9.11.2011

Joulun saippuatestailut alko

Illan köllykässä tein nää...menevät kylläkin uudelleen sulatukseen mutta tulipahan testattua! Kokeilin ekaa kertaa kosmetiikkaglitteriä ja kuten näkyy, ei menny ihan kohilleen. En älynny, että se näkyy noin selkeesti. Nyt kun sulatan noi, niin se sekottuu koko saippuaan eikä oo ihan noin silmiinpistävä(toivottavasti).
Saippuavärikin on uutta, helmiäsvalkosta. Meinaan kyllä tehä ihan valkosiakin, mutta ihan ovelia noikin.
Tuoksuna on "lumi"...aika vaikeeta keksiä mille tuoksuu lumihiutale :D 
Pitää koittaa keksiä joku toinenkin tuoksu mitä hiutaleisiin laittas, ei nyt ehkä niin maailman paras tuoksu toi lumi...

Muotti on Wiltonin silikoninen leivontaan tarkotettu. Ostin viime talvena Tiimarista alesta. Edelleen näyttävät sieltä poistavan niitä leivontajuttuja. Kuusi-muottia mietin pitkään ostasko, mutta en tiä, oisko vähän tylsä.

Pojan koulun myyjäiset on loppukuusta, niin sinne aattelin vääntää läjän saippuoita. Tietenkin sitten joulumuistamisiks kanssa.

Seuraavaks testaan Prisman -70% alesta ostettua silikonista pipariukko/karkkikeppi-muottia. Saas nähdä pystyykö saippuamassalla tekeen "sokerikuorrutetta" :D

Synttäriarvonta löytyy täältä :)11 kommenttia:

 1. Tosi ihana lahja, omatekoinen saippua! Omatekoiset lahjat on kyllä niitä parhaita! tuksu

  VastaaPoista
 2. Mitä ihmettä on kosmetiikkaglitteri? Toi oikeassa yläkulmassa on paras. Siinä näkyy noi muodot ja kuvio parhaiten.

  Onnea arvontaan! En osallistu, kun en halua palkintoja. Paitsi, jos se olisi ollu se sydän ja saippua.:D Sulla on nyt ihan selvästi väärä asetelma, noiden "pääpalkintojen" ja "pienten lisien" kanssa. Hih!

  Onko se kosmetiikkaglitteri sitä, kun laitetaan vaikka naamaan?

  t.Paula

  VastaaPoista
 3. Hyvältä nuo näyttää noinkin, mitä niitä sulattelemaan. Tuo tuoksujen nimeäminen on aika jännää, ostin joskus tuoksua nimeltä "sumu" ja siinä oli kyllä sellanen viileä tuulahdus, mitä sumussa usein on. Tai sitten olin mainonnan uhri=)

  VastaaPoista
 4. Haju ei välity tänne asti,mutta todella kauniita ovat!
  Lahjana mitä parhain :)

  VastaaPoista
 5. Tuksu, kiva kun poikkesit :) Tismalleen samaa mieltä oon.

  Paula, kosmetiikkaglitteri on glitteriä joka on valmistettu silleen, että sitä voi laittaa kosmetiikkaan. En kuitenkaan menis tommosella glitterisaippualla naamaani peseen...siis sillä ajatuksella että niitä hötösiä vois mennä silmään... Kiitos, noh, mulla nyt on noi palkinnot ja lisät noin päin, koska oon Räpeltäjä :D :D

  Kiitos Äärelä :) Kyllä mää meinaan ne sulattaa ja ihmetellä taas lopputulosta sitte :D Pitääkin vielä oikein tarkkaan nuuskia, että josko se ois sitten se pakkaslumen häivähdys mikä sieltä nousee...:D

  Kiitoksia Marika :) Joko saippuapiparimuottiongelmaan on löytyny ratkasua?

  VastaaPoista
 6. Voi-ii miten ihana muotti...pitää käydä kattoo josko meidä paikallisessa olis kans noit poistossa ;D

  VastaaPoista
 7. Ihanan näköisiä saippuoita, jotenkin niin jouluisia :)

  VastaaPoista
 8. Mimmi, kannattaa kipasta :)

  Äite, niimpä ja samalla vaan niin talvisia, että passaa käyttää Joulunki jälkee :)

  Anna Clarissa, niin munkin mielestä ja vielä kivompia toivottavasti kun ja jos saan noi hileet kohilleen :D

  VastaaPoista
 9. onpas ihania!! Onko jossain ohjetta noiden saippuoiden tekoon? Mistä saa materiaalia?

  VastaaPoista
 10. Kiitos Anskuliini :) Saippuamassaa saa askartelukaupoista tai nettikaupoista. Nettikaupoista saa mun mielestä monipuolisemmin tuoksuja ja värejä mitä askartelukaupoista. Ko. kaupat myy muotteja kanssa mutta itte käytän ihan leivontaan tarkotettuja silikonisia muotteja, valmiit saippuat suorastaan hyppää syliin :D Jossain lehdessä tai kirjassa oli, että esim. lasten hiekkamuotteja voi käyttää muotteina, mutta ne on sitten taas kovia (niinkun yleensä ne oikeet saippuamuotitkin) ja mun mielestä kinkkisempää saada saippua ehjänä irti. Ekaa kertaa kun joskus vuosia sitten tein, tein jugurtti/maito yms purkkeihin ja jääpalamuotteihin. Ohje löytyy netistä googlettamalla esim., ei oo yhtään vaikeeta :)

  VastaaPoista