21.7.2010

Lilja, tonkka, pönttö ja synttärisuunnitelmat

Synttärilahjaks saamani lilja on aukassu pari nuppua. Tosi ihana! Odottelin vaaleenpunasta, mutta taisin sekottaa mielessäni tämän ja ne gladiolukset...
Liljakukkojakaan ei oo näkyny, joten luultavasti uskaltaudun ens keväänä laittaan lisää, jee!
Menin sitten ostaan Löytötavaratalosta tälläsen koristepöntön...mitään paikkaahan mulla ei tietenkään ollu mielessä, joten naulasin sen sitten talon seinään ulkorappusten viereen...on vähän orpo siinä kyllä...

Ostin myös muutaman ruosteisen rautasen jutun (eivät näy kuvassa, koska asettelu on vielä hakusessa) ja ne naulailin autotallin seinään...:P Kaveriks siirrettiin pohjaton tonkka (Miehen lapsuusmaisemista tuotu), jonka päällä on Äiten tekemä betoninen raparperinlehti. Omenapuun alla kun oli, niin koko ajan oli jotain lehtee ja roskaa siellä lillumassa. Nyt ei oo vielä vettä, mutta sammakon kaivelin vintistä syksykoristeista siihen. Idean sammakkoon nappasin Äiteltä, joka oli Tiimarin alesta ostanu  samanmoisen. Koitin myös ittelle hakee semmosen, mutta eihän meidän Tiimarissa tietenkään niitä ollu. Joten vanha sai kelvata.
Tonkan juurelle löyty tallista Äiten joskus maalaama kissakivi. Tipu harjottelee sillä kuulantyöntöö...:D :D

No, jos ei ollu meidän Tiimarissa sammakkoo, niin hoksasin että sinne oli tullu myyntiin Wiltonin leivontatarvikkeita. Nyt saa siis minimuffinssivuokia omalta kylältä! Kattelin siellä kaikkee sillä silmällä, ollaan nyt lyöty lukkoon koska Pojan kaverisynttärit pidetään. Teema on siis se Pelkokerroin, että aika hankalaa mitään valmista ostaa, mutta täytyy nyt tinkiä vähän siinä. Tällä kertaa aika isossa osassa on kilpaileminen. Oon kolme kilpailujuttua funtsinu. Näihin kaipaan nyt kommenttia ja vinkkiä, parannusehdotusta jne. Hankalaa, kun ei voi pojalla testata, koska pitää tietty olla hällekin yllätyksenä mitä joutuu tekeen. 
Ekana syömistehtävä. Ajatelin yksinekertasesti vaan värjätä spagettia esim. vihreellä ja jokainen joutuu syömään madon/matoja, nopein voittaa.
Toisena on "ällötehtävä". Jokaiselta sidotaan silmät ja jokainen saa eteensä purkin, jossa on ainakin keitettyä riisiä/spagettia, sekä liivatemöykkyjä ja sieltä pitää kaivella ja etsiä joku/jotkut jutut. Nopein taas voittaa. 
Kolmantena sitten toimintaa. Tää on aika hankala, koska meidän pihassa ei kauheesti oo mahdollisuuksia tämmösiin ja toisaalta sitten taas on vaikeeta keksiä jotain kiipeily yms juttua, mihin kaikkien taidot riittäs eikä tuntuis liian vaikeelta. Ja ylivarovaisena, en mitään kauheen hurjaa uskalla muitten lapsilla edes teettää :P. Ajatuksena olis, että teippaisin jätesäkillä meidän puukellarin ikkunat pimeeks. Sieltä pitäs mennä etsiin joku juttu (taas kerran :D). Mahollisesti siellä ois joku lyhty (jos sen saa turvallisesti) tai sitten otsalampun kanssa. Ovella ois myös aikuinen mukana, ettei oikeesti ala ketään pelottaan. Kun juttu ois löytyny, sais vaihdossa ilmapallon, jonka kanssa kipitetään ulos ja kun on saanu rikottua sen, tehtävä on suoritettu. Kellari on vaan aika täynnä nyt puita, ettei sinne nyt ihan kauheen ihmeellisesti saa mitään piilotettua. Ajattelin yhtä pikkusta arkkua, vois olla seassa muoviötököitä, käärmeitä jne ja sitten "se juttu". Tähän ajattelin viiden minuutin rajaa, että jos ei siinä ajassa löydy, niin aika loppuu. Saattaa muuten mennä liian kauan. Muut tehtävät on nopeita, koska kaikki tekee ne samaan aikaan.
Ennen kotiin lähtöö sitten palkintojen jako, jotka on sitten samalla ne kiitospussukat, mitä nykyään pruukataan jakaa synttäreitten jälkeen.

Kysyin vähän apuvoimia juhliin ja Tipu lähtee kummitädin huomaan, niin pystyy keskittyyn tavallista enemmän. Aika häsläystä jos yksin kaikki hoitelis, ei onnistuis tommoset kilpailut. Ainakaan silleen miten haluaisin :D

Tarjoiluja oon miettiny kanssa. Kakkua ei tuu, mutta ainakin minimuffinsseja ja silmä-cakepopseja :D

7 kommenttia:

 1. Jaahas se maitotonkka sitten löysi paikkansa siitä mihin ehdotin :D Meinasin ostaa kans tuollaisen linnunpöntön mutta oli liian kallis näin nuukalle mummulle :D :D

  VastaaPoista
 2. Jep, jep, ei jäänykkään niin kauaks seinästä mitä ajattelin.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo tonkkajuttu. ja se Raparperin lehti. Mä oon tehnyt ihan vaan laatoiksi..taidan "warastaa ideaa".
  Ihanalta kuulostaa nuo synttärijutut. Hui!
  ja hassua, kuinka sitä mummeli-ikäinen tipahtaa kyydostä. Ettäkö vieraille annetaan lahja??
  ennen, silloin wanhaan "hyvään aikaan", lahjat tuotiin päivänsankarille. Vieraiden lahja oli saada olla mukna ja nauttia pöydän antimista:)
  Niin ne muuttuu ajat ja tavat:)
  Mukavaa viikonloppua sinne
  tuksu mummeli

  VastaaPoista
 4. Eikun betonivaluhommiin vaan Tuksu :)
  Itte en ollu lähimainkaan kun Äite noita "lintualtaita" teki teki, mutta ymmärsin, että alla oli hiekkaläjä jotta muoto pysy (puhunkohan nyt läpiä päähäni, oon itte tehny vaan kipsisiä raparperinlehtiä ja ne ei mitään tukikasoja tarttenu). Googlellahan sitä kyllä löytyy ohjetta vaikka mihin.
  Joo, semmonen on meininki nykyään, että vieraitten mukaan lähtee pikkupussukka jossa on namia ja jotain pientä, esim. nyt koulun alkaessa kynä tai kumi jne. Eihän se tietenkään pakko, oo mutta kyllä se niin tavallinen toimintatapa on nykyään, että Poika varmaan sais traumoja, jos ei vieraille olis pussukoita :D Nyt ne on vaan naamioitu palkinnoiks, viime vuonna koko porukka etsi meidän pihalta geokätköjä ja omalla nimellä varustetun kätkön (foliovuoka) sai viedä kotiin.

  Kiitos samoin! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana pönttö,ihana tonkka ja upea raparperinlehti.Kaunis asetelma!
  Eipähän tarvi ihmetellä mistä olet taitosi saanut..siis perinyt :D

  Melkoiset synttärit tulossa.
  Ihailtavaa panostusta äidiltä :)
  Voin vain kuvitella kuinka lapset nauttivat...kaikki meän lapset on syntynyt talvella tai myöhään syksyllä joten ollaan aina suosiolla oltu sisällä...ja ennen usein aattelin,että kuinka mukava kesällä olisikaan lasten juhlia järjestää..
  Ja totta tosiaan,vieraille on oltava pussukat!
  Karmeita leivonta vinkkejä löytyy muistaakseni rouva v:n blogista halloween teemalla.En jaksa nyt linkittää enkä ees käydä kattoon,mutta tosiaan jos kiinnostaa rouva v ja paljon kivaa ja erikoista ja herkullista nähtävissä...

  VastaaPoista
 6. Hieno on linnunpönttö ja tonkka myös. Oon tommosta tonkkaa haaveillu meillekki, mut mies ei oo viel päässy kärrylle mun suunnitelmista... x) Toi spagettiliivate mönjä toimii varmasti! Nim. testattu on. Joskus pentuna pidettiin serkkujen kans kummituskekkerit ja yks tehtävistä oli tuollaanen... tosin tais olla jotain vehnäjauho yms. mönjää. Toinen laatikko sisälsi karvamatoja ja leikkikäärmeitä yms. kamalan tuntuusta. Ja pari muutakin tehtävää kuulostaa tosi kivoilta!
  Jos kaipaa jännittävää boolia, voi jäädyttää kumihanskaan vettä ja laittaa kävenmuotoisen jääkimpaleen boolimaljaan kellumaan. (Miehen idea... aateltiin toteutaa joskus joihinki pippaloihin)

  VastaaPoista
 7. Marika, kiitos :), meillä Äitellä on ne taidot, mulla vaan yrityksiä ja virityksiä ja räpellystä :D :D
  Niin, se on vähän kakspuolinen juttu, että on syntyny kesällä. Sillon lomakausi, ei oo koulua, ei ollu hoitoo, kaikki lomalla ja reissussa. Ollaankin pojan kaverisynttärit pidetty vasta elokuulla, yleensä kun kaikki on taas ollu takas hoidossa. Helppo ollu laittaa lokeroon kutsut. Nyt sitten viikko ennen koulun alkua, jos kaikki ois jo maisemissa. Postiosotteita on metsästetty kissojen ja koirien kanssa :D Nyt jännitetään sitten, että kuinka moni pääsee.
  Kiiti vinkistä,Rouva V:tä pikana vilasin, pitää mennä paremmalla ajalla. Aika selvät sävelet on jo tarjottavien kanssa, ne allergiat vaikeuttaa vähän kaikkien hauskojen juttujen tekemistä, siks ehkä tulee "riisutummat" pöperöt mitä ois, jos kaikki vois syödä kaikkee.

  Sari, kun se tonkka jostain vaan pihaan ilmestyy ja konkretisoituu, niin kyllä se mies tajuaa :D
  Ajattelinkin just jotain ötököitä sinne spagetin ja liivatteen sekaan, tänään niitä just ostettiin lisää, yäks :D
  Toi hanska idea on hauska! Ollaan muutamana vuonna juhlittu Halloweenia ihan oman perheen kesken ja oon joka kerta tehny ton jääkäden marjamehusta booliin, on aikas kammottava. Boolia tekis nytkin mieli tehdä, mutta mitä noita Pojan kavereita tunnen, niin turvallisin vaihtoehto on ihan peruslimpparit ja mehut, juovat sitten varmasti. Jos ne sitten isompana :D

  VastaaPoista