3.7.2010

Synttärijuhlintaa

Pojan seiskasynttäreitä juhlittiin tänään pienehköllä porukalla. Tällä kertaa oli jotenkin vaikeeta saada juonen päästä kiinni tarjoilujen suhteen. Yleensä on ollu joku teema sukulaissynttäreissäkin, mutta nyt ei. Kavereille pidetään synttärit elokuun puolella ja ilmeisesti Pelkokerroin-teemalla...:P
Poika sai itte aika paljon päättää mitä haluaa. Kakussa pisti olla Kick-kuorrutetta ja vähän kermaa..Eilen illalla välähti, etten pistä kermaa reunoille ollenkaan, koska en osaa yhtään pursottaa ja aina, joka vuosi Pojan synttäreillä ne kermat on miten sattuu kun on aikas lämmintä ollu aina. Tänään siis aamulla enstöiks vielä kaupassa käymään ja pyöreitä vohveleita pari purkkia ja niitä reunaan. Kick-kuorrutteeseen laitettiin muutama krokotiili. Olis ollu pääkallojakin, mutta sain tällä kertaa pitää pääni ja niitä ei sitten laitettu :D
Muffinssit tein tällä kertaa normikokosina, tai on ne ehkä vähän isompia, koska Ikean paperivuoat oli aika korkeita. Miniversiot on parempia kyllä meidän juhliin, tekee paremmin kauppansa. Niitä minivuokia sais kyllä olla myytävänä ihan marketeissa. Muffinsit oli sitruunaisia. Joskus kopsatun reseptin löysin kaapin kätköistä ja sillä tein. Sisällä sitruunarahkaa ja päällä sitruunatomusokerikuorrutetta. Poika halus koristekarkeiks Amerikanpastilleja.

Mansikka-raparperihyydykekakun ohjetta lainasin Pinjalta. Muokkasin pikkusen, laiton Flora Vanillaa 2 purkkia, kerman sijaan purkin rahkaa ja osan mansikoista lisäsin pilkottuina. Ihan kaikki ei vuokaan mahtunu :P Enkä myöskään testaillu etukäteen vaan vetäsin suoraan juhlapöytään...:P :D Ihan hyvää, jotain särmää ehkä kaipais. Maistelin jo tekovaiheessa, että jotain kaipais, mutten siinä sitten osannu mitään lisätä. Flora Vanilla laimensi sitä raparperinkin makua. Lapset tykkäs ja meni sitä enempi mitä täytekakkua. Seuraavan kerran teen varmaan aika prikulleen noilla Pinjan laittelemilla aineksilla, enkä sävellä :D

Poika halus paprikasuolakeksejä, joten niitä oli. Kaverina ihan tavallisia ja kahta erilaista tuorejuustoo.Perunamaalta löysin tonnikalapiirakan ohjeen. Tein sen pellille kaksinkertasena, laitoin aika tavalla sitruunapippuria, tilliä ja valkosipulijauhetta. Tätä oli tarjolla kylmänä. Lämpösenä sitten aurinkokuivattutomaatti-pesto - ja meetvurstisarvia.

Cakepopseja kokeilin kanssa. Teko-ohjetta kattelin Mansikkamäeltä. Hymynaama-idea oli täältä. Nää oli ainoot, mitä ajattelin, että voisin saada sellasta, mistä saa selvää mitä esittää :D Pallukat tein Rainbown salmiakkitäytekekseistä ja maustamattomasta tuorejuustosta. Päällyste Candy Meltsiä, jota kipasin menneellä viikolla Ullan Unelmasta. Yllättävän riittosaa ja pussin kokokin yllätti. En sitä kyllä hienosti sileeks saanu, mutta tulee varmaan ostettua ja tehtyä toistekki!
Kakkukynttilät unohdin ostaa ja kerrankin kävi tuuri ja sattu löytyyn kätköistä Cakepopseihin sopivia! Sokeripalat meinas unohtua kanssa ja ne väsäsin viime yönä sen jälkeen kun olin saanu valaistuksen millasia :D
 


11 kommenttia:

  1. Heei, hauskaa että olit kokeillu tota mun kakkua! <3 Ja muutenkin tosi kivat tarjoilut, tykkään! :)

    Ite tykkään tosta mun kakusta ehkä sellaisena "jälkkärinä", on semmoine aika kevyen makuinen. Meillä tupataan useasti tekeen sellaisia aika kirpeitä tai muuten tosi voimakkaan makusia, niin tommoinen on kivvaa vaihtelua.

    VastaaPoista
  2. IHANAT Sokerinpalat!!! Miten sä teit ne? Meil on kans synttärihulinat alakamas... Muutama viikko ja meidän neiti täyttää vuoden. :)

    VastaaPoista
  3. Pinja, kiiitti että sain lainata reseptiä! :) Tänään ehdin paremmin maistella kakkua ja on tosiaan semmonen kevee ja vaahtomainen, oikein hyvä!Teen varmasti toistekki.

    Sari, tuli aikas kivat sokeripaloista kyllä :D Ne on tehty ihan sokerikuorrutteesta vaan ja pakastepussin pienestä reijästä pursotin niin sai hyvin tommoseen pikkuseen.
    Siellä onkin sitten mukavaa puuhaa tiedossa, suunnittelua ja laittelua! :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva tuo kakku idea,"krokoaitaus", kakku oli mehevän hyvän makuinen.
    Enkä ole puolueellinen se oli ihan oikeesti hyvää ja hauskan näköinen ;D Toinenkin kakku oli hyvää ja yleensä kaikki syötävä. Kyllä vhh:t on ihan sekaisin, en taida päästä ruotuun enään olenkaan.

    VastaaPoista
  5. En ole vielä keksinyt kuinka nuo keksit saa pysymään suorassa? Meillä on piakkoin tulossa myös seiskasynttärit, paniikki iskee ja hoploppi houkuttaa.

    VastaaPoista
  6. Uskotaan Äite, tänks :D On kyllä mullakin lipsunu siihen malliin, että saas nähdä...mutta on kyllä mahakin kun potkupallo koko ajan...:P

    Olivieno, mää säästin täytteen kermasta sen verran, että sain laappastua sitä reunoihin ja painelin keksit kunnolla. Hyvin pysy, ykskään ei kaatunu eikä irronnu vaikka kyllä etukäteen aattelin, että saa korjailla. Pelkäsin myös sitä että ne pehmiää jääkaapissa kuvun alla ennen tarjoilua ja on ihan makarooneja. Yli 4 tuntia ennen h-hetkee tein ja ihan pysy kuosissaan vaikka olihan ne vähän pehmenny.
    Seiskalle se hoploppi olis varmaan kaikkein mieluisin, me väännetään siitä joka vuosi...moneen kertaan :P :D :D

    VastaaPoista
  7. Riittis, ny oli kyllä vähä tahmasta touhuilu, mutta kyllä se siitä ku vähä potki... :P :D :D

    VastaaPoista
  8. Onpas ollut kivaa juhlintaa noin KIVOJEN herkkujen kanssa! :D

    VastaaPoista
  9. Juku mitkä herkut juhlapöydässä. Krototiilikakku on tosiaan hieno, ja nuo sokeripalat on hauska yksityiskohta hymynaamoineen.

    VastaaPoista
  10. Kiitti kiitti :)

    Noista sokeripaloista on tullu semmonen pakko, että niitä pitää olla juhlissa...vaikka ne nyt tällä kertaa melkein unohtu :D

    VastaaPoista