5.11.2010

Tänään

Keittiön joulustaminen on siinä vaiheessa että Jouluikkuna on tehty. Poika teki tällä kertaa isomman ikkunan ja mulle jäi pieni.

Pikkuseen olikin hankala tehdä...varsinkin kun oli koristeista kaikki jämät vaan jätetty laatikon pohjalle :D

Huomenna aattelin laittaa jouluverhot :)

Käytiin pitkästä aikaa Radiokirpparilla. Venäläisiä mokkakuppeja kuudet aluslautasineen. 

Purkillinen tähtianiksia askarteluun. Näitä ei koskaan löydy mistään. Nyt löyty, eurolla. Tuoksuakin on vielä jäljellä.

Hauskat kynttilänjalat askartelu/liimailujuttuihin 10 senttiä kipale.

Cittarilta ostettiin neutraalimmat mukit muumimukien rinnalle. Näitä pitää ostaa jokunen lisää.


Sain loistoidean tossa joku ilta sitten. Aattelin tehdä lyhtykoisovalosarjalle uuden talvisen ilmeen. Tuli nätit.


MUTTA ei sitten käyny yhtään mielessä, että oranssi hehkuu hienosti valkeen läpi...tämmöset ei ihan ollu ajatuksena.
Kuvassa siis palaa valkeeks maalatut :D :D


Hassun Hauskaa Viikonloppua!













12 kommenttia:

  1. Jouluikkunat <3 En oo ikinä ennen nähäny tommostakaan ideaa <3 <3 ..ehkä vähän alkas harmittamaan että oon aina saatuani hävittäny kaiken tommosen "joulukrääsän". Tahtoo ehdottomasti kans :D

    Eipä tosiaan ihan valkoiselta näytä enää valosarja :D

    VastaaPoista
  2. Heh, arvaa mitä tää yks osti sittarista... ton saman sarjan lautasia! Ne oli jotenkin niin suloisia. Sullon kyllä erinomainen maku ;D

    VastaaPoista
  3. Voi kuinka kivoja ideoita ja ostoksia!

    VastaaPoista
  4. Täällä paikkakunnalla on pitkään ollut sellainen jouluseimiperinne.Kauppaliikkeet sekä kaupungintalo,seurakunta ja yhdistykset,jokainen tekee ikkunaan oman jouluseimen.Minulla oli mahdollisuus olla pari vuotta sitten mukana olla tekemässä seimeä kaupungintalon aulan ikkunaan.

    Mutta enpä ole ajatellut että voisi kotonakin tehdä jouluikkunan.Aivan ihana tuli teidän ikkunasta.Hienoja joulujuttuja.
    Ideakirjaan mars tämä idis.

    Sinä teet aina hienoja löytöjä kirppareilta.

    Mä olen kokeillut maalata spraylla tummaa lampunvarjostinta,aina kuultaa valon kanssa väri läpi,joten olkoon.

    Oikein mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  5. Sinä olet jo pitkällä joulun valmistelussasi. Ihana tuo jouluikkuna!! Minulla oli yksi vuosi pääsiäisikkuna samaan tyyliin.

    Mukavaa nenäpäivää!Osallistuiko?

    VastaaPoista
  6. Tähtianikset on kyllä nättejä ja nuo kynttilänjalat hauskat. Vähän tulee ne sitruspuristimet mieleen. Nättejä kuppeja olet löytäny ja lyhtykoisothan on just hyvät noin!:D Värikin säily!! Säilyy nyt ehkä vielä paremmin.

    Hauskaa viikonloppua, sinnekin!
    Paula

    VastaaPoista
  7. Ihania ikkunanvälejä!
    Mä en ole vielä päässyt vauhtiin, mutta perässä tullaan. verhothan ompelin jo tammikuussa :)
    Iloisena tässä naputtelen uudella läppärillä, jonk keltainen kuljeus kotiovelle toi tänään :)
    Erilainen tietty, kun entinen, mutta pikkuhiljaa opin varmasti, niin uskon.
    Mukavaa viikonloppua sinne :)
    tuksu

    VastaaPoista
  8. Kiitos tuhannesti tuosta kynttelikön tuunaus jutusta, täällä tuunataan huomenna kynttelikköjä ;) Olin jo vähällä heittää rumilukset kierrätykseen :/

    Paljonko noi kivat valkoset mukit makso??

    VastaaPoista
  9. ANNa:Pojan ensimmäiseks Jouluks tein eka kerran "Jouluikkunan", sillon alkuun tosin kalvoväreillä. Tähän kun laitettiin uudet ikkunat, niin sitten tällä tyylillä. Oli hyvä syy tehdä kun oli lapsi jolle tehdä :)
    Joulu-ukkeleita sun muuta on onneks kaupat väärällään pikkurahalla, eiku ikkunaa kyhään! :) On tossa tosin vähän pitemmälläkin aika välillä hommattuja juttuja, yhden posliinikuusista sain 7-luokalla kaverilta joululahjaks ja kaks muuta on löytyny vuosien varrella kirpparilta.

    Eve: No niin on sullakin kyllä ihan loistava maku! :D Olin justiinsa päässäni pyöritelly, että jotain ton tapasta ja sitten ne vaan oli siinä hyllyssä. Kerrankin kävi niin! :)

    Olivieno: Olipa kiva kun poikkesit pitkästä aikaa! :)

    JaanaElina: Vautsi, kuulostaa tosi kivalle tommonen seimen teko!:) Mulla on varmaan jääny somistajakoulutusta jotenkin näyteikkunoitten teko päälle kun tykkään ikkunanvälit aina työntää väärälleen tavaraa :P :D Jouluikkuna on siitä kätevä, että sinne saa työnnettyä tonttuja sun muita mistä Poika (ja varmaan Tipukin kohta) tykkää. Kaikki melkein samassa paikassa.
    Kieltämättä tän vuoden aikana tullu tosi paljon hyviä kirppisjuttuja vastaan. Johtuu kyllä siitä, että käyn suht usein ja on monta kirppistä millä käydä.
    Kiitos samoin! :)

    Liisa: Ihan hyvällä mallilla on...samassa tahdissa tuntuu menevän kun viime vuonna. Poika jo meinas, että pikkujoulukuusi pitäs laittaa kanssa. Siihen en ihan vielä suostunu :D
    Mulla on nyt parina vuonna ollu Pääsiäisenä muutama pupu kermanekkojen joukossa ikkunanvälissä. Voiskin miettiä ihan kokonaan pääsiäisikkunaa, kiitos vinkistä! :)
    Kiitos! Mulla meni nyt Nenäpäivähommat tänään jotenkin ohi. Viime vuonna olin enempi kartalla, kun Pojalla oli päiväkodissa nenäpäivätouhuja, ostettiin nenä ja sellasta.

    Paula: Kiitos :) Luulen, että irrottelen lyhdyt ja pääsevät koristehommiin muualla kun valosarjassa. Viimestään kun vaihdan olkkariin jouluverhot. Ens syksynä sitten uudet oranssit lyhdyt, sopii ne vaan niin hyvin syksyyn.

    Tuksu: Kiitos!:) Hetken aikaa aina menee, ennenkun uuden koneen kanssa pääsee sinuiks, mutta on se vaan niin hienoo uudella näpytellä :) Samoin kiitos! :)

    Sanna-Pauliina: Kiva, että sait ideaa, ei tartte lähtee mihkään kuskaileen :) Mukit oli piirun vaille 3€/ kpl. Siellä oli lautasia kanssa ja sitten ihan kahvikuppia tassilla. Niin ja jotain murokupin tapasia.

    VastaaPoista
  10. Kyllä teki Poika hienon ikkunanvälin ♥ Hienoja löytöjä jälleen, tänäänkös Nokialla on se Tallikirppis siellä jossain Yrittäjätiellä ? Tuliko joku erehdys, kuvassa palaa oranssit eikä maalatut :)

    VastaaPoista
  11. Onpa kiva idea tuo jouluikkuna :)

    Mukavaa lauantaipäivää!

    VastaaPoista
  12. Äite: Eikös tehnykki, Äiteensä tullu ;D ;D Joo, se kirppis tuntuu olevan aina välillä. Tai huutokauppa samassa paikassa. En oo koskaan käyny, vaikuttaa ahtaalta paikalta.

    Merja: Kiitos! Samoin sulle! :)

    VastaaPoista