8.5.2010

Polkavuokaleivokset ja Cappucinokakku

Päivää aikasessa tänä vuonna käytiin toivottelemassa Mummulle (Äitelle) Hyvää Äitienpäivää. Samalla juhlittiin siskon 16-vuotissynttärit.
Tein muffinssit joskus vuosi sitten Aamulehdessä olleen Vuokaleivoksien ohjeen mukaan. Sisälle pistin palan Maraboun Polkasuklaata ja päälle sulatin kaks palaa Mallan tapaan. Päälle piparminttutikkarimurskaa. Vuokaleivoksien ohje on kyllä hyvä, en vaan jaksa sillä usein tehdä kun siinä vaahdotetaan sokeri ja voi...muffinssitaikinan aineet kun voi vaan sekottaa kaikki vaan...Makosia olivat, puolikaskin olis piisannu. 

Yhteishyvän ruokalehdessä oli Cappucinojustokakun ohje, nappasin ideaa siitä ja tein liivateversion ilman uunia. Tarkotus oli tehdä laktoositon ja ostin jo kaikki laktoosittomana. Vaniljarahkan siis tein itte vanilja-aromilla ja vanilliinisokerilla....Maalaisena en älynny, että cappucinojauheessa on maitojauhetta...eli se siitä laktoosittomasta. Onneks pillerien avulla kaikki sai kakkua. :) Harmittaa kun en mitannu laittamaani cappucinojauheen määrää, sitä ois saanu olla enemmän . En siis ostanu mitään annospussipakkausta, mitä ohjeessa oli vaan edullisemman vaihtoehdon "säkissä" :D. Illalla tehdessä cappucino maistu jo vähän liikaakin, mutta tasaantu ja haihtu sitten yön aikana johonkin.

Cappucinojuustokakku

pohja: 
200 g kanelikeksejä
75 g margariinia

täyte:
1 prk vaniljarahkaa/vaniljalla maustettua maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoo
4dl kermaa vaahdotettuna
cappucinojauhetta mausteeksi
sokeria
4 liivatetta
liru cappucinoa liivatteiden liottamiseen

päälle kaakaojauhetta

En oo koskaan kämmänny niin pahasti kun tämän kanssa. Kakku oli ihan vino, toinen reuna oli 5 cm paksu ja toinen 2 cm...Oli vissiin illalla jo unihiekat silmissä kun en älynny...
Tätä pitää kyllä vielä joskus kokeilla ja hurauttaa sitä cappucinojauhetta ihan kunnolla.

Koristeena kolme kukkaa kun meitä oli kolme Äitiä paikalla.


Broileri-persikkapiirakan tein kanssa, mutta siitä en napannu kuvaa. Ohjeen oon joskus gluteenittomana jostain googlettanu, nyt tein Pirkan valmiiseen piirakkapohjaan.

Ihanaa Äitienpäivää kaikille!






12 kommenttia:

  1. Slurps mitä herkkuja!Sinä se osaat.Ja jaksat! :)
    Mää aattelin vain leipasta meille omenapiirakkaa kera vaniljasoosin.Hyväähän se sekin.Mummut varmaan tarjoaa meille jotain muuta herkkua..Ja mikä parasta,meidät on kutsuttu syömään!Kylläpä osaa tällä iällä arvostaa valmiiseen pöytään istumista :D :D

    VastaaPoista
  2. Osaamisesta en menis sanoon ton kakkukämmäilyn perusteella :D Musta on vaan hauska kokeilla erilaisia juttuja, aika harvoin teen samaa montaa kertaa... Omenapiirakka kyllä kuulostaa ihanalle! Oon kyllä sitä mieltä, että paras ruoka on jonkun muun laittamaa ja kun joku muu siivoo jäljet... :D :D Meillä miesväki laittaa huomenna ruuan.

    VastaaPoista
  3. Ohoh kylläpäs onkin mahtunut paljon herkkujuttua yhteen postaukseen! Aloin pyyhkiä kuolaa leukapielistäni jo muffinsien kohdalla :)

    VastaaPoista
  4. Oijoi....olen laihiksella ja herkut maistuis kyllä =))Hauskaa äiteinpäivää.

    VastaaPoista
  5. Kiitos, kiitos :)

    Muffinssit/vuokaleivokset oli kyllä tosi hyviä, mutta aika "tuhteja", ehkä semmosina miniversioina olisivat käytännöllisempiä.
    Ja totuuden nimissä, mun tuli kyllä huono olo kun kotiin päästiin, söin ihan liikaa, oudoksestaan sokeri ja vehnäjauhot ei tehny vatsalle hyvää.
    Seuraavan kerran sitten loppukuusta...:) Paitsi taidan tänään saada jälkkäriks suklaarahkaa :D

    VastaaPoista
  6. Nuohan näyttää hyviltä! :D Itsekin mokailin täytekakun kanssa, ja oikein kunnolla niin ettei koko kakku päätynyt koskaan pöytään. Sinun sentään päätyi pöytään :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos leipomuksista, maistuivat hyviltä ja loput maistuvat vielä tänäänkin :D Täytyy sanoa että olen saanut nauttia monen monta äitienpäivää valmiista tarjoiluista, ihana kun on tuollainen tytär joka jaksaa vaikka on oma perhekkin :D HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ :) :)

    VastaaPoista
  8. Birdiebabe, kävi kyllä mielessä, että ilkeekö sitä kakkua mennessään viedä...perustelin vinouden kyllä sitten sillä, että jos haluaa vähemmän, ottaa sieltä ohuesta päästä ja ja jos enempi, niin paksusta :P :D Toivottavasti sulla oli siten joku plan B...

    Äite, totta kai laittelen Maailman Parhaalle Äitelle!<3

    VastaaPoista
  9. Ihania herkkuja, olet kova tyttö leipomaan! Tuota capucinokakkua olen ajatellut itsekin kokeilla, kiitos myös muista vinkeistä!

    VastaaPoista
  10. Kiitos ja ole hyvä Olivieno :)
    Tässä keväällä vaan tuntuu, että oon kova leipoon kun on aika paljon kaikenlaisia kekkereitä.

    VastaaPoista
  11. Ohje kuulostaa hyvältä. Tällaisen kahvi addiktion mielestä ainakin ;)

    VastaaPoista
  12. Eikun kokeileen sitten Sanna, ja saa tulla kertoon paljon kannattaa laittaa sitä cappucinojauhetta :D

    VastaaPoista