22.4.2010

Ruusutarjotin

U.M mietiskeli joku aika sitten (en tietenkään löytäny sitä kohtaa enää hänen blogistaan), että mitäköhän dekupaasais. Pikkupöydän kannen päällystäminen servettitekniikalla siinä vilahti ja mulle välähti, että voisin dekupaasata yhden vintissä pyörineen tarjottimen. Kirpparilta aikaa sitten ostettu, vaneripohjanen, hivenen törkysen olonen tarjotin kahvoilla.
Ilman hiontoja aloin sprayta veteleen, mutta sepä ei nyt sitten tarttunutkaan mitenkään erityisen hyvin. Tulos on joku kuultomaalattu :P. Vaneripohjan muutamat ajan myötä tulleet kököt jäi myöskin näkyviin.

Siirreltiin (sohva painaa noin kolme tonnia :P) verannan järjestystä ja pöydät on nyt silleen, ettei sitä mukia siihen enää laskekaan välillä. Joten ruusutarjotin on nyt kovana tasona sohvalla tarvittaessa.
Pikkusen tekis mieli servettiä kiinnitellä muuallekin. Oon kattelu olohuoneen jatkeen komeron (niitä vanhojen talojen kiinteitä)ovee sillä silmällä...luultavasti dekupaasaan oven kun tulee hyvä servettikuvio vastaan. Mitään niin isoo en oo vielä "servetöinykkään" :D. Pienempiä juttuja kylläkin: verholautaa, komeron oven yläreunaa, peilin"kehykset", Petteri Kaniini rappuun, altakasteluruukkuja ja kaikkia pienen pieniä juttuja vuosien varrella. Tähän tarjottimeen käytin erikeepperi-vesisekotusta, mutta jos jotain isompaa alan, käytän siihen kalustelakkaa.

6 kommenttia:

 1. Oi kuinka hieno tarjotin!Kelpais kyllä mullekkin :D
  Kaikkea sitä Voikin tehdä :) Myös tämä tekniikka on mulle ihan uutta ja sana dekupaasata aivan uusi termi..Toki olen tietoinen tuosta servettipäällystämisestä.Ilmeisesti ei kovinkaan vaikeaa..?Ja jälki ainakin kaunista!Ja uniikkia :)

  p.s.Laita kokonaiskuvaa verannalta.Käsitykseni mukaan on kaunis ja kotoisa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Marika. Joo, ei oo vaikeeta. Ainakin jos on tämmönen suurpiirteinen ihminen :P :D. Ohut servetti menee mielellään helposti ryttyyn sivellessä ja eihän se kyllä ihan ryntyllään nätiltä näytä. Mutta pienet rutut ei mua haittaa, on sitä persoonallista omilla käsillä tekemisen leimaa, mistä taisit kanssa joskus kirjottaa :D :D
  Dekupaasaus taitaa olla mun oma vääntämä siitä hienosta découpage-termistä :P :D Servettitekniikka kait se suomalainen versio on; dekupaasaus vaan kuulostaa hauskemmalle.
  Kuvailen verantaa kuhan saan pestyä sen ja rymsteerattua loppuun (ihan kun se ois iso :D).

  VastaaPoista
 3. Dekupaasaus (heh, hauska sana, täytyy ottaa sanavarastoon)on kivaa. Hieno tuli tarjottimesta! :)

  VastaaPoista
 4. Oi,kivan näkönen tarjotin! Ite olen kokeillut decoupe- lakata servettejä vaan kukkaruukkuihin, ja on kyllä lahjansaajat tykänneetkin! Mutta miksei sillä vois tehdä tosiaan vaikka komeron ovia, tai ihan mitä vaan :)

  VastaaPoista
 5. Heippa hei! Hieno tuli tarjoittimesta degupaasauksella. Täytyypä itse ottaa avainkaappiprojekti työstön alle.. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Kiitos vaan kaikille :)
  Melkein kaiken dekupaasaus tosiaan onnistuu, kunnon lakkapinta kun on päällä, niin pysyy hyvänä. Nyt pitäs vaan löytää taas kivoja servettejä, mulla on säkillinen vanhoja, muttei ne oo enää kivoja...Parin vuoden päästä kun niitä taas kattoo, niin luultavasti sitten taas on :D :D

  VastaaPoista