20.3.2010

Pääsiäiskoristelua

Tänään tai oikeestaan eilen illalla sain aikaseks laitteleen Pääsiäisjuttuja. Jostain syystä ei tänä vuonna oikein lähde.
U.M  oli tehny hienoja munia, innostuin noista styroksmunista. Ja hoksasin, että mulla on kamala säkki servettejä, joten niistä sitten päälle. 
Tulilatva on jo vähän kulahtanu...kranssin ostin kun suunnittelin ompelevani siihen kangasmunia, mutta enhän mää mitään oo ommellu.

 
Kattoo nyt kauan tossa pöydällä mitään voi pitää, munat ei onneks mee rikki jos ne pikkukätösiin ehtiikin.

  

Aiemmin tekemilleni enkelimunille löyty sittenkin paikka. Äitelle tein samalla systeemillä (eli värjäsin teellä ja koristelin siirtokuvilla), mutta näistä tuli roikkuvia.

Äitelle tein myös servetillä päällystettyjä enkelimunia, mutta
näytän niitä myöhemmin, teen ensin vähän lisää.

Keittiöön sitten vähän enemmän väriä. Pikkusiskon vuosia sitten tehty tipu istahti sopivasti puhallusoperaatiossa hajonneeseen munankuoreen, jonka kuitenkin värjäsin sipulivedessä. Sipulilla värjäys muuten meni ihan mönkään. Onnistuin kyllä tyhjäks puhallettuja värjään, mutta pidin niitä liian kauan ja kaunis keltanen väri muuttu ruskehtavaks. Samoin punajuurivärjäys epäonnistui, tulos oli jotenkin....öö...maksanen... Ne kuoret maalasin tänään päälle akryylimaaleilla, kassellaan niitäkin sitte myöhemmin.

Keittiön koivunoksiin vähän munia ja höyheniä. Toisen jussin selässä styroksmuna, joka myöskin päällystetty servetillä.

 
Pajut lähti verannalle, siellä on kaikki edelleen leväällään.6 kommenttia:

 1. Heipparallaa!! kiva kun kirjauduit blogini lukiaksi ja näin löysin jälleen uuden tuttavuuden ja ihanaisen blogin melkein naapurikaupungista:))

  VastaaPoista
 2. Kiitos kauniista kortista ja muistamisesta. =D

  VastaaPoista
 3. Moikka Taina! Tervetuloo tännekin lukijaks. :) Tein aamusella sun blogissa semmosen pikakierroksen ja tykästyin. Ja olin sieltä jostain jutuista tunnistavinani entisen kotipitäjäni (asuttiin kolmisen vuotta). Mukavaa alkavaa viikkoo!

  Sanna, ole hyvä.Perästä tullaan :D

  VastaaPoista
 4. Ihana idea tehdä tuollaisilla serveteillä, tulee ihan vanhan posliinin näköisiä munia (siis nuo sinikuvioisilla tehdyt), pitää miettiä josko tuunaisisn tuohon tapaan osan puumunista..

  VastaaPoista
 5. Kyllä on taas munat poikineen :D Enkelimunat aivat huippuja!
  Pitäis tosiaan jo varmaan tehä jotain ton pääsiäisen eteen..pitäis,pitäis.. :)

  VastaaPoista
 6. Sinikuvioisista serveteistä (tai ne on nenäliinoja) tulee kyllä ihan posliinilautaset mieleen, siks niitä joskus aikanaan ostin. Oon mm. koristellu altakasteluruukkuja niillä. Tosin kyllä pienillä kuvilla, ois tietty voinu koko ruukunkin vetästä nyt kun miettii.

  Marika, ei vielä mitään hätää. Aikaa on. Ja se hyvä puoli on, että vaikkei nyt niin saakkaan aikaan, niin se Pääsiäinen tulee silti. :) Ei oo mullakaan ruoho vielä kasvamassa, taidan laittaa hernettä johkin kahvikuppiin vähän. Poika tuo eskarista jonkun hernekasvatuksen sitten kanssa.

  VastaaPoista