11.3.2010

Pupuneidin hedelmäraesuklaamunat

Tein eilen laktoosittomia suklaamunia pienemmillä muoteilla. Jostain syystä ei oikein nyt irtoo ideaa täytteeseen. Monien hyvien konvehtien täytereseptejä mulla on, mutta en halua tehdä saman makusia mitä jouluna. Ostin Pupuneidin hedelmärakeita (pääsiäiskarkkeja), joita silppusin saksilla ja sotkin sulaan suklaaseen. Tuloksena oli hyvänmakunen mutta sitkonen täyte.
Temperoin nyt suklaan Kinuskikissan ohjeella. Ostin sitä varten digitaalisen paistimittarin. Sulatin suklaan pienissä osissa (50 g kerrallaan), niin homma hoitu suht nopeeta.Tolla satsilla sain aina yhden kerroksen siveltyä ja sitten verrannalle ja uutta satsia sulattaan ja jäähdyttään...siis temperoimaan.... Isommalla määrällä mulla menis varmaan hermo, siis odotella oikeeseen lämpötilaan jäähtymistä.. Nytkin kyllä käytin hyväks sitä muutaman asteen heittoo, että sain nopeemmin aikaseks. Kyllä se suklaa vaan valmiissa munassa oli erilaista, ei sulanu sormiin ja rapsahti purressa. Pinta oli paikka paikoin kyllä jotenkin harmaa, mutta epäilen, että se johtu suklaasta. Kokeilin X-tran halpissuklaata ( Dark chocolate, n.50 snt/100g). Maku oli kyllä mun mielestä ihan ok, mutta just ton harmauden takia tuskin ostan toiste. Kaheksaan pikkumunaan meni 200 g suklaata, liimaukseen ja sisälle sulatin sitten vähän lisää.

Seuraavaks meinaan kokeilla sisään riisimurosuklaasekotusta. Joku vuosi sitten tein mm. harjottelupaikkoihin vietäväks viimesenä päivänä kahville minttukrokanttiriisimuroja, lontoonraesuklaamuroja, mariennesuklaamuroja yms. Nyt näyttää olevan Cittarin "pöljillä päivillä" Maraboun suklaalevyt tarjouksessakin sopivasti.

6 kommenttia:

 1. Täällähän on tapahtunut vaikka mitä sen jälkeen ku viimeksi kävin! Enkelimunia, ihana mekko, saappaiden tuunausta... Suklaamunakokeilujasi lukiessa tulee vesi kielelle... :) Tarvitsee kyllä kärsivällisyyttä tuollainen. Nam, kun viitsisi itsekin kokeilla. Hyvää torstaita!

  VastaaPoista
 2. Mulla on meneillään joku tekemiskausi :D Otan kaiken irti kun mies ei oo reissun päällä.
  Koville ottaa toi munien tekeminen, kun ei itte "voi" muuta kun purasun maistaa. Ehkä se vähän supistaa mielikuvitustakin niitten täytteiden suhteen :P.
  Mukavaa torstaita sullekin Sanna! :)

  VastaaPoista
 3. Sain tänään tietää vinkin täytteeksi. Valkosuklaata ja turkinpippurikarkkeja, jotenkin kai murskataan sulatettuun suklaaseen :) On sitten varmaan nuoremman väen makuun, vink, vink ;)

  VastaaPoista
 4. Muutaman päivän pois ja täällä on tehty vaikka ja mitä :D
  Oot kyllä tosissas panostanu noihin suklaamuniin..uskon,että on herkkua.Kuten nuo luettelemasi riisimurotkin..mun herkkua olis jos sais niin minttukrokantti,slurps! :DLähetätkö maistiaisia..? No ei vaitiskaan :D ;D
  Ihana on tuo tekemäsi mekko.Niitähän näyttää tulevan jo ihan liukuhihnalta..Somat kumpparit ja ihana,ihana pitsilakana!

  VastaaPoista
 5. Äite, arvaa oliko kokeilulistalla jo toi valkosuklaaturkinpippuri :D Luulen, että pönkeen senkin riisumurojen kanssa...tulee rouheempaa silleen.

  Marika, joskus innostun jostain jutusta ja sitten teen sitä hetken ihan innoissani...veikkaan että pääsiäiseen mennessä tulee itte tehdyt suklaamunat jo korvista :D
  Okei, paan sulle yhden tuleen kuoressa :D
  Niin ja voi olla, että mekkotehtailu kestää vaan tän 74/80 cm, isommat sitten ehkä kaupasta :D

  VastaaPoista
 6. Näyttää hyviltä! Ja kiva ku saa täytteeksi laittaa mitä haluaa! :)

  VastaaPoista