10.5.2010

Äitienpäiväkortit

Pitkällisen pähkäilyn jälkeen poika teki tänä vuonna Äitienpäiväkortit Mummulle ja Mummolle sormivärillä. Kahdella sormenpään painalluksella sydämiä. Joku vuosi tehtiin nupullaan olevia ruusuja sormenpäällä kanssa, mutta äitin piirtämät varret oli vissiin jotenkin epäselvät, koska niitä luultiin ilmapalloiks... :D :D
Poika keksi myös kummallakin omat runot ja kirjotti ne mallista takapuolelle:

Mummo hyppelee
frisbeetä heittelee
suukot jakelee
"Poika" ja "Tipu" hymyilee.

Mummu tömpsyttelee
ulos reippailee
kukat kastelee.
Mummu tykkäilee
"Poikaa" ja "Tipua"
vielä halailee.

Työn alla on eskaritätien runot, pari viikkoo aikaa pusertaa :)

4 kommenttia:

 1. Oih,mikä runoilija teillä siellä onkaan.Muistahan tallentaa nämä runot visusti talteen...ties vaikka aikanaan nousisivat arvoon valtaisaan :D
  Kiva idea nuo sydämmet..saatan varastan idean.Haittaako?

  VastaaPoista
 2. Kiitti Marika kommentista :).
  Poika on aika sanaseppo ollu jo ihan pienestä. Keskittymiskyky on vaan heikohko, että on meillä aina pitempiä projekteja nää tämmöset. Tosin nää ja kaks ekaa tätien runoo synty tosi kivuttomasti yhteen pötköön "runottamalla". Talteen oon laittanu, niinkun aiemmat kesärunot yms.
  Saa "varastaa" sormisydämet, en tiä mistä itte oon sen napannu. Ei mitään havaintoo, että jossain ois ollu, mutta eiköhän se keksitty idea ollu. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana idea! :) Sinä se keksit. Minunkin pitäisi askarrella lasten kanssa enemmän, mutta jotenkin se on aina jäänyt (ehkä tulee liikaa sotkua)! Vaikka toki haluaisin juuri kuvataiteeseen lapsia tutustuttaa. On vaan tyhjäpää ilman mielikuvitusta,en keksi mitään kivaa askarreltavaa vaikka muuten ideoita muulla saralla riittää. Onneksi esikoinen on osapäiväisenä päiväkodissa,saa siellä harjotella :)

  Ja voiko pienen pojan suusta tulla noin huikea runo! Mahtava!

  VastaaPoista
 4. Kiitti Birdiebabe :) Poika oli 3-vuotiaaks kotona ja sillon askarreltiin kyllä enemmän. Päiväkotiin menon jälkeen jotenkin ajatteli, että siellä ne sitten askartelee...eivät kyllä niin paljon mitä toivoin.Mun mielestä antovat liikaa valita, että haluaako askarrella vai leikkiä. Eikä oo kovin innokas tekijä, tai tykkää kyllä tehdä tarvikkeilla omia juttujaan, muttei niinkään mun ideoimia :P Lähinnä me nykyään noita korttihommia tehdään aina tarvittaessa...ei meinaa takapuoli vaan pysyä penkissä kun pikkupätkiä ja mullahan menee hermo, kun tykkään että heti tehdään valmista :P :D Nykyään siis tehdään isommalla aikavälillä kaikki.
  Tipulle en oo vielä antanu edes kynää käteen vaikka aikanaan Poika kyllä oli jo tohon ikään tehny vaikka millä sormiväreillä...sotkua justiinsa karsastan.(Tipu syö itte, niin saa sen takia kuurata monta kertaa päivässä puolet keittiöstä...).Pitäis kyllä siihen ottautua, vaikka kesällä pihassa tai nyt jo kylppärissä.
  Uudessa Suuri Käsityölehdessä oli muuten kiva salkkuidea ja esittelin sen Pojallekin, että jos kesälomalla semmonen värkättäis yhdessä, pitääkin muistaa sitä salkkua katella kirppareilta.

  Pojalta kyllä tipahti nyt noi runot aika vaivattomasti. Systeemi on sellanen, että ohjaan alkuun sen verran, että pyydän runoileen mukavia asioita ja miettiin henkilöä kenestä runoilee, sitten poika alkaa hokeen jotain pätkää ja keksii sille jatkoo. Koko ajan alusta, että siitä muotoutuu kiva kokonaisuus. Ohjailen siinä matkalla sitten jonkin verran, karsin mm. pelleilyjä pois. Poika sanoo pätkän aina alusta asti ja sitten ne asiat tipahtelee sinne loppuun lisäks. On aika tarkka siitä, että ne rimmaa. Mun mielestä ei taas välttämättä niin tarvi. Tän keväiset runot on nyt kaikki vissiin aika lailla tällä samalla "kaavalla" meneviä.

  VastaaPoista