24.4.2010

Veranta ja synttärikoristeluita

Haikailin verannalle kevääks/kesäks jotain uutta, mutta toistaseks ei muuta uutta kun kaks pikkusta orvokkia. Toisen laitoin Äiten tekemään keramiikkakippoon/vatiin vai mikskä tota kuuluu sanoo.  Toisen pistin lyhtyyn kun en muuta keksiny. Lyhdyt yleensä paria lukuunottamatta piilottelen näin keväällä, mutta nyt on jääny.

Ulko-ovelta näyttää tältä.
  
Puulaatikot tipautin vierekkäin, enempi kengille tilaa. Nyt kun  niitä taas aletaan säilyttään täällä (talvella liian kylmä). Kranssia en (taaskaan) saanu aikaseks, tai sain, mutta laiskasti vaan taas kieputin tota jonkun virkkaamaa pitsiä ympäri ja eikun oveen.



 
Tää sitten sisältä ulko-ovelle päin. Joku oli pölliny mun vaaleenpunaset kevätmatot! Ihme homma, monessa tavarassa sama juttu :D Ja sitten se joku mokoma vielä palauttaa ne johkin nurkkaan kun on myöhästä. Noi on nyt vanhat keittiön matot. Ne vaihtunee tässä joskus. Kurassahan ne on aika pian eli pesuhommiinkin varmaan pääsee muutaman kerran. Kirpparilta pitäis kytistellä tähän kivat räsymatot. Pistin henkariin (oon joskus kiertäny pesulahenkarin päälle rautalangalla helmiä) kukalliset puutarhahanskatkin esille, jos se innostas kaiveleen kukkamaata.
  
Vasemmalla vadissa on myöskin kuokkaa ja haraa, tosin mallia mini...ostin joskus kirpparilta :D Kyllä niillä jotain kukkaruukkua kaivelee :D. Pajuja en raaskinu vielä heittää menee. Pistin vähän serpentiiniä koristeeks. Viime kesäset jasmiinit (olikohan ne jasmiineja...) oli vintissä pysyny ihan hyvinä, nekin pääsi vielä mukaan. Tohon kannuun yleensä kesällä kerään kukkia tai vähän ajan päästä kyllä jo narsissejakin. Tuolin alla Pojan ekat kumpparit, kokoo 19.
  
Puusohva oli meillä kotona kun olin lapsi. Se on aika räjähtäny, mutta toistaseks ei olla mitään sille vielä tehty. Tai laitoin mää ton ruusukuvion dekupaasaten tohon eteen. Oikeella on kaks entistä yöpöytää, toinen ainakin oli meillä lastenhuoneessa kun olin pieni. Köh...tää reunimmainen on mun louhima...ei oikein hiomakone totellu :P :D Mies hoiteli sitten ton toisen pöydän kun ensin pilasin ekan... Laitettiin ruusunupit ja ruusun kuvat pistin kanssa. Toisesta lyhennettiin jalkoja ja päälle pleksi, niin on yhtenäinen. Arkku on muistaakseni ollu isän kotona muinoin. Se oli alunperin sininen. Siellä on keräyspaperit.

 
Ilmapalloja laittelin tänne kanssa muutaman. Tiimarissa oli tarjouksessa neonpalloja. En ostaessa huomannu, kotona vasta. Ovat yllätykseks paljon paremman värisiä kun tavalliset, semmosia vaaleempia, pastellisempia. Viime vuotiset kynttilät on jo valmiiks vinksallaan. Etualan lyhdyssä on se toinen orvokki.

  
Kärpässienijakkara on ollu Äitellä pienenä. Ikkunan ostin joskus Alfa-kirppikseltä, taakse pistin avaruuskangasta. Se on tossa nyt vähän tuuliajolla.

Lähemmäs kesää kun mennään, vaihtelen ikkunoitten väliin ainakin vielä juttuja ja varmaan jotain muutenkin. Järjestys pysyy syksyyn asti ainakin samana. Muovimatto on se mikä silimää kirvelee.

Huomista silmällä pitäen laitoin keittiön lamppuun "teemaan" sopivia ilmapalloja. Meillä tavallisestikin laitetaan ilmapallot näihin aikoihin, yleensä mun synttäreiks viimestään. Juontanee juurensa siitä, että pienenä mun synttäreillä aina oli pallot puhalletuna. En kyllä yhtään tiedä ja muista että oisko ne sitten vaikka juhlittu justiinsa Vappuna... :D.  Me poksautellaan ne sitten melki heti vappupäivän jälkeen.

 
Olkkarin jatkeen pöydän päälle lamppuun leikkasin Suuri Käsityö-lehden mallin mukaan perhosia läpikuultavasta, kovasta paperista(pätkäs, että mikskä sitä sanotaan). On vähän hailut, mutta tykkään tommosina.
 












11 kommenttia:

  1. Aikas hieno toi keramiikka kippo :D Kylläpä on veranta saanut uuden ilmeen, kalujen siirtely tekee ihmeitä. Kaunista on ei voi muuta sanoa.

    VastaaPoista
  2. Ne eivät ole jasmiineja vaan vanhan puistohortensian oksia, oot kyllä aikas hortonomi ;D

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanista kuvista verannalta!Tiesin,että se on kaunis ja kotoisa! :)
    Piti ihan suurennella ja tuijotella kuvia..paljon ihania yksityiskohtia.Ja kesäisin ikään kuin yksi huone lisää?Tykkään!

    Hyvää syntymäpäivää!

    VastaaPoista
  4. Miten voikin olla noin kaunista! Aivan ihana veranta teillä, ei voi kuin ihailla :)

    Hymyilytti tuo miniatyyrinen kastelukannu tuolla orvokin juurella, aivan mainio :)

    VastaaPoista
  5. Äite, meinasin laittaa hortensia eka, mutta aattelin, ettei se kuitenkaan ollu. Arvasin että oikasu tulee jos meni väärin :P :D

    Kiitos Marika! :) Kesällä tosiaan ovi sisälle on koko ajan auki ja varsinkin minä tykkään oleskella verannalla. Onhan se tietty läpikulkupaikka sisälle ja pihalle, ja kenkäkasat sun muut kurat välillä raastaa hermoja. Harmillisesti on sen verran pieni, että mitään pöytäryhmää tohon ei saa mahdutettua. Tai voishan siihen tietty saadakkin, mutta jonkun tosi pienen ja sitten pitäs luopua arkusta tai muista. Tällä hetkellä oon kuitenkin juminu niihin ja ihan tyytyväinenkin.
    Tiistaina napsahtaa mittariin 34...vielä on lähempänä 30 kun 40 :D :D Vaan ei kauan.

    VastaaPoista
  6. Kiitos toisellekin Marikalle! :) Tykkään noita minijuttuja aina välillä kylvää vaikka sun minne.
    Pitää käydä ens viikolla ajan kanssa tutustumassa sun blogiin.

    VastaaPoista
  7. Minäkin suurentelin kuvia ja ihailin!! Niin söötti veranta!!

    Meillä tulee työn alle tollanen vastaava, tarkoitus tehdä siitä sen verta lämmin että tarkenis ulkovaatteet siellä pitää kesät talvet. Saa nähä onnistuuko aikomus.. toivottavasti!

    Luulenpa muuten, että meillä on ihan sama penkkisohva, puunvärisenä vaan (aikomus on se maalata valkoiseksi mutta vähän hirvittää mitä saan aikaan siitä..).

    VastaaPoista
  8. Voi kuinka kaunista. Tykkään niin väreistä, paljon houkuttelevamman näköinen kuin se niin paljon puhuttu valkoinen. Kivaa kun muistot elää tavaroiden/huonekalujen kautta. Minullakin on tuolla varastossa yksi 50-luvun astiakaapin yläkaappi joka on niin rakas muistoineen lapsuudesta, etten raaski luopua siitä koskaan vaikka sille ei nyt oikeen mitään sopivaa paikkaa ole löytynytkään. Tosi siistin näköistä,ei uskoisi että teillä on monilapsinen perhe ;) Meillä veranta on täynnä vaunua,työkaluja ym. :/

    VastaaPoista
  9. Kiitoksia! :)

    Heli, meillä on kanssa suunnitteilla lämpimäks jossain vaiheessa. Mies haluais justiinsa takkisäilytyksen verannalle, mutta en oo toistaseks lämmenny ajatukselle. Vie liikaa tilaa kaikelta hauskalta :P :D

    Birdiebabe, meillä on muuten niin tylsän väristä (ei kylläkään valkosta), että on mukava kun on yks "huone" missä voi revitellä jos huvittaa.
    Kannattaa pitää astiakaapista kynsin ja hampain kiinni, kyllä sille paikka vielä joskus löytyy! Tykkään kanssa, että huonekaluilla on joku historia ja vielä mukavampi jos se liittyy itteen tai omaan sukuun. Ei meillä oo kun kaks lasta...rattaat on auton peräkontissa ja vaunut justiinsa vietiin edestä pois kellariin (tosi vähällä käytöllä) kun aloin laitteleen...iso kasa kaikenmaailman talviurheiluvälineitä lähti kanssa vinttiin ja autotalliin. Kenkiä löytyy sitten läjäpäin kun mennään peremmälle; epäkäytännöllisestä (ja rumasta) peilikaapista :P :D Olis niin kiva jos sais pidettyä siistinä sisääntulon. Pyrin siihen ja sitten kaikki roju on sadassa kerroksessa siellä peilikaapissa...

    VastaaPoista
  10. Paljon Onnea, nythän ollaankin samanikäisiä.
    Katselin tossa aiempia postauksia ja sinulla on ihana kuisti=)Mulla vaan sellanen eteisen tapainen johon kengät vaan jätetään..

    VastaaPoista
  11. Hupsista, jääny huomaamatta. Kiitos :)
    Meilläkin on sitten sisempänä semmonen kenkien ja takkien jättöpaikka (talvisaikaan). Ei varsinaisesti eteinen, mutten mikskään aulakskaan kutsuis :D

    VastaaPoista