7.11.2010

Pikkujuttuja

Tipun ristiäismekolle uus henkari. Oli jokin aika sitten jossain kirpparilla pikkusia puisia 30 snt/3kpl, niin pitihän ne mukaan ottaa. Spray taas suhisi ja kuumaliimalla siivet kiinni (Tiimarissa myytiin joskus ainakin noita siipiä sellasessa nauhassa ketjuna). Oli tarkotus tää tehdä vauvalahjan mukaan, mutten saanu aikaseks ajallaan.

Mekko on Äiten  tekemä.

Äite oli joku aika sitten kirpparilta ostanu mulle kissataulun. Siinä oli väärän väriset kehykset. Tänään sain ne suihkittua oikeeseen väriin.

Rappuun mahtuu hyvin vielä taulu jos toinenkin.

Jossain tän syksyn lehdessä, oisko ollu siinä uusimassa Ihana-lehdessä oli tehty muovieläimistä kuusenkoristeita. Lehti oli Äiten ja palautin jo, niin en voi tarkastaa. Joululehdet kävin läpi (joka alkaa oleen aika hikinen urakka kun sadan vuoden joululehdet on kaikki läjissä pitkiinsä :P :D), mutta niistä ei silmään osunu. Siinä oli siis maalattu muovieläimiä ja sitten kieritelty ne kimalteessa. Niin ja laitettu ripustuslenkki. Meillä on joka vuosi pikkujoulukuusi Pojan huoneessa. Laitetaan joskus marraskuun loppupuolella ja on sitten siihen saakka kun muutkin koristeet otetaan pois. Siinä on ollu jotain menneiden vuosien jämäkoristeita, mutta viime vuonna vähän ostettiin jotain uusia, lapsille sopivampia. Stockmannilta mm. robotti ja ballerina. Kuvailen vaikka sitten kun laitetaan se kuusi.

Poika sai valita säläpussista jokusen mieleisen ukkelin, jotka tulee kuuseen. 
Muumit oli toinen vaihtoehto, kuulemma Tipulle, mutta tällä kertaa otettiin vaan nää. Rajansa kaikella :D

Tässä Väiski ja Kojootti uusissa lookeissa. Voi olla, että kierittelen enemmän vielä hileessä. Nyt noissa on  kimalleliimaa. Mies poraili reijät ripustuslenkeille. Lehdessä oli laitettu kaulasta tai jostain muusta ulokkeesta roikkuun.

Täällä on ihan pikkiriikkisen tiputellu valkosta! Jee!










9 kommenttia:

  1. Moi taas!Niin oot touhukas ettei täällä hitaammat millään perässä pysy :D
    Hienoja koristeita kuuseen ootte tehny,oiva idea!
    Ihana henkari ja upea kissakollaasi!
    Ja Äitesi tekemä mekko siis Aivan Ihku :))

    Mukavaa ja puuhakasta tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Voi hitsi kun hyvä idea tuo kuusenkoriste juttu. Ja kivaa kun lapsikin saa "osallistua" ja päättää asiasta. Ihania juttuja! Toi hengari kans aivan ihana :)

    VastaaPoista
  3. Noista tuli kivannäköiset noista koristeista:)

    VastaaPoista
  4. Ihan Tipun näköinen henkari :) Kehykset sopivat noin kissatauluun paremmin kun alkuperäiset, täytyypä taas katsella tauluja kun noin paljon on vielä rapussa tilaa :D Kyllä on hieno idea tuo hahmot hileeseen, tuli hienot :)
    Jes, meillä on maa valkoinen ja kokoajan sataa lisää ♥ ♥

    VastaaPoista
  5. :) hyän tuulen postaus. Hienoja ideoita taaskin :)
    Meillä täällä on todella hauska päivä ollut, huomenna juhlinta jatkuu :)
    Mukavaa alkavaa viikkoa teillekin

    VastaaPoista
  6. Voi nuo tossut mitkä on hengarissa on niin söpöt ja mekko tosi kaunis! Tuolla seinällä on mielenkiintoisen näköisiä tauluja. Mikä se siinä vasemmalla alhaalla on? Nuo pienetkin kiinnostaa, jos joskut haluat kuvata ne blogiin. Voi miten raaskitte värjätä nuo ihanat hahmot! Vaikka aika hauskat ne on tietty koristeena noinkin.:)

    Mukavaa viikon alkua!
    Paula

    VastaaPoista
  7. Wau miten söötti mekko ja tossut!!

    IHANAAAA idea pojan kuuseen!

    Meillä on aina tuon ison kuusen kanssa sellainen sempalointi, kun tytär hakuaa erilaisen kuusen kun mie, niin meillä on siteen vaihtovuodet, viime joulun oli minun kuusi olkikoristein ja tänä jouluna tytär haluaa namukuusen, koko kuusi täyttyy suklaapalloista ja karkeista, hih, ensi vuonna on sitten minun vuoro,eikö ole hyvä tää systeemi?

    Mukavaa alkavaa viikkoa

    VastaaPoista
  8. Kaunis henkari siivillä, ja mekko on niin soma! :) Teidän äite taitaa olla taitava puikkojen kanssa! Ihan kateeksi käy, kun itse niin alussa noitten puikkohommien kanssa. Hupaisat noi spreijatut kuusenkoristeet.Meilläkin tota krääsää riittää että voishan ollakin hyvä idea lasten kanssa niitä jokupäivä maalailla.

    VastaaPoista
  9. Kiitos Marika! :) Kaikkee tommosta pientä räpellystä tässä viime aikoina. Kiitos, samoin sulle! :)

    Kodinhenki: Kiitos :)
    Oon aina tykänny, että poika pääsee osallistuun nimenomaan valitsemalla vaihtoehdoista, tulee semmosta yhdessä tekemisen meininkiä vaikkei tekemiseen varsinaisesti osallistukaan. Nyt isompana kyllä on innostunu mm. jouluikkunan teosta ja piparitaloo on kovasti jo koristelemassa :D

    Kiitti Possumamma! :)

    Kiitos Äite :) Täällä on tänään jo ihan talvista!

    Tuksu: Kiitos :)

    Paula: Kiitos :) Suurin osa noista tauluista on Tallinnan tuliaisia. Vasemmalla alhaalla olevan "kujakollin" on Äite mulle joskus kirpparilta ostanu. Siinä on signeeraus Oili Pohjola -98. Voin niitä joskus kyllä kuvailla tarkemminkin :)
    Repe ja kaverit meni kyllä maalin peittoon aika helposti ;D. Noita tommosia miniheeboja suklaamunista ja muista on sen verran paljon aina nurkissa, että niitten kanssa alkaa meneen hermot. Nyt mulla tosin on niitä pussillinen askarteluita varten. Oman lapsuuden aikasia suklaamunasmurffeja jos ois ollu, niin niitä en ois raaskinu :D
    Samoin kiitos! :)

    Liisa: Kiitos :) No täytyy sanoo, että hienosti on teillä kuusenkoristelu-asia järkätty. Namukuusi kyllä kuulostaa hauskalle, toivottavasti kuvaat sen sitten blogiin! Meillä menee tosiaan niin, että Poika saa koristella pikkujoulukuusen miten haluaa ja mää päätän sitten ison kuusen koristeet ja niitä saa kyllä auttaa laittaan, ainakin niitä mitkä ei oo lasia ;D
    Katotaas nyt kun Tipu vielä kasvaa, että pitääks hällekin laittaa oma kuusi, johon voi sitten laitella mitä ja miten vaan haluaa...semmosia pastellivärisiä palloja on kyllä Indiskasta joskus valmiiks ostettu, että jos olis mieleisiä :D
    Kiitos, samoin sulle! :)

    Biediebabe: Kiitos :) Joo on se. Ihme tyyppi vaan kun ei mulle enää oikeen kudo mitään...ennen vanhaan oli villapaitoja kaapit väärälleen, mutta ei oo näkyny viime vuosina ;D ;D

    VastaaPoista