9.3.2010

Enkelimunat

Mulla on Äiteltä lainassa kirja Lahjoja rakkaudella. Siinä on vinkkiä silkkiväreillä värjättyihin muniin ja kovasti suunnittelin, että niitä teen tänä vuonna. Nyt sitten kuiteskin pääsiäinen lähenee kovaa vauhtia, eikä mulla oo edellenkään silkkivärejä. Nirsoilen postikulujen kanssa, niin en tilaa. En oo kyllä vaivautunu tutkiin sitäkään, että missä Tampereella myytäs niitä. Ei huvita yhtään lähtee kaupunkiin :P.
No, mietin sitten vaihtoehtosia värjäystapoja ja googlettelin. Osuin Broken Star-blogiin ja sen innottamana (siellä oli värjätty sipulinkuorilla ja mustikalla) päätin kokeilla teessä värjäämistä. Tein tosi vahvan teen ja jätin pussitkin lilluun joukkoon ja laitoin ekat kolme munaa yön yli pöhiseen. Kippo oli ihan täynnä teetä ja päälle laitoin lautasen, että ne pysy uppeluksissa. Pyöräytin välillä, että myös yläpuoleenn tarttu väriä. Tummimmat on ollu yön yli ja vaaleemmat parisen tuntia.
Tildan kevät-kirjassa oli koristeltu munia tarroilla ja koitin kattellakin, ennen jo tota värjäyspuuhaa sopivia tarroja, mutta ei löytyny sopivia. Sitten mietin siirtokuvia, niitä raaputettavia, muttei niitäkään löytyny mistään kivoja. Netin kautta bongasin tylsiä kiekuroita ja tekstejä. Tiimarissa sitten osu silmään enkelisiirtokuvat (alennuksessa tietenkin :D) ja ostin niitä. Vaikka ne onkin vähän turhan synkkiä, siihen verrattuna millasia munia alunperin olin ajatellu tehdä, niin omalla tavallaan ihan kivoja. 


En oikein tiä mihin laittasin ne esille, kun pikkusen ilosemman värinen pääsiäinen meillä kaiken kaikkiaan. Ehkä ne jää tonne kaappiin lasin taa täks pääsiäiseks ainakin.


2 kommenttia:

  1. Oon joskus kuulle että sipulinkuorilla voi värjät munia, mut teepussit ja mustikka oliki ihan uus juttu :) Täytyypä kokeilla...

    VastaaPoista
  2. Äite värjäs joskus muinoin sipulinkuorilla, mutta ei tyhjiks puhallettuja.
    Funtsin tossa, että tuliskohan punajuurella mitään.

    VastaaPoista