15.8.2010

Kirpputoriostoksia ja karpimpaa evästä

Käytiin eilen anopin kanssa parilla kirpputorilla. Ittelle en löytäny mitään, mutta anoppi osti tän kellon. Mää sen kyllä bongasin ja jahkailin, että oisko se meidän makkariin hyvä, mutta ei sitten kuitenkaan. Anoppi sitten osti sen. Tykkään tosta kuvasta. Olis pitäny ottaa kuva myös anopin tatuoinnista, toi matalampi enkeli on olkapäässä.
Nyt hoksasin, että onko toi kutonen painettu väärin päin..:D :D Eipä varmaan suuremmalti haittaa. Oli puhetta, että vaikkei toimis koko kello,niin nätti silti.

Tänään käytiin vielä pikasesti Tesoman Kirppiksellä ja kyllä kannatti. Sössin keväällä sieltä ompelukoneen jalan kun en heti ottanu...mutta nyt: Tadaa!
Tästä tulee pöytä ja ilmeisesti lasikannella, kunhan ensin keskustelen suvun "lasimestarin" kanssa :D :D Hintaa oli 20€. Meillähän on tossa ns. eteisaulassa yks ompelukonepöytä, siinä on konekin tallella vielä, käännettynä vaan sisään, mutta sen haluan pitää semmosena.

Parit emalijutut lähti mukaan. Muki on kyllä ihan käyttökelvoton, mutta kun siinä on ruusu...


Räsymattoja oli siellä aika läjä 5€/kpl. Miinusta kun ei ollu pituuksia eikä rullaa saanu aukastua. Yhden syksymaton ostin keittiöön. Ei oikein semmosia syksysiä värejä ollu, mutta kyllä tuolta nyt vähän jotain sinapinkeltasta löytyy.
 

Enkelit 50 snt/kpl, maalia pitää vähän parannella/muuttaa.

Eilen tein pitkästä aikaa Broilerigratiinia. Alkuperänen ohje löytyy Karppaus.infon resepteistä. Ei näytä kovin herkulliselta tässä mun kuvassa :D :D Mutta on se, jos vaan tykkää kukka- ja parsakaalista. Tipu tykkää tosi paljon, Poika taas ilmotti maistamatta, että pahaa...mur mur! Alkuperäsestä ohjeesta poikkesin sen verran, että broileria laitoin 600 g ja se oli hunajamarinoitua eli mitään ohjeessa olleita mausteita ei tarvita. Uunissa myöskin pidin kauemmin ja seuraavan kerran täytyy muistaa pikkusen kaaleja höyrytellä ennen uuniin laittoo.

11 kommenttia:

  1. Oi, onpas ollut kiva kirpparireissu teillä. Jollain kirppiksellä näin, kun vaarin kanssa kierrettiin, ompelukoneen jalan, mutta se kyllä maksoi "maltaita", eli taisi olla 50 euroo, että hyvän kaupan teit!
    Mulla on, vaan aitassa oottaa, mummun polkusingeri. Ei ihan kunnossa, mutta kaunis kupuineen kaikkineen. Jahkas tuo wanhatupa valmistuu, vien sen sinne.
    Muksaa pyhäiltaa, ja inspiraatiota maaluuseen, se kannattaa :)
    sanoo tuksu urakasta selvinneenä:)

    VastaaPoista
  2. Tuo VI kellossa on ihan oikein - sitä katsellaan keskipisteestä reunoille.
    Terveisin "tuksum'miäs"

    VastaaPoista
  3. Oletpa taas tehnyt mahtavia löytöjä, ja anopin enkelikellon ostaisin heti! Kaunis kuin mikä.
    Olen itse yrittänyt räsymattoja metsästää,mutta täällä Porvoossa tuntuvat pyytävän pienistäkin matoista ihan liikaa.

    VastaaPoista
  4. Upea toi singerin jalka!! Mulla on koneella kuva missä kantena on vanha ikkunapoka, tai ainakin se siltä näyttää. Jos haluat voisin sen s-postilla sulle lähettää ;)

    Joskus haluan pöydän kans toteuttaa, jalkoja mulla on tiedossa jo liikaakin :D

    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  5. Tuksu, mää en ookkaa noita jalkoja aiemmin nähny kun sillon keväällä ja nyt. Molemmilla kerroilla hintaa oli se 20€...viidellä kympillä en kyllä pelkkiä jalkoja ostais :-O
    Kiitos ja samoin sinne! :) Maaluu-urakka on siinä vaiheessa, että sain vetimet ruuvattua irti. Siinä olikin jo homma kerrakseen, ensin ei meinannu löytyä ruuvaria ja sitten en meinannu osta käyttää sitä (semmonen mihin voi päitä vaihtaa)..Täytyy ilta/yöhommina tehä, ettei Tipu käy laappimassa märkänä.

    Ahti, kiitoksia valaistuksesta! :) En tullu yhtään ajatelleeks että se on sillä viisii laitettu.

    Birdie, toi olikin nyt harvinaista, että niitä räsymattoja oli tolleen tarjolla, iso määrä ja halvalla. Ne mitä oon aiemmin löytäny (just tolla 5-6 €:llä) on ollu yksittäisiä kappaleita. Yleensä hinta on joku 12-20€...tommosilla vanhoilla ja uudemman tuotannon sitten enemmän. Noi oli kaikki vielä rullien paksuudesta päätellen vähintään 2,5 metrisiä. Olis tietenkin pitäny älytä ostaa niitä enempi :P :D

    aNNa, nyt kyllä mielenkiinto heräs! Jos vaan viittit, niin laita vaan se kuva mulle s-postiin (rapeltajasannamari@gmail.com)! Tiedä vaikka semmonen sitten tuliskin. Kiitti, samoin sulle! :)

    VastaaPoista
  6. Signerin jalka on ihana!Ovat tosiaan kysyttyä kamaa kirpparilla...olen huomannut myös!Meille ei vain yksinkertaisesti mahu..
    Samanlainen enkelikello löytyy meidän yläaulasta,tykkään myös!Se tatska olis ollu kiva nähdä..
    Ja ruoka on Aina hyvää,liian hyvää..voi kun sais itteä niskasta ja karppais myös!
    Olen aina tehnyt fyysistä työtä ja kouluttaudun nyt fyysiseen työhön mutta tämä opiskeluaika menee istuskellessa...niin että karppausta tarvittais.. :D :D

    VastaaPoista
  7. Marika, pitäs munkin alkaa älyään, ettei meillekään mahu..tosin yks lokerikkohylly lähtee kun singeripöytä tulee...vien sen kyllä vaan kellariin :P Jos me joskus saatas sinne se työhuone väsättyä...
    Anopin tatska on kyllä hieno, ihan ku valokuvasta tehty.Harmi etten hoksannu kuvata.
    Karppausta voi kokeilla pikkuhiljaa, jos se tuntuu paremmalta vaihtoehdolta. Tosin nyt kun muistelen omaa opiskeluani, niin ei ois onnistunu siellä. Koulun kahviosta joka aamu kahvilla ruisleipä (vaihtoehtona jotain makeeta tai sämpylää), ruokalan salaatit oli niin surkeita, että se lämpösen ruuan lisäkkeenä ei ois toiminu...sitten iltapäivällä taas vähän kahvia ja tietenkin välillä jotain känttyä tai suklaapatukkaa, että sai energiaa...:P Tai ois se onnistunu, kun ei ois syöny siellä mitään vaan vasta kotona (nyt mulla on sellanen ruokaväli, että onnistus), mutta ei siihen heti kykene tai mää en pystyny.
    Mutta jos noita karppi-infon reseptejä (myös makeita) kattoo, niin sieltä löytyy vaikka mitä ja ihan oikeesti hyvää vaikka onkin karppia! Suosittelen! Mulla on kaikki vatsakivut hävinny tällä ruokavaliolla, joka on kyllä hieno juttu vaikka on se kiva, että kilojakin tippu :P :D

    VastaaPoista
  8. Kyllä on ollut hyvä kirppis onni. Mahdottomasti olet tavaraa löytänyt.Singerinjalka on löytö, odottelen mielenkiinnolla valmista pöytää :D

    VastaaPoista
  9. Ai niin, piti vielä karppauksesta kommentoida. Minulta hävis, 6 kg painosta,päänsärky, jalat eivät turpoa ja närästyksestä ei tietoakaan. Kukahan potkaisisi vähän vauhtia minuun, pitäis alkaa karppaamaan tosissaan. Mutta, mutta ihminen on niin heikko kaikille houkutuksille :D

    VastaaPoista
  10. aNNa, kuitti! :)

    Äite, sain aNNalta hienon vinkin tohon singerpöytään, ehkä sellanen, sitten jossain vaiheessa :P Ja eikös noi kaikki hyvät vaikutukset oo hyvä potku persauksille sen karppauksen suhteen ;)

    VastaaPoista