10.8.2010

Kynttiläaika!

Kesällä tulee tosi vähän poltettua kynttilöitä vaikka niitä onkin esillä. Mutta nyt kun illat on jo tosi pimeitä, niin kyllä palaa!
Eilen ostetusta toisesta leipävuoasta tuli "kynttilänjalka". Mulla on sellanen kovamuovinen kirjainsabluuna, joka ei taipunu tohon vuoan reunaan niin, että olisin siitä voinu suoraan tehdä. Tein siis ensin paperille sillä muovisabluunalla ja leikkasin sitten paperista toisen sabluunan. Jaks, mitä hommaa...ainakin puolipimeessä olkkarissa yömyöhällä :P :D  Akryylimaalilla sitten töpöttelin kirjaimet.
Kattelin jo netistä kirjainsabluunoita, jos ostas. Keksin muutaman muunkin paikan mihin vois kirjotella juttuja.
Vuoassa on siis ihan oikeet kynttilänjalat, jotka on vaan peitelty noilla tammenterhoilla. Tukevampi silleen. Ensin ajattelin suolaa ja sitten mulla on jossain sellasta kirkasta koristemurskaakin, mutta kaiken kaikkiaan syksysempi näin. Pitää Terveyskeskuksen mäestä hakee lisää noita terhoja syksymmällä.

Eilen illalla tosiaan ehdin istahtaan olkkarissakin ja tuli telkastakin jotain katottavaa.
Kynttilöitä palo useemmassa paikassa. 


"Jouluvalot" on hakusessa. Siis niitä koristevaloja. Ei oo vielä tullu kauppoihin. Löytöliiterissä oli, mutta hervottoman hintaset ja halvat oli vihreet :P. Pistäsin makkariin yövaloks, pimeessä en nää kaivella tuttia. Viime vuonna palo elokuusta huhtikuulle, muistaakseni. Tulivat kyllä tiensä päähänkin sitten :D

 

Ulos en oo kauheesti innostunu vielä laitteleen.Pitää ensin täydentää kynttilävarastojakin.

  

Tänään mietin pitkästä aikaa vakavissaan, että pitäskö tehdä pitkästä aikaa itte kynttilöitä. Mulla on niitä edellistekemiskerrankin tekeleitä vielä polttamatta, johtuen että en oo pöytäkynttiläihminen...jos antaskin vaan kaikille lahjaks...:D :D
 
11 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana kynttiläjuttu! KIITOS! Aika vähän mullakin on palanut...vaikka olen kynttiläihminen kertakaikkiaan. Niin, noi "jouluvalot". Mulla palaa kolmatta vuotta airamin pikkuiset valot(40lamppua),wessan kynttiälyhdyssä. ne on ihanat vaaleanpunaisessa lyhdyssä. ja palavat siis yötä-päivää ja kesää-talvea...en muista yhtään mitä maksoivat, Bauhausista ne ostin...wessasta on semmonen "lasitiilikkuna" makkariin ja siinä se loistaa yövaloa meille :)
  Tiedäthän(?), että Riihimäeltä (kynttilätie9), tehtaanmyymälästä, saa sikahalvalla kynttilöitä. Myyvät kilokaupalla antiikkikynttilöitä, ruskeissa laatikoissa:) multa paloi viime talven aikaa kaksi 7 kilon laatikkoa:)sieltä saa myös halvalla, siis HALVALLA lautasliinoja:) käyn siellä sillon-tällön...ihan niinku mielenterveysretkellä:)
  Suosittelen!
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat nuo kynttilät tuossa vuuassa, ja tammenterhot on just hienoja!! Mä en ole vielä ryhtynyt sytyttelemään kynttilöitä. Toisaalta vois, mutta kun alkoi vasta kesäloma niin ei raaski :))
  Ja täytyykin käydä tsekkaamassa tuo Tuksun mainitsema Riihimäen paikka, teen vaikkapa lomareissun sinne!

  VastaaPoista
 3. Oikein tässä piristyy kun kynttilä aika taas tulee. On meilläkin jo kynttilät palanut, ukkosen takia :D

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon Tuksu vinkeistä! :) Pitäsköhän mun sijottaa Airameihin (en kyllä yhtään edes muista mitkä ne edelliset oli), niin olis toivottavasti vähän pitempi ikäset. Joku tommonen Lyhtyvalo- tai lintuhäkkiviritelmä mulla on ollu ajatuksena tonne makkariin. Voi vaan taas olla, että pikasesti heitän valosarjan verholautaan ja se on siinä :D Riihimäen tehtaanmyymälä on kyllä mulle ihan uus juttu :-O, pakko päästä!! Eipä tota motaria sinne kauheen kauan ajele.

  Kiva kun poikkesit Haltiakummi! :) Niinkun sulla on se kesäloma, niin ei ainakaan nyt heti alkuun kannata alkaa syksyfiilisteleen, ehtii vielä moneen kertaan.

  Äite, koska me lähdetään Riihimäelle??? Tai koska mää lähden ja lapset tulee teille? ;D

  VastaaPoista
 6. Vastaan tuohon ensimmäiseen, loppukuusta voitais mennä ;D

  VastaaPoista
 7. Ihanaa kynttilä aikaa :)
  Niin kaunista ja erittäin tunnelmallista!Minäkin jo niin haluaisin,mutta syssymmällä sitten..kun koti saadaan kuntoon.
  Nyt täällä ei mahu ees kunnolla kääntymään..

  VastaaPoista
 8. Joo, kyllä nyt on aika kynttilät kaivella esiin! Vaikka vielä viikko sitte vastustin kovasti ajatusta syksyn tulosta... mut nyt alkaa jo hieman syksyttää. Hieno tuli tuosta leipävuoasta. Ootko tilannu netistä nuo kirjainsapluunat? En oo missään törmänny semmosiin ja olis kans paljo kirjoteltavaa :)

  VastaaPoista
 9. Äite, palataan asiaan kuhan tässä nyt taas näkee nää systeemit.

  Marika, mulla ei kyllä ehkä hermo kestäs tommosta. Tai kestäshän se kun ois pakko. Sitten kun on valmista, niin sitten Wohoo! :)

  Sari, mulle tuli toi sabluuna jossain askartelukerhopaketissa joku vuosi takaperin. Nyt kattelin, että semmosesta kun donno.fi löytys aika kivoilla fonteilla. Ilmasiahan ne ei oo mutta eipä tässä maailmassa mikään. Kaits sitä yhen tai kaks raaskii :)

  VastaaPoista
 10. Tämä blogi on mulla jäänyt ihan huomaamatta, kaunista kertakaikkiaan ,kiva kun vierailit blogissani, tervetuloa uudestaan.

  VastaaPoista
 11. Kiitti Liisa käynnistä! Käyn sun joka postauksen aina kurkkimassa :)

  VastaaPoista