15.1.2013

Joulukansio

Sainpas tehtyä sen mitä jo vuosia oon miettiny! Leikkelin kaikista joululehdistäni (paitsi en Kotivinkin Suuria Joululehtiä)mieleiset talteen.

Yllättävän vähän sitä leikeltävää sitten loppujen lopuks oli...siihen lehtikasaan nähden. Ne kun välipäivinä kävin läpi, niin tuntu, että mainoksia enimmäkseen olivat väärällään.

 Jaottelin välilehdillä sisustushommiin...


värkkäilyohjeisiin...

ja resepteihin.

Osa on ihan kokonaisia sivuja, jotka laitoin muovitaskuihin ja osa sitten yksittäisiä kuvia, jotka aika reippaasti vaan liimailin sikin sokin papereille...eli en siis tehny mitään hienoja skräppityylisiä sivuja, vaan läiskin kuvat talteen :D

Nyt on sitten yks lukeminen ens Joulun alle :) Plus tietty ne kaikki uudet lehdet mitä ilmestyy :D Niin ja ne Kotivinkit :D

Alla näkyy keittiön uus kerni..Jyskin maatuskaa...en keksiny muuta ja sehän kävi ihan mukavasti vaikka aattelin ensin että liian synkkä. Nitoja oli rikki, niin naulasin nastoilla kiinni.22 kommenttia:

 1. Suloisia maatuksoja. Mistä hankit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyskistä. Siellä vielä oli vaikka jo viime kesänä ihastelin ko kerniä kaverin keittiössä...taiskin olla jossain alessa ny, että oisko viimeset menossa...Siipale jäi ylimäärästä ja siitä pitää jotain kehitellä :)

   Poista
 2. Huh! Mun pitäis tehdä sama, mut en vaan oo viel saanu aikaiseksi. Hieno siitä tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä määkin jonkun vuoden asiaa hauduttelin :D :D

   Poista
 3. Tällainen pitäisi kyllä tehdä! Jos pääsis sitten vihdoin lehtivuorista eroon. Niitä on jemmassa ihan hyvä pino, toinen ja kolmaskin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän pieneen ne kyllä sitten menee...titenekin tovi menee selaillessa ja leikellessä :)

   Poista
 4. Hyvä idea! Kivasti erilaiset jouluiset asiat tallessa samoissa kansissa.

  Mä ajattelin joskus tekeväni leikekirjan(=vihkon..) sisustuskuvista. Keräsin niitä ihan hirveesti ja sit kerran meni hermo ja viskasin kaikki veks... Nyt mietin ankarasti mitä teen Maalaisunelma-lehtieni kanssa... alan olla niin täys tätä roinaa että tekis mieli kipata puoli taloa ulos ovesta.

  Vai pitäisköhän mun pilkkoa noi lehdet... hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama on ollu mullakin mielessä...mutta siinä on sitten enemmän mutkia muka matkassa...joulukuvat saa aika vähällä yhdisteltyä samanhenkisiin ja liimattua ne samalle sivulle, mutta sitten sisustuslehdissä on enemmän kaikkia erilaisia juttuja niin niitten yhdisteleminen voiskin olla aika kinkkinen...harmittas jos vaan ois läiskiny.

   Veinkin sitten isot pinot sisustuslehtiä töihin askarteluihin ja loput läks keräyspaperiin kun askarteluhuonetta raakattiin joku aika sitte. Nyt tietenkin vois alkaa limpsoon aina sitä mukaa kun ostaa, niin kivat talteen ja liimata saman tien :)

   Poista
 5. Onpa hieno idea tuollainen joulun ideapankki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens Joulun alla tulee testattua, että onko siinä yhtään samaa tunnelmaa mitä lehdissä oli :)

   Poista
 6. Kiva kerätä kansioon vuosien varrelta ideat,ohjeet ym.Muovitaskuja on helppo lisäillä tai siirrellä eri kohtaan sitä mukaan kun uutta tulee.
  Itse olen tehnyt käsitöistäni kansion muutamalta vuodelta - kivaa "manuaalista" puuhaa - joskus käsitöihin liittyviä juttuja mukana, ideoita ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityökansio on kyllä kanssa kiva idea. Mää joskus filmikameran aikaan otin kuvat kaiketsa mitä tein ja tarkotuksena oli kansio koota..mutten koonnu ja nythän kaikki tehty on kuvattuna täällä blogissa. Ideoita lehdistä jne kyllä kerään vielä ihan manuaalisti :)

   Poista
 7. ♥ voi miten hauskaa..oon tehnyt samaa hommaa :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä sen verran kivaa, että kun sai alkuun niin valmista tuli reippaasti :)

   Poista
 8. Kiva idea, ja joka vuosi voi lisätä ihanuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun nyt sitten vaan saa sen aikaseks :P Ei vaan uskon, kyllä että se onnistuu kun työn alla on kerrallaan vähempi määrä lehtiä :)

   Poista
 9. Mulla on yli 10 vuoden ajalta kaikki joululehdet tallessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä luokkaa mullakin olitosin en oo niin aktiivisesti hommannu niitä kun viime vuosina vasta. Mutta pieneen hupenivat, ei uskoska!

   Poista
 10. Kiva idea, itsekin olen johonkin kirjekuoreen kivoja kuvia ja ohjeita keräillyt, mutta nyt tarttis saada ne johonkin vähän nätimmin. Sinun ideasi tuntuu varsin toimivalta.

  Olen lueskellut tänään blogiasi läpi ja ihastuin totaalisesti. Lisäsin itseni oitis lukijaksi. (:

  terv. Miss Christ'Annabell
  http://craftannabell.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tervetuloo lukijaks :) Käyn vastavierailulla kun on hyvä sauma.

   Poista