12.4.2010

Trikoopaidasta ommeltua

Tipun päiväunien aikaan tänään vihdoin sain tätä asiaa eteenpäin. Ostin joskus tossa talvella pari naisten trikoopaitaa kirpparilta, tais olla 1€/kpl. Ostin ne siis ihan sillä mielellä, että voin vähän harjotella ompelemista. Uskaltauduin aikasemmista tuloksista huolimatta asialle ilman kaavaa. Oli mulla mallina yks Tipun farkkumekko, jonka iskin neuloilla paitaan kiinni ja leikkelin reunoja pitkin. Piti vähän kaula-aukkoo muotoilla jälkikäteen. Nyt tää meni ihan melkein mallikelposesti, ei vinksota niin kovin pahasti :D Olkaimen suut jätin taas vaan siksakille, mutta kaula-aukon käänsin, kun se ei ollu kivan näkönen silleen. Trikookangas ei oo ystäväni, vipottaa kääntäessä miten sattuu.Sen takia mieluummin jätän siksakille vaan. Helma on paidan helma, eli sille en tehny mitään. Ainut mikä tossa jäi vähän kaiveleen, että onnistuin tietenkin ton etumuksen (iskälle merkiks miten päin puetaan :D) sydämen ompeleen vähän sivuun. Sisälle pistin pikkusen vanua, on varmaan ekassa pesussa heti köntsällä, mutta siellä on ja pysyy. Pannan tein kanssa.
(ja se blurraustaito hävis johonkin :P)


Huivia yrittelin myös, mutta oli liian nafti pala jäljellä. Eikä se ompelukaan niin onnistunu. Veikka sai kuitenkin kelpo rosvohuivin siitä.


Olis pitäny älytä jättää sydämen ja pannan teot ja käyttää hihat pipan tekoon. Älysin liian myöhään. Ois ollu tosi hyvää materiaalia kevätpipaan, ihanan joustavaa. Nyt mulla on tossa se toinen paita pilkkeinä ja pipan runkoo leikattuna, ei vaan oo yhtä joustavaa ja mukavan tuntusta trikoota. Eiköhän se kuitenkin menettele paremman puutteessa.

5 kommenttia:

 1. Ompa hieno mekko!Nättiä kangasta!ompelitko tuohon kaula-aukkoon jotain nauhaa(onko se kanttinauhaa:D)?Kiva idea täyttää vanulla sydän :)Ja rosvohuivi myös varmaan tarpeeseen.. ;)
  Myöskin kokeilin vastaavaa mekko ompelusta silloin kuin alkeellisen ompelukoneen sain..Ei ollenkaan noin siisti tullut kuin sulla.Ja muistaakseni kaula-aukon kans oli lievää ongelmaa havaittavissa..mutta kyllä se tyttö sitä päälläänkin piti..oli niin pieni vielä ettei osannut protestoida :D :D ja olihan kangas nättiä,se korvaa pahimmat viat.. :D :D

  VastaaPoista
 2. Suloinen mekko suloisella taapertajalla! Sydän kruunaa kivan raitamekon! :=)
  Ja musta ainakin tuntuu toisinaan että parhaat vaatteet syntyy "pikkusen " vapaammalla kädellä kaavat tehden!

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille! :)
  Ei oo mitään nauhaa kaula-aukossa, ihan käänsin vaan. Koitin kyllä miettiä, että mitä siihen tunkisin, muttei ollu mitään sopivaa.
  Jospa munkin "vapaa käsi" vähän kehittys, oon surkee piirtään mitään suoraa, symmetristä tai ylipäätään mitään. Mallista piirtäminenkään ei onnistu. Sain aikanaan somistajan tutkinnon näytössä palautetta, että piirtäminen oli liian hahmotelmamaista...koitin piilotella, etten osaa piirtää (näyteikkunasuunnitelmaa) :P :D (meidän opettaja aina sano, ettei tarvikkaan osata ja sillon kyllä tuntu, että se oli NIIN väärässä :D).Määkin nyt surruutan Tipulle noita mekkoja kun se ei vielä pistä vastaan :D :D

  VastaaPoista
 4. Ihana mekko ja vielä kierrätys materiaalista! Munkin pitää miettiä jotain kivaa itse tehtyä kummitytsylle :)

  VastaaPoista
 5. Kiitti U.M! Oon aina ihastellu muitten kierrätetyistä kankaista tehtyjä juttuja ja nyt tuntuu, että sain ittekin juonen päästä kiinni. :)

  VastaaPoista