2.6.2010

Kermaviilitaidetta

Kauheesti on vaivannu kun en oo Tipun antanu vielä mitään maalailla yms. Poika oli tohon ikään mennessä (1v2kk) kokeillu jo kaikennäköstä. Nokialla aina joskus järjestetään Tuttikansan taidejuttuja, maalausta kermaviiliväreillä. Jostain tommosesta mainoksesta sitten ajattelin, että voitas kotona kokeilla. Sopivasti sattu kaupasta silmään viimesellä päiväyksellä olevia kermaviilejä 2 prk/10snt ja kaapista elintarvikevärejä. 
Tapani mukaan taas liiottelin ja ostin 4 purkkia. Kakskin ois piisannu.Jos oikein tarkkaan miettii, niin ykskin purkki ois piisannu :D. Unohdin ne loput kaks ja tein sitten vähän lisää väriä kun muistin...vasemmanpuoleinen esittää oranssia...:P Lipsahti vähän ruusunpunaa liikaa. Äitelle pääsen ostaan uuden keltasen :P :D
  

Poika oli innoissaan mukana ja alotti heti sateenkaaren maalauksella. Tipulle väsättiin paniikkiessu muovikassista. Tipua ei sitten niin kiinnostanukkaan maalauspuuhat.

Tässä on jo istahdettu violetille lautasella.
Sormee oli kiva kastaa kermaviiliin, mutta paperiin sitä ei ollu kiva lääppiä...kamala huuto kun koitin, että ois kädenjälki tehty. Veikan esimerkkikään ei tällä kertaa kiinnostanu.
Jos joskus vielä maalataan kermaviileillä, niin ei tosiaan tartte kun pari väriä.Tipusta hauskinta oli kippojen kantaminen ja niiden viskominen. Kiviä olis kanssa ollu kiva niihin laittaa...ja ehkä se kylppäri ois ollu paras paikka...joka tapauksessa oli suihkun paikka taiteen teon jälkeen :D


9 kommenttia:

 1. Oh, hyvä idea kyllä toi kermaviilimaali!!

  VastaaPoista
 2. Loistava idea tosiaan!Hienoa,että tarjoat lapsillesi elämyksiä..jopa vaikkei ne sitten kiinnostaiskaan :D
  Edellisen postauksen kukat&kuvat aivan ihania.Samoin runo niin kaunis.Ja totta!

  VastaaPoista
 3. Tuohan onkin mahtava idea! Liian harvoin tulee itekin annettua lasten värittää oikein kunnolla. Nyt kesällä pitäiskin ottaa tästä vinkistä vaarin ja antaa kunnolla sotata pihalla :)

  VastaaPoista
 4. Täytyypä muistaa ostaa kermaviiliä, jos on hieman alessakin.. :)) Ihana asento Tipulla tuossa ekassa muovipussikuvassa, samalla lailla kenottaa kuin meidänkin Typy. Ja samat vinkeetkin taitaa olla. :DD

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista kaikille :)
  Kermaviilimaali on kyllä hyvä idea, kiitos keksijälle kuka sitten onkin! Pojan ollessa pieni en ollu moisesta kuullukkaa.
  Vähän kun keli vielä lämpenee, niin sitten on peseytyminen kätevä hoitaa pihalla puutarhaletkulla taiteilun jälkeen :D

  VastaaPoista
 6. Joskus olen toteuttanut tuota samaa päiväkodissa, ja on kyllä hyvä pienten kanssa, kun ei haittaa, vaikka menisi väriä suuhunkin.

  Ihania kuvia, voin kuvitella teidän hilpeän vauhdikkaan kesäpäivätunnelman. :)

  VastaaPoista
 7. Suloinen pikku taitelija. Meidän pienempi taitailija ei myöskään ollut kiinnostunut paperille värin laittamisesta, kun kerran sitä yritin ;)

  VastaaPoista
 8. Jospa se innostus taidehommiin tulis sitten myöhemmin :) Onhan se jo kokemus, että miltä maali tuntuu ja vaikka maistuu.

  VastaaPoista