11.10.2012

Lyhtykoisot akkunoissa ja olkkaria

Ajatus oli lyhtykoisovaloverho...näkösuojaks...sen verran paljaalta tuntu kun paneelit heitin ikkunoihin pitsiverhojen tilalle.
Mutta ei se nyt ihan niin toimi ja oo miten aattelin, mutta ei haittaa. Noi on nyt ihan ookoo noin.  Ajattelin siis tiiviimpänä mutta alkaa silmissä viliseen jo vähän noikin.
Tässä kuvassa näimmä oikeen puolen ikkuna on vielä vajaa.



Tässä sitten päivän"valossa" kuvattuna.


Filippiinien tuliainen istuu porukkaan hyvin.


Äite toi kesällä piikkilankaa josta väänsin kauan himotun kranssin. Ei vaan oikeen onnistunu. Onneks siihen on helppo viritellä juttua kun ja jos jotain välähtää päähän. Nyt siinä on vaan pari vanhasta kirjasta leikattua perhosta ja keittiön hyllyn reunasta tippunu pitsi :P :D


Jatkeen lampussa roikkuu vielä ne kevään perhoset...aattelin siihenkin tehdä koisonauhan mutta ehkä sitten on jo taas liikaa...:D Ne ei nyt tässä kuvassa ees oikein näy, mutta siellä ne on...siks kuvatkin on otettu silleen, ettei ne osu kunnolla kuviin.
Pikkusen jo Halloweenimeininkiä mustien kissojen muodossa. Ja kyllä Äite, liina on silittämättä ja se saattaa olla myös väärin päin ;D ;D

Jatkeen ikkuna oli kaikkein paljaimman tuntunen ja siihen nyt sitten laitoin kuitenkin noin vähän noita koisoketjuja. Ketjut on muuten ihan vaan tehty siimasta ja stopparina helmet jokaisen lyhdyn alapuolella.
Chiliviljelmä on jotenkin vallottanu koko pöydän ja sen kaveriks on vaikee keksiä mitään.

Tokmannilta ostin parit patterivalot joissa on ajastin. Kätevää! Meillä kun on vanha talot ja vanhat sähköt, niin pistorasioita on vähän ja patterivaloilla sitten on saanu mukavasti valopilkkuja eri paikkoihin. Ne on vaan ollu aika hankalat tai en siis oo muistanu niitä ees päällä pitää niin paljon kun ois ollu kiva. Nyt kun sitten tosiaan valittee ajastimen, niin palaa yhtäsoittoo 5 tuntia ja syttyy sitten seuraavana päivänä taas samaan aikaan.

Toisen virittelin kahvikuppikruunuun.
Patterimöykyn virittelin pitsimuoviliinan palaan jonka kiinnitin verhotankoon. Kyllä se sieltä näkyy, muttei hyppää silmille. Otin siitä kuvan mutta se näimmä jäi jonnekin :P :D
Se toinen sarja näkyy ekassa kuvassa siellä  roikkuvassa mustassa korilyhdyssä. Siinä oli sellasia metallipallukoita. Miinuksena sanon, että sarjassa on vaan 8 lamppua.
 No ois ollu 16 lampunkin sarja, mutta siinä oli perhosia ja mun mielestä ei nyt syksyyn sovi. Piparimuotti-sarjakin muuten oli patteriversiona :)

Halpa-Hallissa muuten näin patterivalosarjan jossa oli kulkusia! Hinta oli kympin luokkaa mutten ehtiny kattoon oisko niissä ollu ajastinta :)
Nanaa taitaa vähän kypsyttää joku...










25 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Se on kyllä aikas hieno, enempi kyllä tykkään sen toisella puolella olevasta pönttöuunista :)

      Poista
  2. Ihana kakluuni!! Nyt olen kyllä melkein vihreä...
    Kiva idea tuo singerikkunapöytä ja rautalankakranssi saa mielikuvituksen laukkaamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :)
      Singerpöytä-idean aNNa tarjoili mulle joskus sähköpostiin kera kuvan, että kiitos hälle :)

      Poista
  3. Nyt oli niin paljon katseltavaa,mutta minökin kiinnitin huomiota ihanaa kakluuniin.

    Lyhtykoisot upean värisiä ja varsinkin tuossa päiväkuvassa on todella upeita.Hienot ikkunassa.

    Mun ystävän koiran nimi oli Nana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli eka talo mitä käytiin kattomassa, missä oli takat jätetty paikoilleen. Kakluunin toisella puolella olkkarinjatkeessa on mun suosikkini; pönttöuuni. Keittiöstä oli puuhella otettu pois ja semmonen on ny hakusessa.

      Mää oikein nimikirjoja läräsin sillon yli 18 vuotta sitten kun etin Nanalle nimee :)

      Poista
  4. Mun huomio kiinnttyi noihin eksoottisiin patsaisiin, ne on alkanu jotenkin nyt viehättään. Jos tulis kirpparilla sopivia vastaan voisin ostaa, ajattelen, että se olisi ekologista kaukomatkailua, kun olis niitä matkamuistoja :)

    VastaaPoista
  5. Lyhdythän onkin kivan näköiset ikkunassa, täällä olisi niitä vielä muutama. Kauniit nuo patterivalot, sopii syksyyn ja jouluun ja kaikkeen :) Silitän tuon pöytäliinan kun tulen käymään ja laitan oikein päin pöydälle :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kuule mullakin niitä vielä jälellä, sen verta ison kasan rohmusin. Muutaman taimen muuten lipasin sulta tonne kylille, varmaan sitten keväällä.
      Ihan vapaasti :D

      Poista
  6. Mullaki on vähän haaveissa ehtiä ripustella lyhtykoisoja ikkunoihin, toivottavasti ei jää vaan haaveeksi :) Kivalta näyttää nuo sun verhot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Nooh, tuleehan noita syksyjä jos nyt ei ehdi :)

      Poista
  7. Ihania juttuja. Piikkilanka-kranssi on tekeillä täälläkin. Kisu näyttää todellakin kypsältä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Nanan unta häritti kun tulin työntään kameran naamaan...

      Poista
  8. Ihanat lyhtykoisot♥

    Tulit tänään mieleeni, kun kuljin ikkunan ohi johon oli tehty ihan hirmu hienoa asetelmaa koko ikkunanvälin pituudelta. Olis niin tehny mieli ottaa kuva ja aattelinkin, että otan, jos on joku päiväkoti. Mut tais olla ihan yksityis asunto, niin en sitte kehdannu.

    Mistä noi mustat kissat on? Onko ne jo aikaa sitten hommattu?

    Valkosia kissoja joku kypsyyttää vissiin.. Nim. kokemusta on :D

    t.Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en määkää ilkee kenenkään kodista kuvata muuta ku verkkokalvolle.

      Mustat kissat on kaikki Partyliten juttuja...ja tosiaan useempana vuonna ostettu. Isoin oli ensin ja sit on noita pienempiä tipahdellu myyntiin.

      Nana ei arvosta oikein mun valokuvaustouhuja... :D

      Poista
  9. Ihanat noi lyhtykoisot, kiva idea :)

    VastaaPoista
  10. Aivan ihanat nuo lyhtykoisonauhat! Kertakaikkiaan oiva juttu!
    Multa on jäänyt vähän kaikki ideat ilmaan, kun aika meni Äidin hoidossa.
    Aika aikaa kutakin :)
    Mukavaa viikonloppua sinne!
    tuksu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ideoitahan kerkee toteuttaa sitten myöhemmin, mikäli sattuu muistaan :D
      Kiitos samoin sinne teille :)

      Poista
  11. Hyvä idea! Koisothan kestävät kauemmin kuin vaikka ruusunmarjat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu, tosiaan kestävät paljonkin kauemmin...haalistuu, mutta kestää kyllä sen spraykerroksenkin sitten vielä jos haluaa väriä muutella vaikka.

      Poista
  12. Jee mitkä koisoverhot. Näyttää varsinkin noissa päivänvalokuvissa tosi makeilta. Ja tuo piikkilankakranssi, jee, täytyy saada!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaan piikkilankaa saa käsiin, niin semmonen on äkkiä tehty (mikälisikäli on jonkinlaista visioo...ellei ihan pyäräytetty riitä) :D

      Poista