25.7.2010

Kukkia ja mehiläisiä

Elämänlanka on ihme epeli...nimi vois kyllä olla kuolemanlanka...mulla on kukkapenkki sitä väärällään...yllä oleva yksilö on vallottanu perennapenkin vieressä olevan katajan.

Tää on kyllä kasvanu ihan fiksuun paikkaan, autotallin seinustalle toisen köynnöskasvin kaveriks.

Kukkapenkki on myös väärällään elokuunasteria, meinaa jo hermo mennä siihen(kin).
  

Synttärigladiolukset alkaa kukkiin...onkin punasia ja valkosia...ei siis pinkkejä eikä vaaleenpunasia, mitä muistelin...

Kuunliljallakin on ihan nätti kukka.


Synttärililja auko lisää nuppujaan.

Raaskin sitten yhden kukan nappasta sisällekin.

Ja sitä elokuuasteria raakkasin pois muita varjostamasta...ja tota valkosta isoo hörsyläkukkaa. Se lähtee syksyllä mäjelle koko penkistä.

Äiten siemenestä kasvattamat samettiruusut on nyt niin komeina ja tuuheina. Pörriäisetkin tykkää.


11 kommenttia:

 1. Jaahas että kukissa ja mehiläisissä mennään :D Ihanat nuo gladiolukset ja liljat, ei ole tullut keväällä hankittua sipuleita hyvin ovat ehtineet kukalle. Älä nyt hermostu kukkiin onhan sulla tontin laitaa upota (istuta) sinne, siellä on tilaa levitä :D
  Mikähän muuten mahtaa olla tuon "hörsyläkukan" oikea nimi ?

  VastaaPoista
 2. Hei! Eksyin blogiisi ja nyt täytyykin kiittää, että vihdoinkin bongasin tuon elokuuasterin nimen. Pihamme istutukset ovat pääasiassa edellisen omistajan vanhoja peruja ja useampaa nimeä olen ihmetellyt. Meilläkin kyseinen kukka on osannut levitä mitä ihmeellisempiin paikkoihin. Samoin siirsin elämänlankaa navetan seinustalta rapunjuurelle ja voi sitä kasvu/leviämisvauhtia. :)
  Mukavaa viikonjatkoa !

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Kiitos sinulle lukijakseni tulosta!:)
  Näin löysin minäkin luoksesi:)

  Elämänlanka..hmmm...sitä on täälläkin päin ihan riesaksi asti. Kaunis se on, mutta leviää ihan joka paikkaan ja vaikea saada kitkettyä pois. Tutustun paremmalla ajalla blogiisi lisää, ihania kuvia sinulla täällä!

  Helteisen kaunista viikonloppua sinulle!:)

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kauniita kuvia :)
  Tuo "hörsyläkukka" onki parhaimmillaan ihan vaan yksinään. Se näyttää kasvaessaan isolta upealta pensaalta. Syksyllä sen saa leikata ruohonleikkurilla tai trimmerillä maan tasalle ja taas se nousee uudestaan.
  Mulle ei tällähetkellä tuota ihanaa "hörsylää" ole. Se jäi muutossa entiselle pihalle ja se asia on kyllä oikeesti harmittanut :(

  Elkokuun asteria en pihalleni hakua se on siitä kurja, että se leviää holtittomasti. Tietty, jos sille olisi semmonen paikka, jossa se saisi levitä, sillä juuri isona alueena se on hieno.
  Elämänlanka on mulle hirmuisen rakas! Se on ihana muisto lapsuuteni kesistä :)
  Asuimme kerrostalossa ja talon alaparvekkeen alla kasvoi sitä. Kun se saavutti kerrostalon katon, olikin syksy ja koulu alkoi:)
  Siksi minä vaalin tuota "kiusallista" aarretta. Sekasvaa meillä kaukana kaikista muista. Tuottaa vain iloa :)
  Kiitos näistä ihanista kuvistasi
  tuksu

  VastaaPoista
 5. Yhtyen edellisiin: Kauniita kukkia,kauniita kuvia :)
  Oivallinen otsikko :D

  VastaaPoista
 6. Kauniita kukkia! On hauska jännittää mitä ja minkä väristä sieltä penkistä nouseekaan :) Itse hain jännitystä elämään tänä keväänä kesäkukka seos pussista.. Koko kesän parvekkeella on ollut mitä ihanampia yllätyskukkia :)

  VastaaPoista
 7. Ompas täällä ollu trafiikkia :D
  Kiva!

  Terve Aliisa! Kiva kun kävit. Käyn paremmalla ajalla tutkailemassa sun blogia. Mukavaa loppuviikkoo sinnekkin! :)

  Kiitti Marge! Sun blogissa vasta olikin kauniita kuvia! Mulla on nykyään jotenkin nihkeetä toi kuvaaminen, kamera ei meinaa lähtee kotipihaa pitemmälle ja loputtomasti ei kuvausaiheita näion pienestä pihasta löydy.
  Mukavaa loppuviikkoo! :)

  Tuksu, tervetuloo täältä hakeen tota hörsylää! Siirrän sen varmaan syksyllä tonne "rotkon" partaalle, sinne mahtuu. Saman teen varmaan tolle elokuunasterille...sitä pari vuotta sitten mun mielestä laitettiin joko yhteen tai kahteen kohtaan tota penkkiä ja nyt se on levittäytyny joka paikkaan..ja mikähän kaikki on sinne alle jääny...Jospa toi penkki ois sitten ens kevänmä nätimpänä kun tommoset yli-innokkaat leviäjät sais aisoihin...oon huono kitkeen muutenkin, kun en uskalla mitään katkoo kun en tiä mitä ne on :P :D Liljoja ainakin laitan tilalle ens keväänä, oon sun blogissa ihaillu niitä!

  Marika, kiva kun kävit. Niin munkin mielestä...vaikka kyllä mietin, että onko noi kaikki pörriäiset edes mehiläisiä...on niin eri näkösiä keskeneään...kai niitäkin voi olla eri rotuja...vai voiko...:D

  Sanna-Pauliina, oon kanssa joskus laitellu niitä kesäkukkaseoksia, tosin vaan heitelly siemenet tonne rotkon reunaan ja sieltä on sitten noussu ruiskaunokkia ja vaikka mitä. Yks vuosi tuli tosi upee revonhäntä ja voin lyödä vaikka vetoo, että jos oisin sen hoitoon ja kasvatukseen jotenkin panostanu, ei taatusti ois ollu niin hieno :D Tsemppiä muuttotouhuihin!

  Niin ja Äite, meinaan selvittää mikä toi hörsyläkukka on...mulla on yks puutarhakirja josta ehkä vois löytyä mikä se on...Gladiolukset on ihan vinksallaan...ois vaan pitäny kasvattaa ne siihen tonkkaan, niinkun Kangasalla asuessa suunnittelin (siis sillon kun niistä ei kasvanu mitään...). Siinä on kyllä se betonilehti nyt...saa ehdottaa, mitä keksin ens kesälle.

  VastaaPoista
 8. Sanna-Mari: KIITOKSET jo etukäteen!
  Sen hörsylän nimi on, jos nyt en väärin muista/tiedä RÖYHYTATAR, ja se on kasvi, joka vaatii mieluiten ihan oman paikan menestyäkseen...
  ILOLLA hakisin sen alun omalle pihalleni. Kun asuimme Koillismaalla, sain eräältä hyvin rakkaalta Ystävältäni alun, mutta kun muutimme, oli niin vaikeaa tuoda kaikkea, niin se Tatar jäi kasvamaan seuraavien asukkien iloksi sinne...
  Olemme tulossa "teidän lähele" kylpylään kuukauden sisällä. joten oisko oikeesti mahdollista saada sulta se alku???
  tuksu

  VastaaPoista
 9. Tuksu, googletin ja kuvan mukaan Röyhytatar on juurikin toi hörsyläkukka. Kiitti tiedosta, ei tarttekaan kaivella sitä puutarhakirjaa :)
  Ja tosissani olin, saa tulla hakeen. Ollaan ihan tässä kylpylälle menevän ison tien kupeessa. Ilmottele kun tiedät aikataulua! :)

  VastaaPoista
 10. Voi Ihana Sanna-Mari! KIITOS jo etukäteen...kukista ei saa kiittää, tai ne ei kasva, Mutta kiitän ystävällisyydestäsi ja siitä, kun sain sinut ystäväksi :)
  tuksu
  p.s. ilmoittelen jomman kumman blogissa :)

  VastaaPoista
 11. Tuksu, en oo tiennykkään tota kiittämishommaa, näin sitä vaan viisastuu :D
  Ilo on mun puolella, palataan lähempänä asiaan! :)

  VastaaPoista