12.3.2010

Sekalaista juttua

Reilu viikko sitten sain keittiöön kevätverhot. Tähän mennessä oon vaihtanu keväällä verhot, jotka on ollu kesän ja syksyllä sitten tilalle syksyverhot. Mutta nyt teki mieli oikeita kevätverhoja.
Noh, jotain romanttista ja hempeetä oli mielessä, mutta toisin kävi...verhojen suhteen. Ei ruusut sitten innostanukkaan, eikä sitten vihreetä ja vaaleenpunasta ollu oikein missään kankaissa. Kodin Ykkösessä ainut vähän mieleinen oli tää, mitä nyt sitten ostin. Hippasen on liian tumma, että ois oikein hyvä, mutta koska oli pakkosaadaheti, niin sitä sitten :D
Löytötavaratalosta löyty halpismatoista samaan "sirkusteemaan" sopivat. Ja Hemtexistä sitten vähän hempeempää kaitaliinaa. Patalaput Pentikiltä, aikas kätsyt, käpälän saa sisään niinkun patakintaaseen.
Miesväki haki oksiakin sisälle, kisut kun tulee kunnolla esiin, pajupöheikkö lähtee verannalle. Koivunoksat jää keittiöön ja niihin kanssa sitten jotain pääsiäiskoristetta.Muumien 65-vuotiskeräilymuki sopii kevätväreihin (Hosulia (jota puhuin Hopsuliks, kiitos oikasusta) en oo vielä ostanu, musta se ei oo yhtään kiva. Pitää se vielä hommata, muuten harmittaa jossain vaiheessa...ja kuka ylipäätään on Hosuli...?)

Joulupukki toi hienon keittokirjatelineen. Meillä on kuitenkin tooosi synkkä taso keittiössä ja oon koittanu muulla sitten vaaleentaa sitä vaikutusta. 


Viimein sain aikaseks ostaa uuden talouspaperitelineen, tilasin sen Villa Harmoniesta kun sai ilman postikuluja.Ja sen myötä sitten keittokirjatelinekin sai Mastonia pintaan.

Sitten pitäis saada kevätkuntoon olkkari ja veranta. Olkkari on helppo kun vaihdan vaan kaikki tekstiilit, mutta verannalle olis kiva viritellä jotain uutta. Sitä pitänee vielä muhistella, pääsiäiseks kuitenkin.

Kortteja oon tehny muutaman. Äiten työkaveri oli ottanu talteen kukkapaperia ja sain sen sitten räpellyksiini. Ihan kivaa tolleenkin, mutta pitkästä aikaa teki mieli vanhentaa paperia teellä ja kahvilla (josta muuten sitten varmaan iski se idea niihin teellä värjättyihin muniinkin.)
Paperin vanhentamiseen löysin ohjeen muistaakseni joskus 2004 täältä jostain kun olin kaasona.
2006 olin toisen kerran kaasona ja sillon sitten ihan tein sitä kanssa...ööö...oliks ne nyt aforismilappuja.. :P :D
Tässä kuvassa alempi ihan tavallisena ja päällä oleva on teellä ja kahvilla vanhennettua.
  
Valmiit kortit:

 

Reunat polttelin vesiastian päällä kynttilällä.

 

Sitten vielä loppuun muutama kuva "kummien kansiosta", jota väsään Tipun kummeille. Kiva idea, vaikka itte kehasenkin. Tätä en oo muilta bongannu. Kaikkia skräppimuistojuttujahan tehdään, mutta tässä idea lähtee A4-mapista, johon kummit saa irtolehtiä. Teetän useemman kerran vuodessa ihan oikeita valokuvia ja jakelen niitä sitten asianomasille (halus ne niitä tai ei :D). Pojan kummeille aikanaan tein ekan vuoden  joka kuukausi pienen kortin, jossa oli uusin kuva ja mitat. Nyt halusin sitten käytänöllisemmän, eli kaikki samaan paikkaan. Lupasin tehdä sivuja ekan vuoden, mutta koska otan paljon kuvia, luulen, että jatkossakin teen sivuja. Homma laahaa kyllä pahasti jäljessä, mutta hissukseen teen kyllä. Koristukset ei oo ihmeellisiä, niistähän vois tehdä vaikka kuinka hienoja ja monimutkasia, mutta sellasta en kyllä jaksa. Sivut on leikattu isoista Tiimarin kartongeista ja reijitetty. Välillä kirjotan tekstit koneella (ja sillon niistä saa selvää), välillä (kiireessä) omilla harakanvarpailla.

 
(Pienisuuri veljeni eilen kädestä pitäen näytti sen blurraamisen. Kamalan näkönen, mutta tekee sen, mitä haluankin :P)

 
Yhelle kummille liimattiin kummitodistus kansioon ja jossain vaiheessa sitten varmaan Tipun piirrustuksia ja sellasia. :)

Pää kihisee kaikkia juttuja mitä tekis mieli tehdä. Lidlistä lähti mukaan tänään akryylimaaleja, mietin että maalaisinko jotain niihin puutarhakenkiin. Ostin vahingossa viikolla (piti ostaa Suuri Käsityö) jonkun virolaisen käsityölehden ja siinä oli maalattuja kalosseja. En osaa yhtään maalata saati piirtää, niin ehkä ei kannata pilata niitä. Ensin pitää joka tapauksessa siivota ja kaappi on pullollaan suklaata eli suklaamunatalkoita tiedossa. Aurinkoista viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Se on Hosuli! :D Mä haluaisin sen kun muistuttaa rönsyilevällä olemuksellaan itseäni. Tahtoisin myös tuon juhla Muumimukin,tosi kauniit värit mukissa! Hirmu kiva toi kansiojuttu. Jaksaisipa itsekin valokuvia laitella.

  VastaaPoista
 2. :D Hopsuli kuulosti paremmalta :D Pitää tutustua tyyppiin. Ostan sen joka tapauksessa, mutta siitä tulee talvimuki, ei ollu keväinen, niinkun monesti tälleen tuleva muki.

  VastaaPoista
 3. Hui,kuinka sulla on virtaa...täällä kyllä jää heikommat jalkoihin :D Vaikka mukamas itekki niin touhukas on,muttei Nuin Touhukas kuitenkaan :D
  Tai joo,täälläkin pää täynnä ideoita,mutta jää sitten sille idean asteelle..

  Tuo kansio on aivan huippu!Kummit varmasti mielissään.Mää ainakin oisin!

  Ja kyllähän se piristää kummasti, kun vaihtaa tekstiilit keväisempiin..pitäis varmaan itekki investoida jotain..hhmmm..
  Ihana oli se keittokirjapidike kuin myös talouspaperirullateline!

  VastaaPoista
 4. Tuntuu olevan virtaa siihen malliin, että kohta tipahdetaan ja lujaa :P :D Vielä kun sitä virtaa ois kaikkeen tarpeelliseen ja oikeisiin hommiin...

  VastaaPoista