7.10.2010

Keittiösaippuoita

Eli kahvilla ja limellä jatkoin saippuahommia. Lime tuuraa nyt sitruunaa, koska ei mulla oo sitruunatuoksua. Oon tässä välillä säpöstelly vähän muutakin, mutta ne menee uudelleensulatukseen...Oon juminu näihin leivos- ja konvehtimallisiin. En oo oikein keksiny nyt mitään muuta hyvää muottia, millä haluaisin tehdä. Ollaan ennen Joulua porukalla tekemässä ja siitä porukasta yks heitti, että jos käyttäs muottina pientä Aaltomaljaa. Hauska idea, täytyy vaan etukäteen kokeilla miten lähtee lasista irti.
Mää tein tän kakkusaippuan pikkuseen alumiiniseen kakkuvuokaan. Kuumalla vedellä en saanu kakkua irti. Reunoista irtos ihan selkeesti, mutta siihen keskipötykkään jumi oikein kunnolla. Enkä tota vesikeinoo oikeen osannu. Olin kastella koko mötikän siinä touhussa, joten luovutin. Veitsellä sitten irrotin keskiosuuden ja ne jäljet kyllä näkyy tuolla. Ei niin pahasti paloiks leikattuna. Vuoka on tosi pikkunen. Kakku on nimittäin semmosella suht pikkusella leivoslautasella.

 Limesaippuat sitten erilaisilla alumiinisilla leivosvuokilla ja silikonisella noi konvehdit.

Muutaman "keittiösaippuatelineen" oon kasannu kanssa. Toinen menee tuliaisiks ja toisen "tilas" Äite. Noihin on lusikatkin liimattu kiinni.

Tässä vielä pakattuna.

Ittellä mulla on sitten tiskipöydän reunalla samanmoinen, johon pääsee vialliset saippuat.
Pitäskin joskus kalankäsittelyn jälkeen ihan kokeilla, mitäpä sanoo kun tommosella limesaippualla pesasee hanskansa.14 kommenttia:

 1. Kyllä on kauniita "saippuakuppeja" ja saippuat hurmaavia :) kelpaa noilla käsiään pestä :)
  Taitava olet! sanaon sen taas kerran, Taitava!
  Mukavaa päivää sinne, me lähdetään tästä ajeleen kohti Riihimäkeä :)
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Tuksu, ihan tässä taas punastuu. Kiitos!
  Hauskaa Riihimäen reissua, ilmeisesti kynttilävarastojen täydennystä ainaki edessä.

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömiä saippuajuttua olet tehnyt !! Mulle on toi saippuamaailma ihan vieras ... mutta houkuttelee valtavasti, kun katselee tälläisiä kuvia :) !! Ihania lahjaideoita ja ihan vaan omaksi iloksikin mukavia.

  VastaaPoista
 4. Sinisen talon kuulumisia, kiitos! :) Kannattaa kokeilla saippuoiden tekoo, aika pienellä vaivalla saa kivan näkösiä juttuja. Lahjojen antamiset mielessä määkin näitä aloin tällä kertaa väsään.

  VastaaPoista
 5. Nams mitä leivoksia.Noita voisi melkein maistaa.

  Taidan innostua minäkin kokeilemaan noita herkkuja,laitanpa ensi Jyväskylän reissulle kauppalistaan tarvikkeet.

  Kivasti ruusukupeissa lusikatkin.♥

  Mukavaa päivää sinne.

  VastaaPoista
 6. JaanaElina, ei parane kyllä maistella :D Oonkin tässä odotellu, että koska joku muukin taas tekis saippuoita, niin pääsis ihmetteleen ja ihasteleen.
  Kiitos samoin sinne! :)

  VastaaPoista
 7. Jos rasvaa sen Aaltomaljan ruokaöljyllä (rasvataanko muotteja yleensä?) etukäteen. Auttaisko se? Vaan miten kestää Aaltomalja kuumaa? saippuamassaa??

  Ei tuossa kakkuvuoka kuvassa huomaa ollenkaan, mitään veitsen jälkiä! Näyttää aika herkulta.:D

  Oi, nuo limesaippuat on tosi kauniita! Keittiösaippuateline on hauska!:D

  Mitens itse kahvikuppi muottina? Sit jos olisi saippualevyä, niin siitähän saisi piparkakku muoteilla erilaisia malleja.

  Mukavaa päivää!
  Paula

  VastaaPoista
 8. Kauniita, tosiaan kuin leivoksia!! Jos ei tietäisi, vois vaikka maistaa:)

  VastaaPoista
 9. Kyllä on herrrkullisen näköisiä :)Kohta on kaikilta Tampereen ja lähikuntien kirppareilta ruusukupit ja lautaset loppu, tuosta "tilauksesta" tuli kyllä upea. Parasta antaa sulle vapaat kädet sillä silloin tulos on aina upea :D

  VastaaPoista
 10. Aivan herkullisen ihania saippuoita, taas! Voi että, miten nää viitit muljata sen kuuman saippuan kanssa? Tai no joo, kun kattoo noita ihanuuksia, niin ymmärrän kyllä että miten sitä viittiikään :)

  Mun makuun tuo saippuateline on on liian suuri, ja kun olen tämmönen niuho siivousintoilija, niin kiillottaisin joka päivä tuota alustaa, varsinkin sitä lusikkaa :))) Mutta ihanalta nuo saippuakonvehdit näyttävät kuppejen kanssa.

  VastaaPoista
 11. Ihastuttavia saippuoita, enkä minäkään mitään jälkiä kyllä huomannut :)

  VastaaPoista
 12. Täydelliseltähän tuo näyttää!! Ei näy jäljen jälkeä. Oot kyllä jaksanu värkätä :)

  VastaaPoista
 13. Paula, öljy ei varmaankaan käy siihen muottiin, koska sillonhan sitä öljyä menee siihen itte saippuaan ja sitten valmista saippuaa ei viittis heti alkaa huuhteleen (varsinkis jos menee lahjaks). Jos tekis itte massan, niin niihinhän vissiin käytetään ihan noita erilaisia ruokaöljyä. Jostain muistaakseni luin, että kelmua on laitettu muottiin. Itte en vois sitä laittaa, kun en osais laittaa suoraan :D
  Mun mielestä Aaltomalja kyllä kestää sen noin 70 astetta. Ajattelin kokeilla omallani, joka on kyllä suurempi, mitä tuttuni suunnitteli käyttävänsä. Jos en siitä saa irti hyvin, niin tietääpähä sitten Joulun alla, ettei sillä aleta tehtaileen.
  Kahvikupeilla kyllä vois tulla ihan hauskan mallisia möllyköitä :) Kokeilin tota saippualevysysteemiä jokin aika sitte, mutta en saanu hyvin. Sitä pitänee vielä kokeilla uudestaan.
  Kiitos ja mukavaa iltaa sulle! :)

  Liisa, meillä Tipu taas huuteli namnaa kun näki noi saippuat :D Kovasti koitti pöydältä kurotella.

  Äite,Kiitos! :) Hyvä että kelpaa.

  Haltiakummi,repesin ton muljata-sanan kanssa :D :D Ei se kyllä oikeestaan oo muljaamista, menee niin vaivattomasti. Kattilaan palat, sulatetaan, heitetään väri ja tuoksu, sekotetaan ja kaadetaan muotteihin ja se on siinä. Tai, no toiseen kertaan, jos haluaa toista väriä, mutta on kyllä nopeeta ja vaivatonta. Siks varmaan jaksankin muljata :D :D Siivousintoilijalle ei kyllä ehkä tosiaan oo paras mahdollinen teline...tietty voihan tosta ottaa saippuat pois ja vedellä hanan alla tiskiharjalla, vaikka päivittäin :D Ja lusikkaa kun ei liimaa, niin heleppo on kuule kiillotella :D

  Kiitos Merja ja aNNa, täytynee sitten uskoo, ettei ne jälet oo niin silmiinpistävät :)

  VastaaPoista
 14. ihana kakkusaippua kertakaikkiaan! Pakko kyllä kohta käväästä ostamas saippuantekojutut ja alkaa värkkäileen :)

  VastaaPoista