28.3.2010

1-vuotissynttäritarjoilut

Tänään juotiin pienellä porukalla (11 vierasta) Tipun synttärikahvit. Suolasena oli Lohipiirakkaa, jonka ohjeen löysin Kinuskikissalta. Ohje oli siis Savusiikapiirakkaan, mutta koska ei siikaa ollu, ostin marinoitua lohta, jonka paistoin. Tein myös pohjasta gluteenittoman, eli korvailin gluteenittomilla jauhoilla ja kaurahiutaleilla.
Koristeet painettu kurkusta piparimuoteilla.

Ullalta  nappasin Kotiin paluu-piirakan ohjeen. Aurajuuston jätin pois ja tein pohjasta gluteenittoman. 
Ja kolmantena sitten Karppipalstan resepteistä Vyötärönmetsästäjän pizzapohjan ohje, johon laitoin meidän perinteisen pizzan täytteen (jauhelihaa, tonnikalaa ja tomaattimurskaa). Tää kanssa gluteenittomana.


Karppia oli myös viritelty Villa Hakkarin suklaakakku, johon tein lisäkerroksen vatuista ja kermasta. Eli tuloksena oli siis vattusuklaakaakku. Bambin piirsin piparimuotista paperille ja pursottelin leivinpaperille alta mallia mukaillen. Sydämet vapaalla kädellä (ei varmaan huomaa :D).


Juhlat ei oo mitään ilman muffinsseja. Tein taas näitä minikokosia. Isommat on gluteenittomia. Sitruuna-inkiväärimuffinssien ohje Kinuskikissalta. Sen verran tein oman pään mukaan, että inkiväärin raastoin "tuoreesta" pakastimen kätköistä. Olis saanu laittaa enemmän. Lemon curdin laitoin jo ennen paistoo sisälle. En suosittele, tahmas vuoat piloille, muffinssit repeili kun koitti irrottaa paperista. Pakastin ja revin paperivuoat jäisinä irti. Päällä tuorejuusto-tomusokerikuorrutus.
  
Suklaamunissa sisällä mansikkavaahtokarkkilevitettä (Cittarin amerikkahyllystä). Valkosuklaamunista tein "veneet". Kummatkin oli mun mielestä hyviä. Vaahtokarkkilevite ei ollu niin makeeta mitä ajattelin etukäteen.



Vaaleitten piparien ohje kanssa Elämä makeaksi-blogista.


Täytekakku oli taas jotain muuta mitä ajattelin. Tein pohjat kääretorttupohjista, että sain gluteenittoman. Värjäsin yhden pellillisen kaakaolla ja toisen vaaleenpunasella värillä. No, sitä ei kyllä syödessä erityisemmin huomannu. Välissä oli myös yks mansikkamarenkilevy, joka oli ilmeisesti sulanu, koska ei siitäkään havaintoo.
Unohdin, että olin tehny mansikkamarenkeja Mallan innottamana. Eli läiskin ne sitten kun olin jo tunkenu kaikkee muuta sälää reunat väärälleen...Idea oli taas jokseenkin hieno, mutta toteutus jotain muuta :D :D Ja kerma ei käyttäydy näissä käsissä toivotulla tavalla. Pakko olla välineissä vika :D 
Maku oli kuitenkin hyvä, se on pääasia. Välissä oli kermavaahtoo, kuningatarhilloo ja banaania. Aika perussettiä.

Loppuun vielä kuva sokeripaloista, joita sokeria käyttävät sukulaiset vihaa :D. Näissä nyt oli sentään ihan mini nomparelli sokerikuorrutteen lisäks...


Pitää tänään vielä santsikierros vetästä, huomenna palaan ruotuun.




10 kommenttia:

  1. Voi miten ihania herkkuja oot tehny!!!

    että sä jaksatkii väkertää :)

    VastaaPoista
  2. Siis kertakaikkisen Upeat tarjoilut!Monenmoista suolaista ja makeaa..onko sulla keliakia?Tai ainakin ihan lähipiirissä varmaan?Ja entäs tuo maitopuoli?Olen ennenkin kiinnittänyt huomiota jutuissasi noihin erityisruokavalioihin..Oma haasteensa sekin!
    Mutta suklaapursotukset näkyy onnistuvan hyvin.Ihan vapaalta kädeltäkin ja Bambin kyllä bambiksi tunnistaa.Hienoja!Varsinkin täytekakun perhonen!Kaikki on niin ihanan hempukan vaaleanpunaista!Tuon tuorejuustotomusokerin ohjeen haluaisin..siis missä suhteessa ja tuliko muuta,pliis?Ja loppuun vielä eriyismaininta sokeripaloista:Empä oo ennen moista nähny,niin sulosia! :)

    VastaaPoista
  3. Upeat herkut olet tehnyt, todella näyttää että olet nähnyt vaivaa! :) Kyllä tuollaiseen pöytään mielellään istuisi.

    VastaaPoista
  4. Onne yksi vuotiaalle! Ihania herkkuja oot tehny! :)

    VastaaPoista
  5. Vesi herahti kielelleni katsellessani noita ihania herkkuja! =)

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia vaan kaikille :) Tykkään laitella synttäreitä. Seuraavaks on sitten on omat ja pojan ehdotus oli, että prinsessakakku olis hyvä. Saas nähdä :D.
    Marika, ei oo mulla keliakiaa, anopilla on ja sitten pojan eskarikavereilla muutamalla. Jos teen vaan omalle porukalle, pitää tehdä hylana. Nyt näistä oli melkein kaikki laktoosittomia.
    Tuorejuustokuorrutuksen ohjeen oon ottanu joskus n. vuosi sitten talteen jostain Aamulehden liitteestä. Tomusokeria kyllä pistän enempi, että tulee kunnolla tanakkaa ja pursotettavaa. Voi olla että mun talteen ottama muistisääntö 1 dl=60 g tomusokeria on väärä, mutta lisää sen verran, että tulee omasta mielestä sopivaa. Eli:
    125 g maustamatonta tuorejuustoa
    40 g voita
    75 g tomusokeria
    1/2 rkl appelsiini- tai sitruunamehua
    (elintarvikeväriä)

    -Voi ja tuorejuusto vatkataan ilmavaksi seokseksi. Lisätään tomusokeri ja mehu. Halutessa voi maustaa vanilliinisokerilla.

    Joskus oon laittanu kaakaojauhetta kanssa, tulee tosi hyviä! Ja miettiny, että vois laittaa vai oisinko laittanukki (ei voi muistaa :D) appelsiinituorejuustoo maustamattoman sijaan. Ilman väriä on mun mielestä aika ruman kellertävä :P.

    Oon ihastunu noihin koristeltuihin sokeripaloihin, joskus aikoja sitten jossain blogissa nähny. Tommonen sokerikuorrute sulaa mukavammin kun esim. itsenäisyyspäiväks tehdyt lumihiutalesokerit... :D

    VastaaPoista
  7. Kiitos!
    Haasteensa tosiaan noissa erityisruokavaloissakin..Onnellinen olen ettei meillä suurempia rajoituksia.Vähälaktoosista kuitenkin suosin Tuulihatun vuoksi ja mun äidillä on ihan diagnosoitu laktoosi-intoleranssi.Tuo keliakia on oikeesti kurja seuralainen..vaikkakin sanovat,että kaikkeen tottuu,jopa siihen :)

    Kiitos tosiaan ohjeesta.Sitä on pakko kokeilla joku kerta.

    Niin ja Onnea tietysti Tipulle! :)

    VastaaPoista
  8. Ole hyvä ja kiitos! :)

    Hylahommat menee vielä aika helpolla, koska kaupasta saa niin paljon hylana kaikkee. Laktoosittomana sitten onkin jo rajotetumpaa, pitää soveltaa aika tavalla. Ja se keliakia. No, kaikki jauhothan tietty voi vaan vaihtaa gluteenittomaan versioon, mutta onhan se rakenne sitten aina eri mitä se olis ei-gluteenittomana.
    Ja tottuu tosiaan, itte oon nyt n. 8 kk ollu vähähiilihydraattisella ruokavaliolla ja en syö käytännössä viljaa ollenkaan tai jos syön, niin hyvin pieniä määriä ja harvoin ja ei oo ongelmaa. Vaikka kuvittelin, että en pysty oleen ilman ruisleipää päivääkään. :)

    VastaaPoista
  9. Täytyy ihan rehellisesti sanoa että kaikki oli tosi herrrrkullista. Kiitos viimeisestä :D

    VastaaPoista
  10. Joo Äite ja ihan puolueettomana :D :D Kiitti vaan sinnekki! Lahja on tosi mieleinen Tipulle, toisen jemmasin kirjahyllyyn "kasvun varalle".

    VastaaPoista