4.8.2010

Pelkokerroin-synttärit

Tänään oli Pojan 7-vee kaverisynttärit. Paikalle pääsi 7 kaveria. Ohjelmassa oli siis herkuttelua ja kilpailuita Pelkokerroin-tyyliin. Koskahan oppisin, ettei noi lapset syö paljon mitään...lähinnä karkkia :D :D Meillä vedellään varmaan loppuviikko liskon silmiä ja suolikätköjä :D
Jännitystä päivään toi, että meiltä meni puolilta päivin sähköt...saatiin ne illalla vähän ennen seiskaa takas. Onneks mulla oli apureita, jotka kävi Tampereella paisteluhommissa!

Menu oli siis tämä:
 • Kuivattuja kierrematoja (Raffeleita)
 • Myrkkymustekalarenkaita (Hotrodeja)
 • Kompostimatoja (colamatoja)
 • Sammakonkutupoppareita (olin lapusta unohtanut sammakon...:D) (vihreeks värjätyllä margariinilla höystettyjä popcorneja)

 •  Suolikätköjä ( nakkikätköjä perusversiona valmiista lehtitaikinasta sekä perunapohjasella taikinalla gluteenittomana ja maidottomana)
 •  Ötökkämuffinsseja (vattumuffinsseja tomusokerikuorrutteella, tavallisina ja gluteenittomina & maidottomina versioina)

 • Suoliskon silmiä (cakepopseja feikkidominoista, päällä candymeltsiä ja gluteenittomat ja maidottomat versiot banaanikaakaomuffinsseista ja vattuhillosta, päällä sokerimassaa) 

 • Hain ikeniä (vesimelonin viipaleita)

 • Kakku/torttu (  gluteenittomasta kääretorttulevystä, välissä vattuhilloo, banaania ja Soya-suklaavanukasta. Päällä sokerimassaa, johon huitelin pronssikimalletta. Tikkarit siks noin hassusti, kun Ikean kupu oli liian matala)

Juomina tarjottiin Muurahaisen pissaa (jaffaa), Rupisammakon limaa (jotain lime-limppaa), Merivettä (spritee) ja Hyttysen verta (vattumehua).

  
(jugurttipönikän unohdin kuvaan, siinä oli jääpaloja joissa oli sisällä vattuja).

Toivottavasti muistan myös joskus sen, että tomusokerikuorrute kuivahtaa kovaks...kuorrutin muffinssit aiemmin päivällä ja tunti ennen tarjoilua laittelin sokerimassasta nyhertämiäni ötököitä (ei oo mun juttu, liian pientä!) niitten päälle. Eihän ne tiety mitään pysyny kun se kuorrute oli kova..luisuvat vaan...:P

Maidottomiin ja gluteenittomiin cakepopseihin löysin ohjetta täältä
Suolikätköjen perunapohjaseen "allergiataikinaan" löysin kanssa vinkkiä jostain keskustelupalstalta, mutten enää löytäny mistä.

Ohjelmana oli siis kilpailuita kolme kappaletta. Aika lailla siihen tyyliin, mitä suunnittelin aiemmin. Ekana syötiin Amazonin viidakon vihreitä matoja. Nopein voitti. Madot oli siis gluteenittomia, vihreiks värjättyä spagettia.
Tokana tongittiin nappia silmät sidottuina jugurttipönikästä spagetin, liivatemöykkyjen, matojen ja hyönteisten seasta. Tätä jouduttiin kesken kisan helpottaan ja kaikki sai ottaa huivin pois. Kevyt nappi aika hyvin sukelsi siellä mönjässä. Tässä ei-kaiveltu versio:
  
Kaivelun jälkeen toi oli ihan sössöö.

Kolmantena piti mennä pimeeseen (kynttilälyhdyn valo)puukellariin ettiin hampaita. Avuks sai ottaa otsalampun jos halus. Hampaat oli arkussa ötököitten seassa. Kun hampaat löyty, piti tulla takas ylös, laittaa hampaat kuppiin ja hajottaa ilmapallo. Tässä otettiin aikaa ja nopein taas voitti. Hampaat sai syödä kun pallo oli hajotettu :D

Viimesellä puolituntisella osa porukkaa meni vielä pullonpyöritystä. Kilpailuihin ei menny niin kauan mitä aattelin ja alko oleen semmosta huliviliä meininkiä. Äkkiseltään en keksiny muuta kun ton pullonpyörityksen.

Mukavaa oli. Ulkona ei oltu kun oli niin märkää, mutta sisällä pysty kaiken tekeen mitä oli tarkotuskin. Kiitos vielä apulaisille, ilman teitä ei ois onnistunu! <3

5 kommenttia:

 1. Voi Herranen Aika! Oletpas järjestänyt oikein EÄLÄMYS-synttärit! IHANAT! lapset muistaa varmasti nuo juhlat pitkään! Paljon vaivaa! ja vielä enemmän ILOA!
  kiitos, kun sain olla minäkin mukana, lasten ilo kuului tänne asti :)
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Tuksu, joo, kyllähän näissä vaivaa oli, mutta kivaa sellasta! Nyt jo mietin, että keksinkö ens vuodeks mitään...:D. Sen verran poikki olin illalla, että alakerrassa oli vahingossa täysvalaistus koko yön päällä...

  VastaaPoista
 3. Siis WAU mitkä synttärit!
  Ihailtavaa panostusta äidiltä,oon sanonut sen varmaan aiemminkin :)
  Uskompa että teillä on siellä tyytyväinen Poika! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitti Marika :)
  Poika on kyllä kiitelly moneen kertaan jälkikäteen, mikä on mukavaa. Hauska oli huomata kuinka äkkiä lapset lähtee mukaan juttuun, juomaa kun pyysivät lisää, niin pyysivät merivettä ja hyttysen verta eikä kukaan mehua tai spritee :)

  VastaaPoista
 5. Täällähän on vallan upeita Halloween ideoita lisää! Mutta miten olet tehnyt nuo cakepopsit? Mitä on candymelts ja saako kaupasta pronssikimalletta :o)?

  Paula

  VastaaPoista