5.3.2010

Lakuvaahtosuklaamunat


Jes! Tästä oon niin innoissaan. Hain eilen postista suklaamunamuotit, jotka tilasin täältä. Viime vuonna joskus pääsiäisen jälkeen jossain näin (varmaan jonkun blogissa) ite tehtyjä suklaamunia. Tottakai halusin ittekin kokeilla. Lähtöajatuksena oli, että saa tehtyä laktoosittomia ja maidottomiakin suklaamunia tarvittaessa. Sisälle saa laitettua kivompia juttuja halutessaan mitä valmiissa yllätysmunissa on. Meinaan varautua yhteen maidottomaan ja gluteenittomaan virpojaan ja täyttää yhden munan jollain sopivilla hedelmäpastilleilla.


Vaikka nyt olin näitä melkein vuoden funtsinu, en ollu ajatellu täytteitä sen kummemmin. Kauppareissulla sitten tänään ihan extempore nappasin vaan kermaa ja valmista lakukastiketta mukaan. Eli näistä munista tuli lusikalla syötävä jälkiruoka. Laitoin lakuvaahtoo sekä pieniin, että isoihin muniin. Tein kumpiakin munia kolmet ja Lidlin Taloussuklaata meni n. 225g. Kolme kerrosta sudin silikonisiveltimellä. Yks iso puolikas (juurikin toi mikä jäi mulle ja kuvattavaks) murtu, mutta pysy kuitenkin kasassa. Hyvin irtosivat vuoasta vaikka ehdin jo tuskaileen, ettei kyllä lähde yhtä hyvin mitä Tupperwaren konvehtivuoasta. Pidin pakastimessa vähän aikaa ennen irrottamista. Koska en temperoinu suklaata (asia mihin pitänee perehtyä) oli syöminen aika sottasta puuhaa kun sormin koski.
 
Pursotin vaahdon ihan nätisti sisään, mutta tässä kappaleessa oli hiven liikaa ja sottaantu toiseen puoleen. Jolla ei kyllä muuta merkitystä oo muuta ku näyttää kuvassa rumalta :D Mitä enempi täytettä, sen parempi tietenkin!

Tehdessä älysin myös, että näitähän voi tehdä karppina kanssa. Prosenttisuklaata ja sisälle vaikka marjarahka.
Tipun synttäreille meinaan väsätä noita pienempiä ja koitan mietiskellä jonkun kiinteemmän sisuksen.

4 kommenttia:

 1. Vielä kerkesin kommentoimaan ennen lähtöä..
  Siis hienoja munia oot tehny!En oo ees tienny,että tommosia muotteja on olemassa ja ihan ite voi tehä :)
  Toisaalta,jos se on kauheeta värkkäämistä ja sotkemista,en ees jaksais keskittyä.. :)Mutta hienoja ovat.Ja varmaan hyviä!

  Hatunnosto edellisen postauksen hanhille!Ihanan persoonallisia.En ikinä pystyis moiseen..
  Ja vielä sanottava,että ihana hylly ilmeisestikkin sangen ihanalla verannalla.

  VastaaPoista
 2. Hieno idea virpomis juttuun. Munat näyttävät hyviltä, en tiennytkään että tuollaisiakin voi tehdä.

  VastaaPoista
 3. Joo, munat tosiaan oli myös hyvänmakusia, jäi mainittematta. Jotain "kökköö" olis tietenkin voinu vaahdon sekaan laittaa, vaikka lakupaloja, mutta se taas jälkiviisaana.
  Marika, tekeminen ei niinkään sottasta, jos hienomotoriikka toimii; mulla tuppas vähän roiskuun...Meinaan sitä temperointia kokeilla, että jos ei sulais sormiin syödessä sitten niin helposti. Enempi menee tekemiseen aikaa, mutta ei mikään monimutkanen juttu.
  Kiitos, tykkään kyllä ittekin tosta hyllystä, joka saatiin kesällä tuliaisina. Kuin myös verannasta, jos ei oteta jonkun fiksun laittamaa muovimattoo huomioon :P Hanhet sen sijaan kirvelee edelleen mun silmiä :D

  VastaaPoista
 4. Nam, tulee vesi kielelle! :)
  Ihanan näköisiä munia, niitä olis ihana maistaa! Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista