6.6.2012

Orvokki-ja koivusaippuat -> tekniikkaharjottelua

Kiitoksia Paulalle, joka edellisen postauksen kommenteissa heitti  vinkkiä kukkasaippuoitten tekoon :)
Homma toimii, vaatii pieniä fiksauksia kyllä eli mitään salonkikelposia saippuoita ei tullu, mutta tiedämpä nyt sitten mihin kiinnittää huomioo!

Nytkin alotin, niin että kipasin ruukusta pari orvokin kukkaa ja laitoin ne talouspaperin väliin painavan kirjan alle. Sitten sulatin massaa, johon lisäsin vaan orvokin tuoksua. Sulaan massaan tipautin orvokin kukan "naama" alaspäin. Alko taas myttääntyyn, mutta pikkusen tikulla tökkäsin ja mun mielestä siitä kyllä sitten itekseen  aika lailla oikeni. Sitten kun se kerros oli jähmettyny, aloin sulattaan uutta päälle ja siihen lisäsin sitten tuoksun lisäks sinistä väriä. Kippasin massan orvokkikerroksen päälle. Tulos näkyy yllä ja alla. Kirkas päällikerros on vähän tollanen kellertävä, kellertävyyttä tuli siitä tuoksusta ainaki.
Valmiita saippuoita kattoessa huomaa, että kuplia on jääny kukan alle. Eli seuraavalla kerralla siirtelen ne sitten tikulla sivuun ennen kun tipautan kukan.


Terveitä koivunlehtiä ei meinannu löytyä! Kaikki oli jotenkin rupisia, ruttusia, syötyjä, ruskeita, keltasia jne jne. Muutaman kelpuutin matkaan ja niillä sitten samalla meiningillä testasin koivunlehtisaippuankin teon.
Takimmaisessa on vihreetä koko saippua ja etummaisissa sitten kirkas toi ylimmäinen osuus. 
Kuplia siis jäi noihinkin. 
Sulatukseen menee koko satsi. Yhden koivusaippuan testaan, että onko se lehti siellä jotenkin terävä kun esiin tulee (Äärelän emännän kommentti edellisessä postauksessa).

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää :) Oot sinä vaan taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Toivottavasti vielä vähän paremmilta jatkossa.

   Poista
 2. Oi kun hienot! Pitäisköhän itsekin kokeilla muumimuotteja.. olis kyllä kauniita koristuksia ulkosaunassa. :)

  VastaaPoista
 3. :) Musta tuo saippua, missä on pienin koivunlehti on kaunein! Toivottavasti eivät ole veitsen teräviä! Se lehtihän ensin pehmenee kuumassa liemessä, mutta sitten jähmettyy ja tulee kovaksi. Kiintoisaa kuulla, millainen on käytössä!

  t.Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti oon keittiössä koivulla käsiä pessy, ei oo vielä tullu esiin se lehti. Hauskoja noi lehdet kun ne ei välttämättä oo ihan suorassa tuolla massassa, vähän viistossa siis, on eläväisemmän näköne :)

   Poista