26.8.2010

Hillontapasta ja Tunnustus


Ajattelin tänä vuonna jättää omenahillotouhut tekemättä. Koska se kuumien purkkien kanssa lärääminen on niin nuivaa...muistin kyllä sitten, että ainakin viime vuonna olin pistäny pakastimeen hillot...:D :D

Tänään kuitenkin Tipusen kanssa käytiin keräämässä paidan helmallinen omenoita ja surautin pikasesti hillosokerilla (mittailematta ) yllä olevan satsin omenahilloo tai jotain sen tapasta. Kyllä se siitä sitten kylmässä kiinteyty, ehkä vähän liikaakin...Vasemmanpuoleissa on mausteena minttua ja oikeen puoleisessa kanelia. Sen verran uhrauduin, että otin yhden vohvelin ja maistelin molemmat sen kanssa. Tykkäsin mintusta, oli jotenkin niin erilaisen makunen kun mihin on tottunu. Muut tykkäs enempi kaneliversiosta. Nyt sitten mietin, että pitäskö kuitenkin tehdä pakkaseen pikkusen edes hilloo, näitä vähän erilaisia. Ja millähän muulla vois maustaa...? Omenoita kuitenkin tulee, vaikka aikas ruupuja kaiken kaikkiaan ovatki.

Tähänkin päivään mahtu kiva yllätys; Birdiebabelta sain myös Tunnustuksen.
  
Paljon kiitoksia tästä! :)

7 kommenttia:

  1. Olisipa ihanaa tehdä itsekin omenahilloa. En ole koskaan tehnyt*punastuu nolona*

    VastaaPoista
  2. Kuulun kans joukkoon ku ei oo ikinä teheny omppuhilloa. En oo ikinä ees ajatellu että sekaan vois laittaa jotain ..toi minttu kuulostaa mielenkiintoiselta ja kokeilemisenarvoiselta :)

    Tunnelmallisia kuvia edellisessä postauksessa :)

    VastaaPoista
  3. Kannattaa toki tehdä niitä hilloja, sullahan on siellä ainakin kaksi jotka varmasti syövät niitä :D :D Pakkasessa säilyy maailman tappiin, (melkein),jos siellä vaan on tilaa :D Leipomuksiin voit talvella käyttää, kyllähän noita käyttöpaikkoja löytyy :D

    VastaaPoista
  4. Minttu, vois olla kiva kokeilla...;) Hyvännäköisiä hilloja ovat molemmat!

    VastaaPoista
  5. Olitpas kekseliäs kun hokasit maustaa omenahilloa, sehän on pelkästään aika tylsän makuista...mutta puuronsilmänä tms. käytössä varmaan aika ihkua! tartee munkin tehdä.
    Kiitokset vinkistä :)
    tuksu

    VastaaPoista
  6. Oon kyllä tehnyt omppuhilloa,mutta en koskaan ole maustanut sitä millään.Kiitti vinkistä,voisi kokeilla.

    Meillä omppupuu kukki kauheesti,mutta omenia puussa ei paljoa ole.Ehkä pienen satsin saa hilloa tehtyä.Syötäviksi niistä ei ole.Tosi kirpeitä.

    VastaaPoista
  7. Kiitos kaikille kommenteista!:) Hillosokerilla on niin helppo tehdä, että sen takia määkin varmaan oon uskaltautunu :D
    Pitänee ens viikolla ottautua asiaan taas.

    VastaaPoista