21.8.2010

Hommat etenee

Saimpas kun sainkin apteekkarin lipaston eilen yömyöhällä vielä kertaalleen maalattua. Päivänvalossa kattoen sitten siinä ehkä ois ollu vara vielä sutia ja korjailla mutta en sutinu. On nimittän mun maalaamaks yllättävän hyvä! Mulla lopahtaa mielenkiinto jos alan nysvään liiaks. Niin kauan kun sai telalla vedellä niin kaikki meni loistavasti, sitten kun vaihtu pensseliin, niin alko oleen turhan "eläväistä" pintaa :D :D Ostin eilen vielä jonkun mestaripensselin että ei ollu huonosta sudista kiinni vaan ihan sutijasta. Uusia vetimiähän kattelin muutamastakin paikasta, mutta en halua maksaa yhdestä vetimestä mitään 5€/kpl (varsinkin kun niitä ois tarvittu 15). Nyt kun sitten ruuvailin vanhat takas, niin eihän ne kyllä niin sovi ton valkosen kanssa. Silmä kyllä jo tottu, että ei ne enää niin pahoilta näytä. Luultavasti ruuvailen ne vielä jossain vaiheessa irti ja mastonia pintaan.
Ihan ongelmitta en paikoilleen saanu. Olin siis vaan vetäny kauemmaks tosta seinästä ja nyt kun työnsin takasin, niin toisen puolen takajalka irtos...Pojan avustuksella sain kolme Remestä tunkiks ja liimasin jalan paikalleen. Siitä sain laskettua sitten pienen maton päälle, jolla hilasin melkein seinään kiinni. No, en saanu sitä takajalkaa nostettua ahtaan tilan vuoks sen maton päältä. Eli matto myttyyn ja lipaston alle :D :P. Veli tuli onneks käymään ja nosti mulle lipastoo, että sain maton alta...nooh, se jalka tippu taas. Tällä kertaa, pikaliiman sijaan puuliimaa ja lipasto paikoilleen. Ja huom. veli nosti toisella kädellä ja liimas toisella :D :D. Voimattoman naishenkilön elämä on paljon monimutkasempaa ...
 Kesäryijyn tilalle laitoin Äiten mökiltä tuoman pöytäliinan. Harmittaa, kun en keksiny siihen liinaa isompia tuhoomatta  mitään kiinnityssysteemiä, nyt se on vähä hassu.
  
Tämmönen lipasto siis oli ennen maalia...kuvan muistin ottaa siinä vaiheessa kun olin jo irrottanu vetimiä. On se nyt valkeena paljon hienompi, on vaan sellanen olo, ettei se sovi meille :-O. Kaikki tekstiilitkin tuntuu liian räikeiltä kun alkaa miettiin mitä kaitaliinoja sun muita mulla on.

Syksyverhot tuli nyt Jotexilta uudet, niin ne nyt ei oo liian räikeet ainakaan.

Ja ikkunanväliin vaihtu tietenkin kanssa.


Seuraava potilas ois sitten tää.
Murheenkryyni, pitää teippailla...sitten en tiä, pitäskö ovet irrottaa...sisältäkin pitää maalata. Mutta nyt on pakko, se on ihan totaalisen kammottava ton valkosen vierellä nyt :P
Itse asiassa keittiön omituiset vaaleenpunaset seinätkin on nyt erityisen kamalat...vaikken niitä yleensä silleen kattele. Oon vaan aatellu, että sitten joskus remppaillaan keittiö ja siihen asti ihan sama. Seiniä en ala kuiteskaan maalaan, liikaa vanhoja sähköjohtoja jne.

Nyt on siis syksy keittiössäkin! :)

7 kommenttia:

 1. Siis ihana lipasto!!
  Ja vitriinikaapista tulee yhtä ihana,ellei ihanampikin!!
  Hyvin osaat...mää en oo ollenkaan noin tarkka vaan kaikki on hyvin itsetehdyn näköistä..ja sen tosiaan huomaa :)
  Tunnelmallisia kuvia verannalta ed.postauksessa!
  Ja vielä siitä äitiyspakkauksesta josta oli kerran puhetta,oikeassa olit,ruotsissa ei pakkauksia ollut,vain äitiysraha.

  VastaaPoista
 2. Tulikin kaunis tuosta kaapista!! kyllä kannattaa vaan maalata! samoin tuosta toisestakin tulee ihana, kun vaan jaksat nähdä vaivaa:)

  VastaaPoista
 3. Ihana tuli tosta apteekkarista.

  Mulla oli tollanen joskus. Se oli aikana ennen kuin keksin ton maalailun ihmeitä tekevän vaikutuksen.... mä siis annoin sen lipaston pois. Voi että mua välillä niin kyrsii kun oon sellanen hätäilijä kaikessa.. tilalle oon sit hilannu noita ikean kamoja, ihan silkkaa mitälie levyä ovat ja tollasen puisen aarteen annoin veks, nyyh!! No, syy miksi annoin oli oikeastaan se, että meillä ne laatikoiden etulevyt ei pysyny sitten yhtään kunnolla kiinni ja meni miljoona kertaa hermot. Mies niitä liimaili ja kaikkee moneen kertaan mutta aina ne irtos. Joten koitan muistella sitä asiaa joka kerta kun alkaa harmittaa se että annoin lipaston pois....

  VastaaPoista
 4. Mulla on samanlainen lipasto, joka saa vaalennuskäsittelyn ja jossain vaiheessa. Olen sen ostanut aikoinaan puuvalmiina ja itse käsitellyt tummaksi. Hyvin on palvellut meillä. Syö sisäänsä kaikenlaista pikkutavaraa pois silmistä :):) Lukijaksesikin ilmottauduin.

  VastaaPoista
 5. Marika, kiitos! :) Siis kyllä on toikin lipasto ihan itte tehdyn näkönen :D No en mää sitten ihan väärin muistanu, on jotain jääny lukiessa päähänkin..siis meinaan tota äitiyspakkaushommaa.

  Liisa, pitele peukkuja, että jaksan nähdä vaivaa! Ei vaan, Mies on luvannu keittiön pöydälle muutosta (tosin en oo varma ollaanko taas puhuttu samasta vuodesta :D)viimein, niin koitan saada nää muut motivaattoriks siihen :)

  Heli, tää meidän apteekkari temppuaa kanssa. Ei kyllä etulevyt irtoile, mutta jotkut laatikot ei aukee loppuun saakka...se on raivostuttavaa kun pitää käsi työntää kolosta sisään ja kaivaa haluamaansa. Ei kyllä onneks sellaset laatikot, missä on tärkeitä ja usein tarvittavia juttuja. Eli ei oo hermo ihan niin vielä menny, että oisin hävittämistä aatellu. Ja nythän se saa paljon taas anteeks kun on uuden näkönen :)

  Tervetuloo Seija! Pikasesti kävin kurkkaan, että sullakin on blogi. Pitää käydä kattelemassa lisää!
  Lipasto tosiaan imee sisäänsä kaikennäköstä pikkutavaraa...välillä mietin, että onkohan ne kaikki nyt ihan pakko säilyttää...:P :D

  VastaaPoista
 6. Malttia sen kaapin kanssa, rauhassa maalailet ja teippailet ettei tarvitse katua. Lasista lähtee maali hyvin astianpesuaineella ja handyllä :D Mulla on sellanen jos sulla ei ole.Käyn hakemassa sitä samaa maalia kun sulla on,pappahan lähtee sinne Suomussalmelle. Tarttis vähän keittiön pöytää uudistaa ja tuolit :D

  VastaaPoista
 7. Joo, joo Äite...Noita laseja kyllä jo murehdin etukäteen, AINA lipsuu sitä maalia jostain lokosesta. Ja mulla oli sulta saatu handy, vaan eipä oo näkyny jokuseen vuoteen...Yritän nyt vaan miettiä, että miten ton maalaan, koittasko ensin ulkopuolelta, niin ei tarvis sisällyksen olla evakossa niin kauan...en nimittäin ees tiä missä se evakko on...Meinasin kutsua meidät teille pe-la yöks, mutta en sitten kutsukkaan jos sulla on maalausprojektit mielessä.

  VastaaPoista