28.1.2012

Kirjahyllyn uudet vaatteet

Annimuori suunnitteli viime viikonloppuna kirjahyllyyn verhoja. Samainen idea on ollu mullakin päässä useemman kerran ja pitkään. Tähän asti Mies on ollu vakaasti sitä mieltä, ettei mitään viritelmiä eikä riepuja (enempää mitä niitä jo on :P). Nyt Annimuorin innostamana heitin idean taas ilmoille puhelimessa ohimennen...tällä kertaa tuli vihreetä valoo! Heti kun naama näky ovesta (tai ainakin melkein)alettiin viritteleen.

Noh, se mun varaama vaijeri oli liian lörtsyä, venyttipä sen kuinka piukalle tahansa. Mies haki sitten rautakaupasta jotain rimaa joka laitettiin koukkujen varaan. Semmonen moka, että en halunnu yhtään hyllyä pitempiä ripoja, niin nyt ei kestä ihan kauheesti verhoja nykiä kun ripa verhoineen tulee päähän...eli uudet rivat pitää jossain vaiheessa hommata :D Onneks ei ollu kalliita. Mies kyllä tiesi, että tämmönen ongelma tulee, mutta antopa sitten mun taas ihan itte todeta...eli rumat rivanpäät pitää kestää...

Kangasta kävin ostamassa Ikeasta. Mokailin sielläkin sitten. Aattelin, että siellä isolla pöydällä mittaan kaks sopivaa pätkää, niin ei tartte kotona alkaa tuhraan. No, sitten kun niitä paloja siinä punnittin ja hinnottelin, niin huomasin, että toinen oli just sen pitunen kun piti ja toisessa oli puoli metriä liikaa...huokasin, että onneks ei puolta metriä liian vähän.
Ei kuitenkaan ollu sitten niin...vaan se puoli metriä liian pitkä kangaspätkä oli todellisuudessa vähän liian lyhyt kun sitten kotona kattelin. Olisinko kädellä vaakaa painanu tai jotain...

Ommellessa sitten muutama moka mutta ei niistä sen enempää :D

Tässä vielä ennen-kuva, jossa näkyy se karmaseva sekamelska, jota on muutama vuosi kateltu :D Mies muuten ehdotti jo sillon, että pieni hylly ois keskelle laitettu, mutta eihän se mulle käyny. Ja sehän ois ollu paljon paremman näköne!

Mielenkiinnolla ootan Annimuorin lopputulosta. Mää laitoin nyt vaan tylsästi yksväristä kangasta kun ei tullu mitään hauskaa mieleen.

Ai, niin ja p.s mulla on ollu lapsuus vaikka kuulemma Porin kirppissaalis-postauksen kommenteissa sanon, ettei ollu...ja tarkotin siis tietenkin, että mulla ei sellasta omppukassilaukkua ollu lapsena...tää nyt oikasuna kun Mieheni siitä ystävällisesti huomautti :P :D ♥
13 kommenttia:

 1. Olipas hauska idea! Kyllä rauhoittaa "maisemaa"
  Kivaa viikonloppua sinne!
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Tulipas hieno, kaikesta kommelluksesta huolimatta...☺☺

  VastaaPoista
 3. No vau, minä täällä vielä suunnittelen, en ole ottanut edes kankaita esiin =) Tosi hienot.

  VastaaPoista
 4. Kiitos nauruista! :D

  Tuonne Annimuorin blogiin ei vaan ikävä kyllä pääse. Tuli tuosta vihreestä valosta mieleen, että mulla on kirjahyllyssä vihreä raidallinen kangas. En muista oonko koskaan kuvannu blogiin, mutta nyt siihen on uusia suunnitelmia. Tosin kangas kyllä varmaan pysyy edelleen.

  Ai Ikeassakin punnitaan kangas? :o)

  Kirjahyllyt on kyllä nyt PALJON paremman näköiset ja näyttävätkin pienemmiltä, kuin ennen muutosta. Tuo on teidän olohuonetta?

  t.Paula

  VastaaPoista
 5. Kyllä näyttääkin tosi kauniilta!! Voi että teillä on ikea lähellä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tuksu :) Rauhottaa onkin hyvä sana tähän kohtaan.

  Kiitos Irmastiina :)

  Annimuori, no hyvin suunniteltu on puoliks tehty :)

  Paula: ole hyvä :D :D
  Mielenkiintoista ois nähdä sitten sitä sun uutta viritystä.
  Joo, siellä punnitaan. En oo aiemmin uskaltanu itelleni sieltä mitään ostaa...jotenkin niin hankalan olosta. Helpompaa vaan kun joku asiansa osaava leikkaa oikeenkokosen palan suoraan...on siellä sellanen hieno ura pöydässä mitä pitkin määkin koitin leikata mutten sitä suoruudesta niin tiedä.

  Kirjahyllyt on meidän ns. olkkarin jatkeessa. Eli meillä on tässä tavallaan kaks huonetta yhdessä, välissä noin kaks metrinen oviaukko (jossa ei siis ovee). Kirjahyllyjen kanssa samassa on tää tietsikkapöytä, pyöree pöytäryhmä ja se ikkunaompelukonepöytä ja varsinaisessa olkkarissa sitten sohva ja telkka.

  Kiitos Liisa :)Ikea tosiaan on nyt lähellä, sinne on meiltä noin 15 km. Mutta, siellä ei tuu kuiteskaan kovin usein käytyä, itte asiassa tosi harvoin :-O Sillon kun se tuli, aattelin, että tulee poikettua usein. Nyt kyllä sitten kun käy, niin ne voi olla sellasia tosi pikasia käyntejä, että kipitän vaan sinne erikoismyymälään ja otan mitä tartten ja suoraan kassoille.

  VastaaPoista
 7. Sinnikkäästi kuitenkin sait valmiiksi :) Selkeämpi on!
  Kirjahyllyt on kyllä ihanan kamalia. Toisaalta tykkään kun on kirjoja jne., mutta niiden pitäisi pysyä järjestyksessä. Itse olen vähän semmonen kirjahyllyn käyttäjä, että tungen kirjan mihin se mahtuu, jos ei mahdu, niin toisten kirjojen päälle ja ajan myötä näky on karmea. Mies taas aakkostaa kirjoja.... no, siinähän aakkostaa :)

  VastaaPoista
 8. Osaan kyllä kuvitella koko hylly sähläyksen, menee kuin filmi silmissä :D :D Tuli kyllä hyvä, ihan heti ei äkkää entiseksi hyllyksi :) Kangas on hyvä tuollaisena, väriä voi tuoda muulla sisustuksella.

  VastaaPoista
 9. Vastoinkäymisistä huolimatta lopputulos on oikein kivan näköinen! Minä korjasin meidän kirjahyllysekamelskan sillä, että laitoin kirjat hyllyyn kannen värin mukaan. Johan selkeni!

  VastaaPoista
 10. Ai, niin Paula, korjasin linkit,nyt pitäs päästä Annimuorin Satumaalle :)

  Peppi, me kanssa tykätään kirjoista ja ois omituista jos ei ois omia kirjoja. Mulla samaa taipumusta, että tungen miten sattuu kun ylimäärästä tilaa ei juur oo :P Nyt kyllä otin ison kasan kaikkee ylimäärästä mappitavaraa vinttisäilytykseen tilaa viemästä. Kirjoja on kyllä edelleen kahdessa rivissä ja pinossa...

  Äite, ei tunne ei :D

  Purnauskis, kiitti :) Oon kanssa joskus koittanu ja alotellu tota värihommaa...jäi kesken... :D

  VastaaPoista
 11. Tuli muuten nyt näin jälkikäteen mieleen, että mä olen laittanut mun "verhon" kirjahyllyyn tarranauhalla kiinni. Eli tarrapuoli kirjahyllyyn ja toinen puoli kankaaseen. Täytyy siis ostaa juurikin TARRAnauhaa, ei sitä tavallista kankaaseen molemmin puolin ommeltavaa, vaan toinen puoli tarrallinen.

  Joo, varmaan laitan kuvaa, kun saan joskus toteutettua! Tuntuis kyllä itsestäkin, että helpompi mennä Eurokankaaseen, kun Ikean kangasosastolle, jos siellä itse sitten täytyy soheltaa.

  Teillä on sitten ruhtinaallisesti olohuone tilaa. Se on kiva! Tuota pöytäryhmään katselin, että sehän on ihan ideaali päiväkahvitteluun. Onko sitä pidetty siinä toimessa?

  t.Paula

  VastaaPoista
 12. Paula, tarranauha kuulostaakin hyvältä idealta. Ei käyny mielessäkään. Moista nauhaa oon suunnitellu hynysvessan lavuaarin reunaan, kun sieltä pilkottaa rumat putket eikä mitään kaappia yms rakennelmaa oo ilmestyny puheista huolimatta muutamaan vuoteen :P ;D Mietin vaan sitä, että jos sen nauhan siihen kiinnitän ja sitten siihen tulee se rakennelma, niin miten hyvin sen nauhan saa lavuaarista irti...

  Näin tätä ns. olkkaritilaa on kyllä mukavasti, mutta jos tästä jatkeesta esim. joskus joutuu tekeen meidän makuuhuoneen (edellisellä asukkaalla oli niin), niin olohuone on kyllä sitten ihan käpynen...ei mahdu ees joulukuusi(sitä käytän mittarina, pitää mahtua kunnon kuusi :D)!
  Harvemmin tulee päiväkahveja juotua tolla pyöreellä pöydällä, synttäreillä yms kahvitteluilla se on hyvä lisäpöytä heti keittiön kupeessa. Poika tekee siinä aika usein läksyjä.
  Nyt niitä päiväkahvejakin muuten vois miettiä kun ei ala heti migreeniä pukkaan kun ei kirjahyllyt syökse silmille :D

  VastaaPoista
 13. Uskosin, että lähtee ihan kivasti. Karhealla pesusienellä ja runsaalla pesuaineella sitten, jos ottaa tiukemmin kiinni.

  Nyt se on kyllä kivan seesteisen näköinen, että rauhottaa ihan eri lailla, varmaan, kuin ennen.

  t.Paula

  VastaaPoista