2.11.2010

Kynttelikön tuunaus ja muutakin

Annoin meidän aiempien vuosien kynttelikön Äitelle.Ei enää oikein sopinu keittiön tyyliin. Onkin enempi olohuonemallia ja meillä ei olohuoneessa oo ikkunalautoja.
En kuitenkaan sitten raaskinu ostaa meille uutta...mieleiset oli ihan liian kalliita mun makuun. Mutta ei hätää, onneks on  kirpparit keksitty!:) Kaikkien aikojen Joulu-lehdessä oli tuunattu kynttelikkö ja sen takia mullakin välähti kirpparilla muuten en ois älynny :P
 
Tää makso 2,50€. On vähän isompaa mallia ja nätit muodot mun mielestä.

Tämmönen siitä tuli. Harmittaa etten uskonu, että kellariin ois pitäny laittaa lämpöö päälle kun suihkutteli. Maalipinta ei oo paras mahdollinen.
Suunnittelin ensin pellavanvärisiä pitsi"kaulureita", mutta ruutunauha on parempi, ettei oo ihan niin kalpee. Olohuoneeseen jos oisin tehny, oisin tehny ehdottomasti Kaikkien aikojen Joulu-lehdessäkin tehdyt höyhenmansetit.

Pipariledeille vaihdoin rusetit samaan kuosiin.

Sain nyt sittenkin aikaseks niistä tammenterhoista jotain. Nyt on sitten jämät enää jäljellä. Ens vuonna pitää kerätä lisää! :)
Koristelua pitää vielä funtsia uusiks.

Kirpparilta löyty eilen kynttelikön lisäks kolme tuolia tulevan keittiön pöydän ääreen. Niistä ei nyt oo kuvaa, kun ne vietiin jo kellarin uumeniin. Maalia pintaan jossain vaiheessa.
Sitten löyty nää maustepurkit. Maustepurkeiks en meinannu, mutta tilpehöörin säilyttömiseen kyllä!


Verantaa ollaan Tipun kanssa laitettu talvikuosiin. Vielä on vaiheessa, yhden matonkin muistin pestä vasta tänään sinne...:P Verhoiks pistin nyt uutta...tai uutta ja uutta, nää oli kesällä olkkarissa...
Verannan jälkeen meinaan laittaa keittiöön jouluverhot. Kattelin valokuvia, niin viime vuonna oon 4.11 pistelly joulusysteemit keittiöön. Saas nährä ollaanko tänä vuonna samassa aikataulussa :D :D (ja minkäköhän takia oon sitä Isänpäivää niin tiiviisti miettiny, että sen jälkeen vasta.... :-O )









18 kommenttia:

  1. Voi että, kaikkee ihanaa taas. Toi kynttelikkö onkuin uusi, siis uusi vanha ;) Ihana! Ja sopii toi valojuttukin nyt samaan tilaan kivasti. Tammenterhot on niin ihania :)

    VastaaPoista
  2. Ihana kynttelikkö , muutti kyllä ulkonäköään positiivisesti ja tammenterhot ne vasta ihania onkin !
    -päivi-

    VastaaPoista
  3. Voi jukupätkä! Kynttelikkö on niin soma nyt!

    Oot kyllä taas ollut erireipas! Vau!

    VastaaPoista
  4. Wau, hienosti onnistui kynttelikön 'muodonmuutos'! Täytyyki pitää silmät auki kirppareilla ;)

    VastaaPoista
  5. No voi jummi jammi,kyllä sä oot tosiaan tykki noissa tuunauksissa.Miten sulla pysyy mielessä kaikki nuo ideat.

    Tosi hieno tuli kyntteliköstä.Pitää kyllä katella itsekin löytyiskö kirpparilta noita.Mulla on yks sellainen mummon vanha metallinen punainen,se mulla on ollut keittiön ikkunalla.

    Mäkin kiertelin tänään nopiasti kirppareita(kaksi),ja jottain ostinkii.Kyllä siellä tais muuten olla noita kynttelikköjäkin,jos oikein muistelen.

    Aivan ihana on tuo terhotorni.

    Mukavia tuunauspäiviä tulevia sinne.

    VastaaPoista
  6. Oijoi, mitkä ihanat purkit löysit kirpparilta!:)

    Miten sä olet kiinnittäny noi ledit noihin piparimuotteihin? Hieno idea taas:)

    VastaaPoista
  7. Minä myös jokunen vuosi sitten maalasin meidän perinteiset kyntteliköt valkoisiksi :). Ihania juttuja!

    VastaaPoista
  8. Oi mitä tuunauksia ja värkkäyksiä. Ihania!

    VastaaPoista
  9. Oi, että on kauniita tuunauksia, Tuo kynttelikkökin vaihtoi asun niin kauniiksi!!

    VastaaPoista
  10. Kiitoksia kaikille kivoista kommenteista! :)

    JaanaElina- Hyvin pysy mielessä toi kynttelikköhomma kun ostin sen lehden viime viikolla :D :D Eihän ne oikein pysykään, ellei oo muistiin kirjottanu (ja sitten niitä pitäs muistaa lukeekin joskus)...nyt vana kun noita vanhojakin joululehtiä kattelee päivittäin, niin kaikkee "uutta" nousee esiin. Semmonen metallikynttelikkö on ihana! Kattelin jokin aika sitten sellasta mustaa kirpparilla, mutta jäi ostamatta.

    Possumamma- Pipariledit ei oo mun tekemät, ne on Airamin valmiit. Katoin kyllä heti ostamisen jälkeen, että ne vois aikas helposti tehdä itekkin (ja sais enemmän valoja sarjaan). Tekisin sen niin, että kattosin (tai joku muu meillä kattos :P :D) tarkkaan sen ledin halkasijan ja sitten pikkusen isommalla poralla muotin päälle reikä ja ledin vois justiinsa ujuttaa reijästä ja pysyis siinä silleen ihan itekseen. Sen hankalammin noita ei oo kyllä missään tehtaallakaan tehty :)

    Maija- Sää se oot varsinainen edelläkävijä :)

    VastaaPoista
  11. Olen jäljessä näissä postauksissa :D Kyntteliköstähän tuli hieno, meillähän oli samanlaisia joskus kotona, muistatko ? Ihanat purkit, sinä se aina löydät kaikkea kivaa :) Tuohan on hauskan näköinen tuo terho kuusi, mikä siellä on pohjana ?
    Palaan vielä edelliseen postaukseen, matto on ihana, eipä vesipiippu tullut ensin mieleen :) Kaunis on sekin ♥

    VastaaPoista
  12. Kyntteliköstä tuli tosi kaunis :) Voi harmi mä taisin keväällä jättää aleesta ostamatta puun värisiä kyntelikköjä... miksen mä koskaan muista tuota itse maalaamista! :D

    Saisinkohan mä nyt käytyä blogis ja spostis samaan aikaan: lähetteyä sulle postia ja jämä terhot talteen :D

    VastaaPoista
  13. Äite: Nii-i, sua varten kirjotan blogia ja käyt kerran viikossa kattomassa :P :D :D Ei ollu mun mielestä yhtä isoja ne kyntteliköt mitä sillon joskus oli. Toi on vähä isompaa kaliiperia.
    Terhojen alla on styroksikuusi.

    Maaka: Ei mullakaan kyllä leikkaa aina kun pitäs, että mitä kaikkee vois maalata ja mitä ei. Terhonjämistä ehjät pakattu valmiiks perjantaita varten! :)

    VastaaPoista
  14. Tykkään todella paljon piparkakkumuottiledeistä...söpöt!

    VastaaPoista
  15. Söpöt on! :) Vois ehkä olla vähän pitempi sarja. Toisaalta sitten taas se ois liian iso mun keittikirjatelineeseen :D

    VastaaPoista
  16. Kyllä sinä olet ihana, kaikkea mukavaa askartelet, tuo kynttelikkö on aivan ihana ja kaunis ,nykajan kynttelikkö, ei noita havuja enää vaan kaunis valkea ja rusetit ,ihana ♥

    Peltipurkit on kivat, mutta tuo on hauska tuo tammenterho juttu :D

    VastaaPoista
  17. Kiitos Seijastiina mukavista sanoistas :)

    VastaaPoista
  18. Ihana blogi sinulla!! Hieno kynttelikkö tuli!! Ja tuo muottiledijuttu on aivan huippu, tekis mieli itsekin kokeilla :)

    VastaaPoista