8.8.2010

Möksällä osa 2

Mökin pihalla otetut kuvat jatkuu...


Ukkonenkin kävi aika hollilla ja nyt ehdin kyttään salamoita kameran kanssa.Mutta, ne mitä välähti, välähti matalalla puiden takana ja kuvat jäi ottamatta vaikka kuinka toinen silmä krampissa odottelin :D



Kotimatkalla kurvasin tien poskeen pikasesti nappaan muutaman kuvan. Olis noita kauroja pitäny jaksaa tähtäillä vähän pitempään. Oli kuitenkin sen verran myöhä, että piti joutua kotiin.



Ehdin mökillä vähän muutakin kun ottaan valokuvia. Pääsin pönkiin Äiten kanssa vinttiä! Jee! Kerrankin pääsin kaiveleen vanhaa tavaraa, tähän asti oon vaan lueskellu kun muut on kaivellu millon vinttejä ja millon talon alusia ja löytäny kaikkee kivaa. Äitelle löyty toooosi vanhoja kakkuvuokia, oranssipunanen kattila ja Arabian alustasseja. Mää otin kirjottuja pöytäliinoja, muutaman sängyn peitteen ja vaatteita. Suurin osa vaatteista (mun Mummun ja Papan vanhoja) on sellasia, etten todellakaan pidä mitään semmosia eikä mieskään pidä. Noin niinkun värien puolesta ja Mies ei tyylin :D. Jostain syystä halusin kuitenkin ne muistoks ja ajatuksena, että jos joskus on jotain naamiaista tai sellasta, niin löytys ittellä jotain vanhempaa kaliiperia olevaa vaatetta. Yks Luhdan anorakki on, 60-70-luvulta jota kyllä meinaan pitää jos saan sen siihen kuntoon. Kaikissa noissa tekstiileissä on meinaan hajua, joka ei kyllä välttämättä lähde pois. Liinoissa ainakin myös tahroja. Siks en niitä nyt kuvaillukkaan, vaan koitan eka saako niistä salonkikelposia. Jos jollain on vinkkiä, millä saa poistettua sitä kosteeta vintin/kellarin hajua, niin vinkkejä otan kiitollisena vastaan! :) Yks nätin värinen räsymattokin lähti meille. Paikkaa sille ei vielä oo, mutta jonain päivänä kyllä!
Lisäks lähti mukaan tavaraa. Osasta otin kuvan.
Öljylampun on Mummu (mun isän äiti) saanu joskus nuorena (ehkä joskus 30-luvulla) lahjaks. Tota keskiosaa ei saatu irti, että ois saanu pestyä sen. Pelättiin, että menee rikki. Ois kyllä hyvä jos sen jotenkin sais, aika kökkönen.


Toi Pauligin peltirasia on jännä. Siinä on kuvio väärin päin. Siis kansi on tossa kuvassa alapuolella ja sillon toi kuvio on siis oikein päin.
  
Kemiallisesti puhdistettu vanu oli ihan pakko ottaa! :D Ja tietenkin toi kisu, joka on säästöpossu. Siellä on sisällä 5 pennisiä. Potan Äite kuuras jo mökillä puhtaaks, siinä on pieni reikä.  Käsipeilin varmaan maalailen jossain vaiheessa toisen väriseks. Muutaman muunkin jutun otin, mutta nitä pitää eka puunailla ennen kun kuvia napsii. Onneks Mies ei ollu näkemässä mun kuormaa :D :D

Äite oli ostanu mulle tämmösen pikkusen tuikkukynttilänjalan. 
Ihana! 
Niin sääkin oot Erityinen Äite!



8 kommenttia:

  1. Oi missä aarreaitassa oletkaan käynyt. Ihania löytöjä:) kiva odotella, mitä kivaa seuraavaksi esitteletkään. Itse olen pessyt wanhoja pöytäliinoja niin, että reilusti sitä pinkkiä tarhanpoistoainetta ensin ja sitten kunnon pulveripesu 90 astetta. Ulos vielä jos saa kuivuun, niin huippu! sitäpaitsi, wanhassa liinassa ei pikkutahrat edes haittaa...kertovat vain menneisyydestä:)
    tuota öljylampun säiliötä jos yrittäis pesubensalla liottaa, on varmaan se messinkiosa tarttunut kii, ettei se irtoo. Vaan kyllä sen kuuluu irrota. HIENO!
    tuo kynttilänjalka on söpö! Sulla ON erityinen äiti :) olen kurkkinut hänen blogiinsa...*tunnustaa*
    Oikein mukavaa pyhäehtoota sinne
    tuksu

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuksu vinkeistä! Pitää tutkailla tota pesubensa vaihtoehtoo. Äite toi mulle jotain tujua pesuainetta, mihin pistin osan liinoja lilluun yöks.Ruokasoodaa hurautin joukkoon kanssa(hajua poistaan). Huomenna heitän koneeseen. Ongelmana on vaan liinojen värilliset kirjonnat...jos kauheen kuumalla pesee, niin epäilyttää, että niistä värit leviää.
    Pinkin tahranpoistoaineen lisäsin ostoslistaan :)
    Joo, Äiten blogiin kannattaakin kurkkia, se keksii välillä aika hauskoja juttuja.

    VastaaPoista
  3. Vastavierailulle tupsahdin :)

    Aivan upeita kuvia! Tuo viljapeltokin on NIIN kaunis! ja kivat löydöt olet tehnyt :) Vanhoja vinttejä pitäs ehdottomasti olla enemmän...

    VastaaPoista
  4. Ompas tosiaan mahtavia ja vielä aitoja löytöjä!
    Vanhaa vinttiä on mukava penkoa,tiedän.Varmaan peräkärryllisen olen tavaraa kotiin vuosien varrella kantanut...Mukavaa,että sait sinäkin tämän onnen tuntea :)
    Kiitos myös Tuksulle vinkeistä,minäkin korvan taakse laitan..esim. mummoni vanha essu on kovassa käytössä aina virpomisaikaan,pientä ominaistuoksua tosiaan löytyy vaikka on useaan otteeseen pesty.
    Kauniita kuvia jälleen,ihana kaurapelto.
    Ja ihana kynttilä äidiltä tyttärelle! :)

    VastaaPoista
  5. Sanna-Mari: olen pessyt myös kirjottuja, eikä niistä ole väriä lähtenyt. Varmaan on Mummu pessyt aikoinaan (lipeällä), epäilen, kun se wanhaan aikaan oli tapana, niin irtovärit on jo lähteneet. Siis luulen...
    laitan äitisi blogin suosikkeihini, niin ihastunut siihen olen:)
    tuksu

    VastaaPoista
  6. Täällä olis eilen illalla ollut salamoita kuvattavaksi. Ikinä en ole moista nähnyt,salamat valaisivat pihan aivan kuin olisi valonheittäjiä ollut piha täynnä. Kyllä tunsi taas itsensä pieneksi luonnonvoimien rinnalla.

    VastaaPoista
  7. Kiitos Viivu! :)

    Marika, oikeesti se oli kyllä Äite joka siellä penko :D Mää vaan otin vastaan mitä sieltä nostettiin (ja hihkuin) :D :D Nimittäin sellaset minivintit mökillä. Eikun kävin mää kyykkykävelyllä yhden tarjottimen hakemassa enkä meinannu ulos enää päästä. Mää oon notkee kun norsu :D
    Ekat liinat mulla on tänään koneessa surissu (pariin otteeseen) ja ei kyllä märkänä hajua tuntunu, tahrat ei kyllä kaikki lähde, mutta NIIN siistiä! :)

    Tuksu, oiskohan se meijän mummu lipeää käyttäny...pitää Äiteltä kysyä kun ei näimmä lukenu näitä muitten tästä...:P :D Yhet kirjailulangat höttöönty neljässäkympissä pestessä ja nukkasti kaikki. Meni uusiks pesuun ne muut, laiton nyt kuuteenkymppiin. Raportoin jossain välissä pesutuloksia :)

    Äite, tuliko mitään tuhoja nurkille?

    VastaaPoista
  8. Ei tullut tuhoja :D
    Ennenvanhaan kaikki, ainakin valkoiset, pestiin lipeällä. Voipi olla että mummu on sitä kans käyttänyt.

    VastaaPoista