24.5.2010

Terveisiä Saimaalta

Olin la-su melontaretkellä norppia bongaamassa Saimaalla. Lähtö oli Oravista ja kansallispuistomaisemissa melottiin. Oli tosi huonoo tuuria, yhtään norppaa ei meidän porukka nähny. Meitä oli yhteensä ehkä n. 30 ja toisesta porukasta kaks oli nähny norpan uimassa. Kelin puolesta olis pitäny nähdä, mutta ei. Metsähallitus alko merkkaan norppia viime viikolla, niin luultavasti sen takia pysyvät piilommassa.

Retki oli tarkotettu myös alottelijoille, aikasempaa kokemusta ei tarvinnu olla....Melottiin sitten 20 km ja täytyy sanoo, etä siinä oli mulle 20 km liikaa.Pidin peräpäätä (siellä oli useita kokeneita melojia) koko ajan, kaikki keskittyminen meni siihen, että sai sen höskän kulkeen oikeeseen suuntaan ja ylipäätään eteenpäin. Eli jos siellä nyt norppia ois näkyvillä ollu, tuskin olisin niitä edes nähny :P. Muutaman hätäsen kuvan sain nappastua, maisemat oli tosi hienot, mutta eipä se valokuvauskaan oikeen sujunu kun piti tosiaan koittaa pysyä muiden perässä. Niin ja pystyssä...
Perässä tullaan :D


Kun oltiin perillä yöpymissaaressa vannoin että poltan sen vehkeen... Päätin jo matkalla, etten todellakaan melo seuraavana päivänä  kuutta kilsaa takasin lähtöpaikkaan vaan meen venekyydillä :P
Kajakista kun nousin, niin oli koko kroppa tulessa.
  
No, buranan, saunan ja tosi hyvän muikkuillallisen (syötiin päreiltä) jälkeen mieli oli paaaljon parempi. Ja varsinkin kun tiesi, ettei tartte enää ikinä meloo :D. Olin sen verran kipiä illalla, etten  jaksanu valokuvata siellä saaressa mitään, onneks saan kaverilta kuvia.
Tämmösellä sudin meneen...

Oltiin siellä saaressa yötä ja seuraavana aamuna biologi piti meille norppaluennon.
Menin sitten tosiaan venekyydillä takas ja kävin valokuvaamassa mm. voikukkia :D kun odottelin kavereita, jotka melo takasinkin.

Tänä aamuna huomasin, että mun naama on palanu, nenä kesii tosi komeesti :D
Vähän jo suunniteltiin, että jos ens vuonna mentäs veneellä norpparetkelle, sen verran jäi kaiveleen kun ei yhtäkään nähty.
11 kommenttia:

 1. Kyllä se vaan on hyvä että sulla tuota positiivisuutta löytyy :D Toisaalta kun ajattelee niin oli se varmaan kumminkin ihan mukava reissu, ainakin kun ajattelee muutaman kuukauden päästä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä reissusta jäi ihan mukava fiilis, vaikka se melominen olikin sanonko mistä ja syvältä. Helppo olla nyt sitä mieltä kun tietää, ettei koskaan enää erehdy semmoseen sisälle istuun :D Tuli yliarvioitua oma kunto ja kuvittelin, että opin sen tekniikankin suit sait :P

  VastaaPoista
 3. Varmasti upeat ilmat ja maisemat melomiseen, mutta täytyy tunnustaa etten itse kyllä suostuisi moiseen rääkkiin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä sie aika nainen olet,kun tosta vaan ilman kokemusta lähdet 20km melomaan! Uskon todella että saattoi olla olo kuin jyränalle jääneellä ;) Kivat kuvat sait kuitenkin napsastua! =)

  VastaaPoista
 5. :D Jos olisin tienny, että me 20 kilsaa melotaan, en tosiaan ois lähteny. Eikä tarkotus ollu sitä kahtakymppiä meloo. Mutta kun ei näkyny norpan norppaa, niin se opas tietty halus, että ois nähty. Sieltä saarestahan oli sitten tarkotus omatoimisesti lähtee pois aamupäivällä, mutta koska mitään ei nähty, halukkaat sai lähtee oppaan kanssa vielä samaa reittiä takaspäin...eli 40 kilsaa ois tullu yhteensä(ei ehkä niin paljon jos ois norppa näkyny). Mutta ei sille lenkille enää lähteny kukaan alottelija, mua ei ainakaan ois ees huolittu riippakiveks :D :D
  p.s on muuten peukalon hangoissa jättikokoset haavaumat, miten lienen sitä melaakin väärin pidelly :D

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa mielettömän kivalta. luontoa, hyvät ilmat, liikuntaa.. tollasia sais olla enempi, luennot ja kaikki, oikea kokemuksellinen tietopaketti.. Ei sillä mua ei saa veteen millään välineellä (huono uimari ja muutenkin vesi pelkoinen), mutta joku jalkapatikka, leirinuotiot ja luennot vois olla kiva..vaiks Lapissa!

  VastaaPoista
 7. Siinähän oli reissua kerrakseen! Kaikesta huolimatta kuulostaa kyllä hienolta kokemukselta. Harmi, että norpat pysyivät piilossa..

  VastaaPoista
 8. Vau,mikä seikkailu!
  Hurrrja nainen :D
  Harmi tosiaan etteivät norpat näyttäytyneet.

  VastaaPoista
 9. Suosittelen kyllä, jos omaa edes sellasen normaalin peruskunnon. Mulla ei oo minkäänlaista kuntoo (paitsi rapa), koska en tykkää minkään sortin liikunnasta enkä harrasta muuta kun hyötyliikuntaa ja sekin taitaa olla nykyään lähinnä autolle kävely ja autolta pois... :D
  Luulen, että järjestäjä jatkossa koittaa kattoo, että olis ne ekakertalaiset ihan omassa ryhmässään jos mahdollista.

  Sanna-Pauliina, tuolla oli tosiaan niitä saaria, mihin ois siistiä mennä veneellä ja patikoida, syödä eväitä jne. Yöpymissaaressa oli luontopolkuja (pisin 7 tai 8 km), kyllähän siellä kelpais tepastella! On ihan erilaiset maisemat kun esim. tossa Pyhäjärvessä.

  VastaaPoista
 10. Minäki oon kerran käyny melomassa, kylläkin vain muutaman kilometrin mutta rankkaa sekin oli! En uskaltais edes haaveilla noin pitkästä matkasta! Mutta hauskaa melominen kyllä on :)

  VastaaPoista