppa-blogista löyty ohjetta. Mies suurenteli mulle kaavaa, itteltä ei onnistunu. Meidän tulostin ei ookkaan enää semmonen, että sillä ois voinu suurentaa. 
Paperi oli hippusen liian paksua. Semmosta ohuempaa höttösempää paperia koitettiin miehen kanssa myös, ja niistä tuli tosi kauniit iso siipiset perhoset, mutta vartalo uppos rumasti sinne hötttösten siipien joukkoon.
Rautalanka ois taas saanu olla vähän paksumpaa.
Pienintä tein vaan tän yhden.
Jokohan raaskis luopua kyntteliköstä...?

Nää lensi maailmalle jo joku aika sitten.
Isoimmissa on samettikuvioo, joka ei kuvassa näy, mutta on aikasta kiva.8 kommenttia:

 1. Tiedätkö mitkä ihanat muistot tulvahti näistä mieleeni! Mun mummoni nimittäin teki lapsena mummolan katon täyteen juuri tällaisia ihania perhosia!

  VastaaPoista
 2. Ihanan keväinen tunnelma! Nättejä perhosia!

  VastaaPoista
 3. Onpas kauniita kevätperhosia!
  Taitavia olette!!!
  tuksu

  VastaaPoista
 4. Jossain oli perhosmobile ja sellaisen aattelin vielä joskus tehdä. Siihen oli perhoset vaan leikattu, eli aika kevyt versio :) Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
 5. Maikki, katon täydeltä perhosia kuulostaa hauskalle!

  Purnauskis, kiitos. Niin munkin mielestä...rupes nää olkkarinjatkeen lumihiutaleet ahdistaan :P :D

  Kiitos Tuksu :)

  Hannele, mää tein viime tai toissa vuonna sellasia kevyitä ihan yksinkertasia leikattuja perhosia. Piti tähän linkittääkin, mutten löytäny niitä....jossain hyvässä tallessa täällä blogissa.
  Kiitos samoin :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin oon tehny noita perhosia. En muistanu, että niissä jokin malli oli? Taisin vaan taitella ja muotoilla sen jälkeen, ehkä!?

  Tiiätkö viikkolehti, niinku nyt vaikka Seura, Apu jne. on hyvä paperi noihin. Varsinkin sellanen kohta missä on vaan värejä. Niistä tulee yllättävän kauniita ja erikoisen värikkäitä! Kokeile! :)

  Vaikka tietty vaaleenpunainen on aina vaaleenpunanen ;)

  Nii ja piti vielä sanoa, että mä laitoin noita joskus lahjapaketin päälle. Saaja oli kovin mielissään!
  Paketti ja vielä ite tehtyä sen päällä!!!

  t.Paula

  VastaaPoista
 7. Kiitos Irmastiina :)

  Paula, niin kait noita voi tehdä ihan ilman malliakin, mutta ei onnistu multa :P :D Tuolla Keppihepassa oli kanssa tehty aikakauslehdistä. Niistä tulee kyllä nättejä. Viime kesänä näin yhdessä kädentaitopuodissa livenä semmosia. Mutta, niin, vaaleenpunanen on vaaleenpunanen :D En kyllä ryttää tota aikakauslehteekään, tulee ritariperhonen niistä mieleen... materiaalikin taitaa olla kaikkein parhain noihin, siis paperin paksuus.

  VastaaPoista