5.3.2010

Pikkuhanhet

Tähän ei moni pysty...samasta kaavasta kaks ihan eri mallista hanhee :P
Sain äiteltä joskus viime vuonna Tildan kevät - Ompelua ja askartelua kirjan ja toiveen, että tekisin jotain hällekkin siitä. Olin jo pitkään kattellu, että teen hanhen pyörillä. Kyttäilin sopivia nappeja ja tilasinkin yhdet. Kangas nyt oli vähän tylsä, moneen juttuun jo käytetty (Cittarilta ostettu alepussilakanasetti). Äiten uusien kevätverhojen innottamana kuiteskin ajattelin että teen keittiön ikkunalaudalle (mikäli sinne taimipurkkien joukkoon mitään mahtuis :D) ko. kankaasta pari hanhee. Nappeja olin tietenkin tilannu liian vähän; jostain syystä ajattelin että 2/hanhi piisaa. Kirpparilta löyty sitten sopivan kokosia muovisia ja laitoin ne, vaikkei ne yhtä kivat oo kun puiset.

Noh...muistu taas mieleen, että en oo pienten juttujen ompelija ollenkaan, käsin veivaamalla saa vaan tarpeeks hitaan vauhdin pieniin mutkiin... :D Tulos näkyy kuvasta, ihan eri malliset.

Eihän noita voi mihkään julkisesti laittaa, rinnakkain ainakaan, niin kun olin aatellu. Ja noi renkaat...ompelin ensin, niin eihän niistä mitään tullu, ihan vinksallaan. Pistin sitten kuumaliimalla. On ne edelleenkin vinksallaan, mutta pysyy sentään pystyssä. Oikasin myös siinä, etten tehny nokkaa eri kankaasta, näytti liian monimutkaselta.
Hanhet on nyt meidän verannalla, koitan äitelle tehdä yhden onnistuneemman yksilön, siihen on ne nätit puunapit sitten renkaiks.

5 kommenttia:

 1. Ei kai se mitään haittaa,vaikka ovat vähän erikokoset! Ollaanhan me ihmisetkin! ;) Kyllä ovat söpöt, ja yhtään ei kannata olla häpeissään!

  VastaaPoista
 2. Nuohan on ihan kivat,söpöliinit.Ei pidä olla niin kriittinen omille töilleen.
  Huomasin,että olet liittynyt sivujeni lukijaksi.Kiitos.Toiv.että viihdyt siellä:)

  Aurinkoista viikonloppua:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kilteistä kommenteista. :)
  Sitä kun aina suunnittelu/tekovaiheessa näkee jo sen valmiin mielessään, niin monesti se valmis ei sitten oo ollenkaan sitä mitä on nähny ja sekös harmittaa.

  PikkuBertta, en muista kenen sivujen kautta sun sivuille eksyin, mutta kaikenlaista mielenkiintosta tuntu olevan ja varmasti tulevankin. :)

  VastaaPoista
 4. Olen jo tekemässä tilaa ihanille hanhille :) Onko tuo hylly uusi? vai olenko sen nähnyt, joka tapauksessa hylly on kaunis ja sopii paikkaansa.

  VastaaPoista
 5. Yhden hanhen meinasin sulle tehä, kun on yhdet hienot puunapit :P
  Hylly saatiin viime kesänä savonmuan sukulaisilta tuliaisina ja on myös sieltä heinäkuusta ollu tossa kohtaa :D

  VastaaPoista