23.3.2010

Verannalle

Nyt on verannallakin vähä kevätväriä ja Pääsiäistä. Koska siellä ei oo lämmitystä, niin mitään moppauksia en vielä tehny, pyyhin vaan isoimmat pölyt. Keli kun lämpenee, niin sitten vielä enemmän siellä laittelen.
Tässä on nyt ne sipuli-ja punajuurivärjätyt munankuoret akryylimaaleilla maalattuna. Kuivuessaan tulivat paljon tummemmiks ja ei kyllä oikein sivellin pysy kädessä... :D

  

Kaivelin kesäsemmän lyhdynkin esille. On vaaleenvihree vaikka tässä näyttää jotenkin joltain muulta. Pinnatuoli on ainoita asioita kolmen muun pinnatuolin lisäks mitä oon pelastanu roskiksesta. Kolme keltasta oottelee kellarissa vaikka Mies on koittanu ehdotella hävittämistä. Tuolin maalaus muuten onnistu loistavasti spraylla vaikka tyylillä olikin epäilijänsä. 
Sohvalle kevään (ja kesän) väriset tyynynpääliset. "Selkätyynyt" pilkoin viime vuonna pinnasängyn mukana tulleesta patjasta ja päällystin alepussilakanalla. Samalla muuten mistä tein niitä hanhia.

 
Kruunuun pirtsakamman väriset kynttilät, jotka aina kesällä pehmiää niin, että on ihan vinkuroita. Perhoskranssin Äite toi viime vuonna Tuurista.

 
Näistä servettipäälysteisistä munista ei tullu hyviä. Kertaalleen meinaan ne jo laitoin, sit maalasin päälle ja olis pitäny jaksaa maalata enemmän. Pohjalta kuultaa entiset.

5 kommenttia:

 1. Vai sinne on Vauvan pöksyt ehtineet :) Hauska kuulla! Ihanan näköistä siellä!

  Mulla on ollut tuo samanlainen kattokruunu jo vuosia, ja siitä on kyllä nuo pisrat tippuneet jo aikaa sitten :) Eipä hätää, siihen on ollut ihana laittaa sitten kaikkea muutakin roikkumaan. Ihan lemppari on ollu <3

  VastaaPoista
 2. Olen monesti miettinytkin että eikö maalaaminen olisi helpompaa sprayllä.. juuri tuollaiset kalusteet kuten pinnatuoli, ovat ärsyttäviä maalattavia kun perfektionistina haluaisi tasaisen maalipinnan.. Mitä spraytä käytit, oliko ertyisesti huonekaluille tarkoitettua??

  VastaaPoista
 3. No ompahan kaunis ja tunnelmallinen veranta!Voin kuvitella kuinka viihtyisä se on kesällä,lämpimällä.
  Tuosta spraysta,eikö siinä mee sitä spraytä ihan hulluna hukkaan siis taivaan tuuliin kun pitää ohjeiden mukaan aikakin kaukaa suhutella?en oo koskaan kokeillu,mutta tätäkin useasti aatellu :D :D

  VastaaPoista
 4. Ompa kaunis veranta, ihanat värit!
  Kynttiläkruunu on niin nätti ja nuo perhoset! Houkuttelevan näköinen sohva, voisi kuvitella että siinä on ihana nautiskella iltateetä ja lukea kirjaa hieman kun ilmat lämpenee!

  VastaaPoista
 5. Kiitosta vaan verannan kehuista kaikille tasapuolisesti. Tykkäänkin että on meidän talon kivoin "huone", jos en ota muovimattoo lukuun, jonka joskus joku viisas on pistäny :P Joskus sitten katellaan siihen lautalattiaa ja varmaan eristystäkin, ettei ois ihan kylymä. Siellä tulee tosiaan teetä hörpittyä ja lueskeltua. Viime kesänä oli ompelukone aika pitkään kanssa, vaikka pitikin kauheella roikalla sähköt vetää.

  Viivu, raitapöksyjä meillä käyteltiin ahkerasti. :) Tytöillä taitaa olla viikon verran ikäeroo, mutta meidän Tipunen on mallia mini. Kauhistelin ostaessa noita pisaroita, että mitenkähän ehjänä pysyy, mutta aattelin, että jos ei pysy, niin tilalle sitten jotain muuta, mutta kaikki on ehjänä pysyny.

  U.M, kaivelin spraypullon kellarista (tuoliin meni noin puolitoista pulloo) ja purkissa lukee, että voi maalata puuta, metallia, kiveä, lasia ja kovaa muovia. Toi on muistaakseni Löytötavaratalosta ostettu, suht edullinen maali (Color merkiltään) ja suihku oli ihan ok (joskus halvat räkii). Ainakin sillä sai hyvää pintaa kun jakso ohuita kerroksia suihkia. Pikkusen vetelin hiomapaperilla edellisiä maaleja pois(ei ollu kiiltävä maali), mutta se oli kyllä aika hätänen sutasu, ei tainnu paljon olla virkaa :P

  Marika, itte en kyllä ihan kamalan kaukaa suihki, meillä on kellarin tila sen verran rajallinen, siellä oli kyllä pinkissä maalipölyssä kaikki kun ton tuolin maalasin... Mutta siis vertailukohtaa, että noin puolitoista sprayta meni tohon tuoliin ja mun mielestä pinnasta tuli hyvä. Olis varmaan voinu lisääkin vedellä, mutten kattonu tarpeelliseks. Jos esim. mulla olis sellanen jakkara mitä suuunnittelit maalaavas, niin ehdottomasti maalaisin ne jalat spraylla. Mastonilla tulee hyvää jälkee metallille. Oon erikoistunu spraylla suihkimiseen, kaikkee suihkin mikä ei liiku :D :D

  VastaaPoista