16.12.2012

Joulu tulla jollottaa

Pikkuhiljaa oon saanu tonttupajaa supistettua eli kantanu tavaraa kellariin askarteluhuoneeseen...Viikon olkkarin jatke on ollu täynnä kasoja, pöydillä ja lattialla...kasseissa ja tarjottimilla.
Lapset teki tänä aamuna viimeset joulukortit kuin myös ite. Muutaman saippuan vielä teen mutta sekin homma jo loppusuoralla.
Askarteluhuoneessa on toinen salasempi tonttupaja, jonka takia kaikki muu värkkäily on täällä yläkerrassa (joku mietti kuitenkin, että mikä järki ;D)

Yläkuvassa joulunen ostos, jota ei voinu jättää ostamatta. Kuuseen orava! Meillä on joka vuosi kuusessa ollu jonkinlainen "kolo" oksissa. Kirpparilta ostin joskus keväällä ruskeen pehmo-oravan mutta kun nyt Honkkarissa näin ton, niin olihan se pakko saada koska sopii väreiltään paremmin meidän kuuseen. Toivottavasti siinä kuusessa nyt sitten on oravan mentävä aukko :D

Jyskistä alekerniä tai vastaavaa keittiön pöydälle. En niitannu, jos vaikka laittas ens vuonna kanssa.

Piparimuottikoristeetkin löyty. Viime vuonna ne oli hukassa. Koitan laittaa ny paremmin talteen ;)
Äite toi mulle lapsuuden aikaset puiset kärpässienikynttilänjalat. Ei niitä tuolla voi polttaa, mutta ovatpaha esillä :)

Saatiin hieno lyhty tuliaisina ja sille sitten ostettiin kannake (vaimikäsenyon).
Lyhdyn vieressä kiikkuu Miehen chilejä kuivumassa.
Rattosaa ens viikkoo kaikille tonttutouhujen parissa :) Koitan keretä käydä katsastamassa ainakin uusimmat päivitykset. Harmillisesti on jääny nyt monen monta postausta taas lukematta...luen ne sitten taas myöhemmin kun on joutoaikaa.

14 kommenttia:

 1. Ihanaa joulutunnelmaa! Hauska orava "jonottamassa" kuuseen ja kiva toi kakkuvuokakynttilä.
  Tänä iltana oleb muuten törmänny muutamissa ulkolaisissa blogeissa kans noihin kärpässienikynttilänjalkoihin ja ihastellut niitä. Miusta tosi kauniita ja iloisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärpässienet tuntus olevan nyt kovasti pop jutussa kun jutussa :) Pitäs nyt hamstrata niitä...en niitä itte välttämättä niin Jouluun yhdistä vaan syksyyn enemminkin. Mutta nyt niitä siis löytys :)

   Poista
 2. Kiitos vuorostaan tuosta Jyskin kerni-vinkistä; olen luvannut piipahtaa Jyskissä moikkaamassa työpaikkaa vaihtanutta vanhaa ystävää, ja keittiöön pitäisi saada pidempi puuhastelu pöytäliina :) Tuo lahjaksi saatu lyhty on tosi hieno, en semmoista ole nähnytkään, enkä kyllä tuommoista kolibrista ripustustelinettäkään. Oikein ovat sievä parivaljakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vaan, toivottavasti kerniä löyty :) En oo määkään tollasta lyhtyä missään nähny aiemmin.

   Poista
 3. Voi että miten tunnelmallisia kuvia! Mä niin toivoisin meillekin noita ihania vanhoja laatikoita, mutta en ole raaskinut niitä ostaa... pitäisi mennä penkomaan tuttujen varastoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tasan toi yks, jonka Mies löysi kirpparilta ja raaski ostaa...siinä oli pullot mukana mutta nyt Joulun ajaks kippasin ne pois, niin sain lisää tasoo tilpehöörille :D

   Poista
 4. Ihana jouluinen tunnelma! ♥
  Puuhakasta viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Hienon kernin löysit, sopii hyvin :) Chilit sopivat hyvin joulu somistukseen ja tuo kannatin on upea ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Passaa kyllä ku nenä päähä. On ne kyllä joulusen väriset :) Kannaketta mietin eka että ois maalattu mustaks, mutta taitaa olla noin nätimpi.

   Poista
 6. Ihanan näköistä teillä. Mukavaa aaton odotusta :)

  VastaaPoista
 7. Mitä materiaalia tämä joulukuusioravasi on? Aivan kuin se olisi jotain hahtuvaa tai huovutettu... Suloinen tyyppi, loin heti pohtimaan saisinko itse aikaan samanlaisen. Ruskeana kyllä kun sellaista villaa löytyisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurressa lienee alimmaisena styroksia ja päällinen on jotain muovijuttua, semmosta piikikästä. Oispa kyllä ihana muuten huovutettuna. Toivottavasti onnistuu värkkääminen :)

   Poista