10.8.2010

Liinoja vintiltä

Nyt on sitten ensimmäinen satsi pesty. Eikä haise! Laitoin liinat illalla vatiin Swipen 40:60 (pesuntehostaja, hellävarainen tekstiilien valkaisu- ja kirkastusaine, joka sopii valkoisille ja värillisille tekstiileille)-pesuliuokseen. Seuraavana iltapäivänä kaivelin ne sieltä ylös ja hankasin tahroihin nestemäistä Vanish-tahranpoistoainetta. Lorautin ko. ainetta vielä liinojen sekaan koneeseenkin. Pyöräytin ekana neljässäkympissä (pelkäsin sitä värien leviämistä). Ei levinny, mutta se yks liina nukkas. Laitoin nukkaavan liinan pesupussiin ja laitoin satsin tavallisesti 60 asteeseen. Tahranpoistoainetta en jostain syystä tähän laittanu, olis ehkä kannattanu.  Nukkaavan liinan otin sitten viimeseltä kierrokseltas pois ja pistin loput vielä neljäänkymppiin (kuvittelin, että se nukkaa irtoo niistä). Ei irronnu, koitin nyppiä niitä nyt kuivana sitten pois ja se tarrarulla oli aika hyvä vehje siihen hommaan.
Kaikki tahrat ei lähteny, mutta tää mun suosikkiliina on ihan priima! :)


Tää kanssa ilman tahroja (tai ei ainakaan mitään silmäänpistäviä).Tähän jäi jotain, mutta ei käyttöön vaikuta (ainakaan meillä).


Tää on se nukkaava kaveri. Muutama tahra jäi. Kaunis liina, mutta vähän semmosen mallinen (iso ovaali), että en tiä mihin sen vois laittaa. Nyt äkkiseltään ei näille millekään oo meillä oikein mitään paikkaa. Paitsi tolle ekalle ruusuliinalle.

Tässä on pahimmat tahrat, isoja, tätä on myös parsittu ja yks reikä löytyy. Tästä ei taida kalua enää tulla. Mietin, että jos tän parhaimman kulman hyödyntäis johonkin (ehkä tyynynpääliseen), niin jäis kuitenkin sitten vielä jatkaan taivaltaan. Reunapitsit tietenkin talteen, ne on ehjät ja puhtaat.
  

Siellä jo seuraava satsi lilluu, odottelen, että pesukone vapautuu vähän arkisemmalta pyykiltä ja pääsen niitä myllyttään. Sitten ois vielä muutama peite ja ne vaatteet.
 

4 kommenttia:

 1. Swipen aine on huippuhyvää! Mullakin sitä oli muinoin, kun Koillismaalla oli tuttu Swipe myyjä. Vaan täällä ei oo, eikä siten aineitakan enää ole, joten tavalliset pulverit vaan...
  Mutta hienoja liinoja sulla, upeita! Ihanaa, että liinat jatkavat elämäänsä teillä. Siellä vimtin uumenissa ne ei kyllä ketään ilahduta:)
  Kiitos kun esittelit!
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Oih,kuinka ihania liinoja!
  Kaikki!Varsinkin se sun suosikkiliina :)
  Mullakin on kaapissa eräskin liina joka paikkaansa odottaa...mutten tietenkään raaski hävittää,varsinkaan noita aitoja.Pikku tahrat ei haittaa...
  Seuraavaa satsia innolla odottaen :D

  VastaaPoista
 3. Olen aivan "äimän käkenä" :D :D. Liinathan ovat upeita, ei ne noin hienoilta näyttäneet kun niitä vintistä otin. Kertakaikkisen hyvä juttu että liinat tuli käyttöön, kuinkahan kauan ne ovat siellä vintissä olleet, veikkaisin aikaa kymmennissä vuosissa :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista! :)
  On kyllä munkin mielestä komiat liinat! Harmillisesti se toinen liinasatsi oli sitten huonommassa kunnossa...reikiä, pahoja tahroja eli suurimmaks osaks roskiskamaa. Mutta kyllä sieltä jotain talteenkin jää. Ja sitten vielä ne vaatteet, jipi jipi!
  Tuksu, ei mullakaan sitä Swipen ainetta oo aina kun pullon pohjia mitä Äite mulle tuo :P :D Jostain netistähän varmaan löytys lähin myyjä, niin sillainhan sitä varmaan sais aika kätevästi, vaikkei ennestään tuntiskaan.

  VastaaPoista