29.8.2010

Terveisiä Riihimäeltä ja Hämeenlinnasta!

Otettiin Äiten kanssa Tuksun  vinkistä pappa (eli vaari :D... omituinen sanonta...:D) ja lähettiin ajeleen lauantai-aamuna Riihimäelle. Suuntana oli siis Havin tehtaanmyymälä. Haksahdin pahemman kerran servetteihin. Äite ei ostanu niin paljoo, kun meinaa mennä toisenkin kerran ...niin kyllä määkin, vaikka nyt ostin jo ens kesää ajatellenkin servettejä.
B-laatusia (eli joku servetti paketissa rutallaan tai paketti rikki) servettejä oli könttähintaan; pienet 2,50€/5 pakettia ja isot 3€/5 pakettia. Irtaallaan sai ostaa myös, eli muovikassiin sai lapata hintaan 2,52€/kg.

Kynttilöitä oli myös kilohintaan 2,52€ ja kruunukynttilöitä laatikoittain. Noi siniset kynttilät olin ottavinani kyllä jollain 4 pakettia siihen ja siihen hintaan, mutta kilohinnalla nekin oli laitettu. Kevään vihreitä ja keltasia kruunukynttilöitä mulla oli kanssa paketit käsissä, mutta ne ilmeisesti unohtu johki hyllyn reunalle, koska kassissa ja hintalapussa niitä ei ollu...
Aloin kotiin ajellessa miettiin, että saikohan noita nyt ees yhtään halvemmalla mitä kaupasta. Noihan on siis B-laatusia, mutta suht virheettömiä oli noi kaikki pöytäkynttilät mitä otin. Laskin, että niille jäi hintaa rapiat 77 snt/kpl.

Tehtaanmyymälän pihassa laitettiin taas navigaattori pöhiseen ja ajettiin ekana Riihimäen Isolle Kirpputorille. Melkein ekana mun piti mennä kysyyn lainaan mittanauhaa, siellä nimittäin oli justiinsa semmonen pikkunen klaffipiironki, mitä oon kattellu läppärille, kun tietsikkapiste siirtyy alakertaan. Mahtu justiinsa auton takaloosteriin, joten meillä on nyt sitten klaffipiironki ja hinta oli vaivaset 40€. Kuvaa ei oo, koska en viittiny kuvata kumollaan kontissa :D
yty sieltä muutakin: metallitarjotin, vanha patenttikorkkipullo ja pari ruusukippoo. Ruusukipot meinaan tämmöseen, kuva on Avotakasta. Liisahan teki jokin aika sitten vähän samantyyppisen jutun, mutta kerrosvatimuodossa.
  

Juppalantorille mentiin seuraavaks. Ovella oli ohhohkunonpaljonkaikkeejee-olo. Mutta se haihtu aika äkkiä. Siellä oli tosi paljon vanhaa Arabiaa ja muuta, varmaan keräilijöille, jotka on valmiita maksaan ihan taivas. Mutta ei tämmöselle tavalliselle pulliaisille. Oli siellä sitten paljon muutakin, mutta hinnat oli kyllä ihan toista mihin oon tottunu. Ihme roinasta pyydettiin maltaita. Meinasin jättää pari riviä kattomattakin, oli aika ahdasta kärryjen (meillä oli Tipu mukana) kanssa. Hyvä etten jättäny, löyty sitten tämmöset vanhat peltipurkit 2€/kpl.


Viimesenä käytiin Erkyläntorilla, jossa oli pääasiassa vanhaa tavaraa. Sieltä emalinen pesuvati jaTipun tulevaan huoneeseen taulu. Sekä samanmoinen pullo mitä tuolla ylimmässä kuvassa.
  

Tää oli kuitenkin sieltä hauskin. Ei mikään vanha, hintaa 1,50€.
  
Tervetuloo meille näöntarkastukseen! :D

Kello alko oleen niin paljon, että päätettiin ajaa Hämeenlinnaan yhdelle kirppikselle ja sitten syömään. 
Hämeenlinnan Suurkirpputori oli kallis!Samanmoiset patenttikorkkipullot oli siellä 5€/kpl mitä olin justiinsa aiemmin ostanu eurolla.  Siellä ois ollu vaikka mitä ihanaa, paljon vanhoja ruusupurkkeja, mutta en oo missään nähny samanmoisissa purnukoissa niin kovia hintoja. Sieltä ostinkin vaan Pojalle actionmanin ja piirrustuspaperia.

Oli hyvä reissu! Kiitos Tuksulle tehtaanmyymälävinkistä! Mukavaa oli välillä käydä muillakin kirppareilla kun näillä omilla nurkilla olevilla.
Nyt pitää alkaa miettiin, että mihin ihmeeseen laitan ne kaikki servetit... :D





9 kommenttia:

  1. Wuhuuuu, mahtavaa!!! :D Onpas onni että en ole käynyt siellä tehtaanmyymälässä ;))

    Mutta ihania löytöjä, noissa kirpparilöydöissä on vaikkasta mitä kivaa, minusta ihanin on tuo taulu Tipun huoneeseen! Tosi söpönen :)

    VastaaPoista
  2. Haltiakummi, naureskelin itekseni siellä ja käynnin jälkeen, että sun ei parane mennä sinne ainakaan ennenkun oot edellisiä käyttäny rutkasti pois :D :D

    VastaaPoista
  3. Sinä olet tehnyt paljon ostoksia.

    Tuo näöntarkastustaulu kelpais tännekin:)

    VastaaPoista
  4. Varmaan hauska päivä:))) Minä lähden naapurikaupungin kirppareille tiistaina.

    VastaaPoista
  5. Olisikin mukava lähteä joskus isompiin kaupunkeihin kirppareita kiertelemään.Tulee vaan käytyä näillä pienemmillä kirppareilla kotikunnassa ja mökkikunnassa.
    Jonkin kerran kun olen käynyt Jyväskylässä kirpparilla,niin hinnat ovat aika pilvissä,se on huono puoli ison kaupungin kirppareilla.
    Tuo ruusukuppi-idea on veikeä,aiheuttaisi varmaan iloista ilmettä kahvipöydässä ollessaan.
    Purkit ovat hienoja,olen itsekin katsellut niitä kirppareilta.
    Huomasin jossain aikaisemmassa postauksessasi että olit ostanut sellaisen vaal.sinisen okan purkin,oli hauska nähdä se sillä värillä,minulla on äitini vanha vaal.pun. purkki.Onkohan se kahvipurkki ollut.

    Nyt tekee mieli huomenna käydä kirpparilla.

    Oikein mukavaa alkavaa viikkoa

    VastaaPoista
  6. Liisa, juu taisin tehä vähän liikaakin... :P :D

    Seija, oli kyllä hauska päivä vaikkei ne hinnat joka paikassa miellyttänykkään. Matkailu avartaa :D
    Lykkyä tiistain kierrokselle! :)

    JaanaElina, varmaan noi hintajutut vaihtelee paljon kaupungin sisälläkin. Itte käyn aika paljon Tampereen puolella kirppiksellä ja siellä ei kyllä mikään oo niin kallis kun toi yks Riihimäen oli. Onhan ne hinnat varmaan aika suoraan verrannollisia siihen pöytähintaankin, olishan se kiva saada se myynnillä kasaan ja vähän voittookin. En huomannu tuolla Riihimäellä kattoo minkätasoset pöytähinnat siellä on. Aiemmin täällä jossain oli puhetta, että Oulussa ainakin oli paljon halvemmat pöytähinnat mitä täällä meillä päin.
    Se Okan purkki on varmaan kahvipurkki, kun on se muovinen kansikin. Ne on tosi nättejä. Mutta en oo koskaan törmänny kun noihin kahteen siniseen mitkä ostin. Valaistun jo lisäsäilytystilasta (verholaudan päälle hylly) viikonlopun mummulareissulla Avotakkaa lukiessa, joten jos vaan törmään niihin kohtuuhinnalla, niin taatusti ostan :D
    Kiitos, samoin sulle! :)

    VastaaPoista
  7. Joo, mulle käy justiinsa kanssa AINA niin, että servettejä tulee AINA yli oman arpeen, olenpa lähettänyt niitä postissa, jopa, tytölleni pohjoiseen :)
    Vaan se myymälä on NIIN ihku:)
    ja kynttilät 7kg laatikoissa ovat halpoja ja aivan loistavan laatuisia, vaikka B-laatua ovatkin.
    Uusilla kirppareilla on kiva kiertää. Valitettavasti hinnat vaan kipuavat:(
    Mukavaa viikonjatkoa sinne...ne servetithän parhaiten kuluu KÄYTÖSSÄ :)
    tuksu

    VastaaPoista
  8. Kivoja servettejä! Oisin varmaan itekki haksahtanu!
    Hieno idea toi avotakan kuppi systeemi. :)

    VastaaPoista
  9. Tuksu, kerkesin määkin jo miettiin, että kelle niitä servettejä antasin :D Tulee loppujen lopuks aika vähän käytettyä, mutta onhan se tietenkin hyvä, että on jättivarastot :D :D
    Mukavaa alkuviikkoo sinnekki! :)

    Sari, hauska kuulla, etten oo ainut joka haksahtelee :D Kuppisysteemi on kyllä hieno, ei vaan sopivaa kynttilänjalkaa osu mistään silmään nyt ku kattelee eikä oikeenlaisia kuppeja...mutta kaikki aikanaan...

    VastaaPoista