17.6.2010

Marjaiset muromyslilastut ja gluteenittomat raparperimuffinssit

Mummo on kylässä ja Mummukin tuli tänään käymään, niin leivoskelin vähän makiaa kahvin kanssa. Mummolle tein ihan perinteisiä kauralastuja (ilman vehnäjauhoja), mutta halusin kokeilla samalla Pirkan Marjaisesta muromyslistä lastuja kanssa. Luulin, että korvaan kutakuinkin kaurahiutaleet muromyslillä, mutta eihän se ihan niin menny. Ekan pellillisen jälkeen lisäsin aika paljon vielä kaurahiutaleita. Nyt kun taas jälkikäteen mietin, niin ois kannattanu laittaa osa ainakin vehnäjauhoja...ehkä niin sitten toinen kerta...:D :D
 Ihan oli hyviä, muttei nyt niin erilaisen makusia mitä pelkät kauralastut...johtuen varmaan siitä, että niitä kaurahiutaleita sitten tulikin loppupeleissä aika paljon siihen taikinaan...

Jotain kauan sitten jostain kopsattua päärynämuffinssiohjetta muokkasin sen verran, että tuloksena oli raparperimuffinsseja. Päällä vaniljasokerikuorrutetta. Ois saanu pitää ehkä vähän kauemmin uunissa, mutta pelkäsin että kuivahtaa...märkyys/taikinaisuus ehkä jossain määrin johtu siitä raparperimössöstä minkä taikinaan sekotin. Ja osaltaan gluteenittomista jauhoista.
Ei ehkä ihan kesän ykköshitti :D

4 kommenttia:

  1. Raparperimuffinssit,enpäs olekaan tajunnut edes kokeilla.Suurena raparperin ystävänä on kyllä testattava!

    VastaaPoista
  2. Kauralastut on ihan parasta!Raparperimuffinssit näyttävät kyllä tosi herkullisilta..

    VastaaPoista
  3. Ihana ois olla noin kätevä leipuri. Itse aina joskus onnistun suklaa leipomusteni kanssa mutta muuten olen toivoton eineskokki! ;D

    VastaaPoista
  4. Kiitti, kiitti :)

    Aattelin itekkin kokeilla vielä raparperimuffinsseja ihan vehnäjauhoversiona. Hyvä yhdistelmä kun sisällä vähä kirpakkaa ja päälle jotain makiaa kuorrutetta.Niinkun yleensäkin raparperin kanssa. Joku vaniljavaahto vois olla aikas hyvää.
    Nyt keittelin raparperinvarsia pienessä vedessä ja laitoin hillosokeria. Mitään hillontyyppistä siitä ei tullu kyllä, eli liian vähän mittailematta laitoin ja ihan hyvä, että sopivan kirpeeks jäi. Suunnnittelin eka tekeväni silmät sisälle hillosta, mutta koska olikin liejua, oli parempi sekottaa vaan taikinaan.

    Sanna-Pauliina, nää mun tekemät jutut on kyllä yleensä ihan vaan sekota ja paista-tyyppisiä eli onnistuu eineskokiltalin :D

    Niin juu ja ne kaura- että muromyslilastut hävis kyllä samantien parempiin suihin eli suosikkeja täälläkin :D

    VastaaPoista